Τρουφάκια ferrero τυλιγμένα σε φουντούκι...


Καλησπέρα, το είπαμε πολλές φορές...δεν πετάμε τίποτε. Ό,τι περισσεύει στην κουζίνα ή ό,τι δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε με την ίδια μορφή το ...ανακυκλώνουμε!  Γιατί σας το λέω αυτό;
Κατ΄αρχήν, γιατί καλό είναι να κάνουμε και λίγη οικονομία και επίσης γιατί όσα περισσότερα σκουπίδια πετάμε τόσο περισσότερο συμβάλλουμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος του πλανήτη που μας φιλοξενεί και θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Προσωπικά, αυτή την ανακύκλωση εφάρμοσα προχθές με τα παστάκια της τούρτας που περίσσεψε από τα γενέθλια της αδερφής μου μια και όλοι θυμηθήκαμε τη δίαιτα ενώ ταυτόχρονα η ίδια ήθελε κάποια κεράσματα.
Θυμήθηκα την Bakerella και το πώς κάνει τα cake pops και είπα να εφαρμόσω τη μέθοδό της για να φτιάξω τρουφάκια. 
ΥΛΙΚΑ για 35 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
600 γρ. παντεσπάνι με κρέμα ferrero ή τσουρέκι
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. Nutella
120 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Θρυμματίζουμε το κέικ με την κρέμα ferrero.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και τη Nutella και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε το θρυμματισμένο κέικ με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το μείγμα μας και να μπορούμε να το πλάσουμε σε τρουφάκια.
Ψιλοκόβουμε στο multi τα ψημένα φουντούκια (υπάρχουν έτοιμα ψημένα στα σούπερ μάρκετ ή εάν έχουμε ωμά, τα ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά, τα τρίβουμε με πετσέτα για να βγάλουμε τη φλούδα τους και τα ψιλοκόβουμε).
Πλάθουμε ένα ένα τρουφάκι, το τυλίγουμε σε τριμμένη φουντουκόψιχα, το βάζουμε σε χαρτάκι και μετά το αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνει.
TIPS
* Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με οποιοδήποτε παντεσπάνι ή κέικ και χωρίς να προσθέσουμε κρέμα ferrero αλλά μόνον με την απαραίτητη ποσότητα κρέμας ganache και βουτύρου ή μαργαρίνης με άρωμα βούτυρου.
Καλό βράδυ και καλή επιτυχία!!!
Tante Kiki
8 Comments
No