Τούρτα διπλής σοκολάτας με φουντούκι ! Χρόνια Πολλά Γιώργο!

Εχθές είχε γενέθλια ο γαμπρός μου και μαζί με τις ευχές, του έφτιαξα την αγαπημένη του τούρτα διπλής σοκολάτας (ο γαμπρός μου και η αδελφή μου είναι σοκολατομανείς κυριολεκτικά) αλλά, για να αλλάξει λίγο, έβαλα μέσα στο κέικ, ψιλοκομμένη φουντουκόψιχα. 
Βέβαια, ο γαμπρός μου είναι επίσης "κολλημένος" με τη μουσική και τη τεχνολογία. Έτσι, σκέφτηκα ότι  το σχέδιο της τούρτας έπρεπε να είναι κάτι σχετικό και με τα δύο. Και, ιδού, το αποτέλεσμα, γιατί μην ξεχνάμε ότι η ζαχαρόπαστα είναι το αγαπημένο μου υλικό για γλυκιές δημιουργίες.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι-κέικ
4 αυγά
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 φλ. ψίχα φουντουκιού ψιλοκομμένη 
2 κ.σ. κακάο
75 γρ. (1/2 πλάκα) κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη 
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
για τη κρέμα βουτύρου της γέμισης
170 γρ (1 ολόκληρη) κουβερτούρα γάλακτος
1 1/2 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή γάλα 
2 κ.σ. κακάο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
για το παντεσπάνι-κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ με βάση, για 8 περίπου λεπτά, ώστε να φουσκώσουν, να ασπρίσουν (η μαμά μου λέει να τριπλασιαστούν σε όγκο) και να γίνουν σαν κρέμα.
Όση ώρα χτυπιούνται τα αυγά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα αναμιγνύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Ψιλοκόβουμε σε multi την φουντουκόψιχα και την προσθέτουμε κι αυτή στο αλεύρι.
Βάζουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν σε μπωλ πάνω από ζεστό νερό (μπεν-μαρί).
Μόλις τα αυγά φουσκώσουν, προσθέτουμε σ' αυτά το μίγμα του βουτύρου με τη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα, κλείνουμε το μίξερ κι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με κουτάλι απαλά, ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί 24Χ35 εκ.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
για τη κρέμα βουτύρου της γέμισης
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα και προσθέτουμε το γάλα (ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά), το κακάο και τη κουβερτούρα γάλακτος που έχει ήδη κρυώσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.΄
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή όποια προτιμάτε εσείς
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Βράζουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα.
Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει πριν να το χρησιμοποιήσουμε.
Στήσιμο της τούρτας
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια και εκείνα στη μέση για να είναι λεπτό.
Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το ραντίζουμε με αρκετό σιρόπι.
Στρώνουμε μια δόση κρέμας. Καλύπτουμε με άλλο κομμάτι παντεσπάνι και ξανά κρέμα και παντεσπάνι, εναλλάξ. 
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω-γύρω από την τούρτα.
* TIPS
1- Εάν στολίσουμε τη τούρτα με ζαχαρόπαστα μπορούμε να την καλύψουμε και με μαρμελάδα ίδια μ' αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε για το σιρόπι.
2- Εάν την αφήσουμε με βουτυρόκρεμα τότε προσέχουμε να κρατήσουμε αρκετή κρέμα για την εξωτερική επικάλυψη της τούρτας. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη φουντουκόψιχα ή τρούφα ή ακόμη και μερικά φουντούκια ολόκληρα.
Εγώ, προσωπικά, προτιμώ τη ζαχαρόπαστα (το ξαναλέω) γιατί βρίσκω τη διαδικασία του σχεδίου  α π ο λ α υ σ τ ι κ ή !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! Απολαύστε την χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες γιατί στη ζωή όλα χρειάζονται (με μέτρο βέβαια). Ακόμα και οι σοκολατένιες αμαρτίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!