Μικρά κέικ διαίτης, με σοκολάτα... στα μικροκύμματα!!!


Η καθημερινότητά μας έγινε απίστευτα γρήγορη...κάποιες φορές όλοι και όλα τρέχουν γύρω μας και μαζί τους κι εμείς! Αυτός είναι ο λόγος που είπα, σήμερα, να ανεβάσω μια συνταγή για μικρά κέικ εξπρές. 
Η ιστορία των κέικ αυτών έχει ως εξής: κάποια φίλη αγόρασε το βιβλίο της γνωστής βιολόγου-διατροφολόγου Ε.Πασχαλέρη : "Οι συνταγές που άλλαξα"  και εκεί βρήκα μια συνταγή για μικρά κέικ σοκολάτας με βρώμη που έχουν μόνον 152kcal/μερίδα! Τα έφτιαξα, λοιπόν, και μου άρεσαν.
Πριν μερικές ημέρες, ήθελα να τα φτιάξω, αλλά δεν είχα χρόνο... κι επειδή,  σε κάποιο αγγλικό βιβλίο συνταγών για κέικ, μπισκότα και μπάρες βρήκα συνταγές για φούρνο μικροκυμμάτων, αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή. Βέβαια, όλες οι δοκιμές (4 τον αριθμό) δεν ήταν πετυχημένες.
"Ο επιμένων νικά" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι... κι έτσι κατάφερα να βρω τον χρόνο και να φτιάξω πολύ γρήγορα μερικά μικρά κέικ που δεν διέφεραν από τα άλλα που ψήνω στο φούρνο.
Φυσικά, δεν είμαι της άποψης ότι το ψήσιμο σε μικροκύμματα μπορεί να υποκαταστήσει το ψήσιμο στον κανονικό φούρνο, αλλά όταν χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο, λίγο και εύκολο, είναι μια λύση...
ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες
130 γρ κουβερτούρα
80 γρ νιφάδες βρώμης ψιλής (είναι πολύ μικρές νιφάδες)
50 γρ μαργαρίνη 
2 αυγά
3 κ.σ. φρουκτόζη
1/2 κ.γλ. baking powder
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε το κουάκερ με το baking.
Χτυπάμε τα αυγά με τη φρουκτόζη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη, και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Τέλος, προσθέτουμε και το κουάκερ με το baking.
Μοιράζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια και βάζουμε 3 στο φούρνο μικροκυμμάτων για 2 λεπτά στην υψηλότερη ένταση ή 3 λεπτά στην μέτρια ένταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Όλοι οι φούρνοι μικροκυμμάτων δεν έχουν την ίδια δύναμη. Με άλλα λόγια, την πρώτη φορά που φτιάχνουμε αυτά τα κέικ, προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος, για να διαπιστώσουμε αν χρειάζονται 2 ή 3 λεπτά και σε ποιά ένταση στον δικό μας φούρνο μικροκυμμάτων.
Δοκιμάστε τα, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, τόσο με την ταχύτητα ψησίματος όσο και με τη γεύση τους. 
Tante Kiki
19 Comments
No