Cupcakes ολικής άλεσης με ινδοκάρυδο και αποξηραμένα κερασάκια

Ιδανικά για ένα νοστιμότατο γλυκό ξεκίνημα της μέρας, απίθανη παρέα για τον καφέ, το ζεστό τσάι αλλά και το γάλα τα μικροσκοπικά αυτά μαφινάκια... βάζουν τα καλά τους και στολίζονται με μια πανέμορφη ganache λευκής σοκολάτας και πολύχρωμες πινελιές για φινίρισμα... όταν θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και να μας αποδείξουν ότι άνετα μπορούν να μας συντροφέψουν σε πάρτυ και γιορτές.
Ινδοκάρυδο, αποξηραμένα κερασάκια και αλεύρι ολικής δημιουργούν ένα νόστιμο αλλά και υγιεινό αποτέλεσμα. Ποιός μπορεί να τους αντισταθεί;;;;; 
Τί λέτε... έρχεστε να τα γνωρίσουμε από κοντά;;;;
ΥΛΙΚΑ
Για τα μαφινάκια
125 γρ. λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
250 ml γάλα
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, ολικής άλεσης, ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
50 γρ. αποξηραμένο ινδοκάρυδο
100 γρ. αποξηραμένα κεράσια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
Για την ganache λευκής σοκολάτας
150 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 σταγόνα μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής υγρό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα μαφινάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε χαρτάκια σε μια φόρμα για cupcakes με 12 θέσεις.
Βάζουμε το γάλα με τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Μετά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα (ολικής και άσπρο), το μπέικιν, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και τα αποξηραμένα κεράσια.
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν κρέμα.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, περίπου ή μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας, γεμίζοντας τα χαρτάκια κατά τα 2/3 τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, να γίνουν αφράτα αλλά και μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν να τα στολίσουμε.
Για την ganache λευκής σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν.
Ύστερα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι έως ότου γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας-κρέμας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε μέχρις ότου έχουμε  ένα μείγμα αφράτο αλλά ημίρευστο.
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο έως ότου το μείγμα μας σφίξει και μπορέσει να βγαίνει με κορνέ ζαχαροπλαστικής, διατηρώντας το σχέδιο που του δίνουμε.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στο κορνέ.
Γαρνίρουμε τα cupcakes και τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα.

26 σχόλια:

  1. Κική μου είναι πολύ όμορφα μπράβο!!!Λυπάσαι να τα φας!!!Τέλεια!!!Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ ΕΛΕΝΗ μου αλλά γιατί να λυπάσαι να τα φας;; χαχαχα Πίστεψέ με τα τρώς άνετα! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  2. Μα τι όμορφα που τα στόλισες!!!
    Δίκιο εχει η Ελένη, λυπάσαι να τα φας!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΝΑ μου δεν τα λυπάμαι καθόλου αλλά κάνω δίαιτα κι έτσι τα κερνάωωω!!! Φιλιά και καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα στολισμένα cupcakes είναι σκέτη τρέλα. Tα φτιάχνει και η κόρη μου συχνά.....θεωρώ πως αυτή έχει αποκτήσει σχετικά καλή εμπειρία μ΄αυτά.....κι εγώ τα απολαμβάνω, οπτικά αλλά και γευστικά!! Είναι απίθανα, μπράβο Κική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα φτιάχνει κι η κορούλα σου Μπέττυ μου ξέρεις ότι δεν τα λυπάσαι ... τα τρως μια χαρά και τα χαίρεσαι στολισμένα!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τις 2 πρώτες κυρίες..Λυπάσαι να τα φάς!Είναι τέλεια!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ, αλίμονο εάν τα λυπόμασταν, θα έπρεπε να τα ...βαλσαμώσουμε!!!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ:)
    Υπέροχα Κικίτσα! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις Μαράκι μου, ούτε κι εγώ αντιστέκομαι!!!!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Awesome recipe…truly Delicious..Bookmarked

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντιπωσιακά είναι με τα ωραία τους χρώματα, αλλά μου αρέσει επίσης πολύ και το ινδοκάρυδο που έχεις χρησιμοποιήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου λατρεύω το ινδοκάρυδο κι εξάλλου εάν είναι όμορφα χωρίς να είναι νόστιμα δεν έχουν αξία! Δεν συμφωνείς;;;; Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Κική! Απίθανα τα μάφινς σου! Ωραίος συνδυασμός υλικών και η λευκή σοκολάτα θα τα απογειώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ερμιόνη μου, να είσαι καλά και χαίρομαι που σου άρεσαν!!! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  9. Μα πάνω απ' όλα μου αρέσει που προλαβαίνεις να κάνεις και το σχετικό ντεκόρ! Εμένα άμα με πάρουν χαμπάρι να ξεφουρνίζω... μπορεί και να τα χάσω από τα μάτια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόλαβα κι έσωσα 5-6 γιατί είχα να κεράσω μαθητές μου κι εξάλλου τα στόλισα μεσημέρι, όταν όλοι κοιμόντουσαν χαχαχα!!! Φιλιά Πηνελόπη και φρόντιζε να μην σε παίρνουν χαμπάρι!!!!-:))))

      Διαγραφή
  10. αυτή η γαλάζια κρεμούλα με πεεεεεθανε!!!!!!!! φαινονται νοστιμότατα !!!!

    φιλια πολλά Κικουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου δεν ήθελα να σε πεθάνωωωωω!!! Έλα να πάρεις όσα θέλεις για να αναστηθείς!!!! Πολλά φιλάκια και καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  11. Μα τι όμορφα που ειναι Κική μου! Πολύ ωραία! Ολο θέλω να πάρω αποξηραμένα κεράσαια και όλο τα ξεχνάω. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε Έρη και σίγουρα έχετε τα ίδια στο Τορόντο γιατί αυτά μου τα φέρνουν από Ν.Υόρκη!!!! Είναι καταπληκτικά και χαίρομαι που σου άρεσαν τα cupcakes μου. Πολλά φιλάκια και καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  12. Κική μου, σαν ζωγραφιά σου έγιναν. Μπράβο! Τι χρώματα, φαντάζομαι
    γεύση από τα υλικά. Η καρύδα μου αρέσει πολύ.
    Καταγράφω τη συνταγή.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Κι εγώ λατρεύω την καρύδα, κρίμα να μην είμαστε κοντά να σου δώσω να δοκιμάσεις!!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Salut Κικίτσα, πολύ όμορφα τα cupcakes που μας εφτιαξες σήμερα!Τόσο τα υλικά όσο το στόλισμα δένουν τέλεια!Θα σε ρωτούσα κι εγώ για τα κεράσια αλλά απάντησες ήδη πιο πάνω στην Έρη..Μεγάλη ευκολία όταν φτιάχνεις γλυκά με εκτός εποχής φρούτα..Με την ευκαιρία,το COSTCO που έχει τα προιόντα KIRKLAND έχει και πάρα πολύ ωραία μπαχαρικά..Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Salut Χαρούλα μου και χαίρομαι που επέστρεψες γιατί μας έλειψες!!!
      Καλά τα κεράσια αυτά σίγουρα υπάρχουν στο Κεμπέκ... έτσι κι αλλιώς θα κάνω δειγματοληψία γιατί τον Ιούνιο ή Ιούλιο θα είμαι εκεί για να τακτοποιήσω ορισμένες υποθέσεις πριν την άφιξή μας!!! Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά!!! Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!