Κέικ βανίλια - πορτοκάλι - σοκολάτα μαρμπρέ


... το κλασσικό κέικ της μαμάς σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή
Καλησπέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά εκεί έξω! Σήμερα, θα σας δείξω κάποια από τα κέικ που ετοίμασα για το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ (που τελικά... με βοήθησε να κάνω αναρτήσεις χριστουγεννιάτικες όπως ήθελα εδώ και μέρες!!!!!-:)))).
Το κέικ είναι το κλασσικό μαμαδίστικο κέικ βανίλια - πορτοκάλι - σοκολάτα ή αλλιώς μαρμπρέ αλλά με χριστουγεννιάτικη φορεσιά!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της κοσκινισμένη
250 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη καστανή
5 αβγά
280 ml αριάνι
1 φακελάκι φυσικής βανίλιας
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
4 κ.σ. κακάο
Για τη διακόσμηση
Ζαχαρόπαστα 
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
3 κ.σ. μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτων αραιωμένη με λίγο χλιαρό νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι.
Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και αριάνι στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, από κάτω προς τα πάνω μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χωρίζουμε σε άλλο μπολ τα 2/3 από το μείγμα.
Το υπόλοιπο 1/3 το αφήνουμε στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα έως ότου ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes στις θέσεις της φόρμας.
Βάζουμε πρώτα 1 κουταλιά της σούπας από το άσπρο μείγμα μετά λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ξανά από το άσπρο, γεμίζοντας τις χάρτινες θηκούλες κατά τα 2/3.
Μπορούμε να βάλουμε μισό-μισό από το άσπρο και το σοκολατένιο μείγμα και να κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι για σουβλάκια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, περίπου.
Για να είμαστε σίγουροι ότι τα μίνι κέικ μας είναι έτοιμα, μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και εάν βγει καθαρή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο, εάν όχι τότε αφήνουμε να ψηθεί άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πρίν να τα στολίσουμε.
Για τη διακόσμηση
Κόβουμε μικρά κομμάτια ζαχαρόπαστας και βάζοντας λίγο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής τη ζυμώνουμε για να χρωματιστεί.
Ανοίγουμε φύλλο με την άσπρη ζαχαρόπαστα, κόβουμε κύκλους στο μέγεθος των cupcakes μας και αφού αλείψουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής λίγη αραιωμένη μαρμελάδα, τοποθετούμε τον κύκλο της ζαχαρόπαστας προσεκτικά επάνω στο μικρό κέικ μας, πιέζοντάς το ελαφρά.
Ύστερα, κόβουμε διάφορα σχέδια από τη χρωματιστή ζαχαρόπαστα, μόνοι μας ή με κάποιο πατρόν χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και με λίγο νερό τα κολλούμε στο φύλλο της άσπρης ζαχαρόπαστας  φτιάχνοντας τις συνθέσεις που θέλουμε.
Αφήνουμε να κολλήσουν, συσκευάζουμε και τα κάνουμε δώρο ή στολίζουν το τραπέζι μας.
Καλό σας βράδυ!
Tante Kiki
13 Comments
No