Κοτόπουλο κοκκινιστό με κάρυ γαρνιρισμένο με φασολάκια και πατάτες


      
Τί να μαγειρέψω σήμερα; Μια ερώτηση που μας απασχολεί αρκετές φορές. Κι όμως υπάρχουν λύσεις που είναι απλές και νόστιμες αλλά και λίγο διαφορετικές από τις γνωστές και συνηθισμένες. Σήμερα,λοιπόν, θα σας δώσω μια καθημερινή συνταγή, από εκείνες που διευκολύνουν τη ζωή μας όταν πρέπει να βρούμε τι θα μαγειρέψουμε. Είναι απλά λίγο διαφορετική από αυτή που ξέρουμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα (ή κατεψυγμένα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη)
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. κάρυ 
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό (να καλυφθεί το κοτόπουλο)
  • Αλατοπίπερο 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα φασολάκια.
  2. Βάζουμε στο multi τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες,  το καρότο και την πιπεριά.
  4. Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο. 
  5. Μόλις ζεσταθούν βάζουμε το κοτόπουλο, το καρότο και την πιπεριά και τα γυρίζουμε μερικές φορές.
  6. Τα σβήνουμε με το μηλόξιδο και το μίγμα ντομάτας και κρεμμυδιού.
  7. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το κάρυ και το μαϊντανό.
  8. Βράζουμε (από τη στιγμή που θα σφυρίξει ή χύτρα) για 15 λεπτά.
TIPS
* Εάν όταν ανοίξουμε τη χύτρα έχει ζουμί μπορούμε να το βάλουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να εξατμιστεί και να μείνει με το λάδι. 
* Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα του με 1 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ και 1/2 γιαούρτι.
Το συγκεκριμένο φαγητό όταν γίνεται με το στήθος του κοτόπουλου είναι υγιεινό και με λίγες θερμίδες.
Για ακόμα πιο light μπορούμε να μην βάλουμε τις πατάτες ή να μην φάμε ψωμί εφόσον έχουμε τις πατάτες και να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το λάδι ή να το προσθέσουμε στο τέλος.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!
Tante Kiki
0 Comments
No