Κοντοσούβλι μαριναρισμένο, στη λαδόκολλα

Πώς να το περιγράψεις;;; Μαλακό...λιώνει στο στόμα, καλοψημένο... τόσο όσο χρειάζεται, νόστιμο... σαν να βρίσκεσαι στο Μέτσοβο που είναι η καταγωγή του, ένα κοντοσούβλι με όλη τη σημασία της λέξης και μάλιστα ψημένο στο φούρνο της κουζίνας μας!!!! Τα σχόλια είναι περιττά!!! Ας αφήσουμε τη γεύση του να μας κατακτήσει...
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).
Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.

41 σχόλια:

  1. Αμάν βρε Κική...τι εικόνα!! Τρέχουν τα σάλια μου...Λατρεύω το κοντοσούβλι και τρώω το τέλειο μόνο σε ένα χωριό της Λάρισας!!Τώρα να λοιπόν που θα το κάνω και μόνη μου με αυτή τη συνταγη.....που λέει ο λόγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε και το σπιτικό τώρα Κατερίνα μου! Φιλιά -:))))))))))

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια Κική! Έφτιαξα το κοντοσούβλι σήμερα και έγινε ανάρπαστο! Αρωματικό, χωρίς καθόλου μυρωδιά του χοιρινού. Η μαρινάδα έκανε το θαύμα της! Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Να υποθέσω το χωριό στην Λάρισα είναι η Φαλάνη??? το πρόβειο κοντοσουβλι να μας δείξεις μια φορα

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια.......είναι σα να το νιώθω στον ουρανίσκο μου μου!!!! Τι ευχαρίστηση, τι γευστική απόλαυση....να ΄σαι καλά Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μπέττυ μου και χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Εαν το κάνω αντί στο φούρνο αλλα στην σούβλα ; Κανει η συνταγή;

      Διαγραφή
  3. Αχ τι μας κάνεις, φτού και απο την αρχή με τα κρέατα. Πως να αντισταθώ στο κοντοσούβλι, που θα το κάνω το επόμενο Σαββατοκύριακο.
    Δεν ξέρω πότε να μετρήσω την χοληστερίνη μου χαχαχα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Μαρία μου, δεν βάζω και πολλά κρέατα γιατί κι εγώ δεν τρώω πολύ κρέας! Μην αντιστέκεσαι, για Κυριακάτικο τραπέζι είναι μια χαρά...παρέα με πατάτες. Άσε την χοληστερίνη γι αργότερα!-:)) Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Και τα δικά μου σάλια τρέχουν! Φαντάσου να το δοκίμαζα κιόλας! Πότε τα κάνεις όλα αυτά!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου κάνω το τραπέζι... Αναστασία;;; Δεν κάνω τόσα πολλά... απλά, κάθε μέρα σχεδόν μαγειρεύω και το Π/Σ/Κ φτιάχνω κάτι παραπάνω! Όλα σε μικρές ποσότητες για να μην μένουν!!! Καμμιά φορά βέβαια 'κλέβω' και συνταγές από την αδερφούλα μου που μένει στον πάνω όροφο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Εικόνα και περιγραφή, τέλειες. Σιελογόνοι αδένες εν δράσει.
    Κική, μας βάζεις να καταπατήσουμε όρκους.
    Ας είναι για χάρη δική σου, θα γίνουμε ....επίορκοι.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ τί όρκους;;;; Η νηστεία τελείωσε...αν είναι όρκος χορτοφαγίας ...ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή αρκεί!!!!!! Μην το έχω και βάρος στη συνείδησή μου!!!!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Θεσπέσιο φαγητό Κική μου!
    Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο κοντοσούβλι και μπορώ να φάω μέχρι σκασμού!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ερμιόνη μου αλλά μην τρως μέχρι σκασμού... σε θέλουμε!!! χαχαχα Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Καλημερα! Χρονια Πολλα, Χριστος Ανεστη!!
    Απλα τελειο το κοντοσουβλι!!! Γεια στα χερια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Ελπινίκη μου! Και του χρόνου με υγεία! Χαίρομαι που σου άρεσε το κοντοσούβλι μου!!! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Αχ Κική μου παρόλο τον πυρετό που έχω για ένα μεζεδάκι δεν θα έλεγα οχι να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη μου καλή, περαστικά... λες να έπεφτε ο πυρετός μ' ένα μεζεδάκι;;;; Ελπίζω να γίνεις γρήγορα καλά!!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα, έφτιαξα μικρά κοκορετσάκια και τα έχω στον καταψύκτη, η λαδόκολα είναι ευκολία και θα μείνουν και ζουμερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, βάλε μαζί με τα κοκορετσάκια σου,μέσα στη λαδόκολλα, και αρωματικά (άνηθο,μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι) και θα γίνουν μούρλια!!!! Γίνονται πράγματι πιο ζουμερά και πιο μαλακά!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. ΄Ελα να πάρεις μερίδααααα!!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Είσαι σκέτος πειρασμός, στο έχω ξαναπεί!
    Αφού θα αμαρτήσω που θα αμαρτήσω, θέλω και τηγανιτές πατατούλες στο δικό μου πιάτο!
    Φιλιά Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ γιατί να αμαρτήσεις;;;;;;;;;; Νηστεία τέλος!!!! Πατατούλες, κοντοσούβλι και χωριάτικη με μπύρα, εεεεεεε;;;; Πρέπει να βρεθούμε καλοκαιράκι... να συναντηθούμε κάπου στη μέση της απόστασης...
      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη!!! Πολύ λαχταριστό κρεατάκι! Αχ και να είχα ένα κομματάκι τώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη! Χαίρομαι που σου άρεσε...μακάρι να σου έδινα από τη φωτό!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Χριστός Ανέστη.Τέλειο φαίνεται...Και μου αρέσει πολύ το κοντοσούβλι...Και επιτέλους δεν νηστεύωωωωω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι...μπορείς να το απολαύσεις και μάλιστα με όσα αρωματικά και μυρωδικά θέλεις!!!

      Διαγραφή
  14. Κική μου είναι τέλειο τι να πω, με έπιασε λιγούρα κατευθείαν!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου αν είναι να σε πιάνει λιγούρα, να σου ...στείλω!!!!-:)) Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  16. Χριστός Ανέστη!!!ΜΟυ τρέχουν τα σάλια....σε τι θερμοκρασία το έψησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, το γράφω... στους 180 βαθμούς Κελσίου.

      Διαγραφή
  17. Κική μου ευτυχώς που σε συνάντησα και μου έδωσες πολλές ιδέες για τραπέζια που κάνω και σου λέω ότι συμβαίνουν πολύ συχνά! Να είσαι καλά. Λατρεύω να μαγειρεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελειο θα δοκιμαστει στο επομενο barbeque!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εννοείς την ειδική για ψήσιμο έτσι;;; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για να μπορέσω να σου πω το αποτέλεσμα... αν θέλεις δοκίμασε και θα δεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αλατι δεν βαζουμε καθολου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σημερα έχω "ξένους" και αποφάσισα να εμπιστευθώ την συνταγή σου για την μαρινάδα (που θα την αφήσω να οριμάσει 10 ώρες.Το αποτέλεσμα το αφήνω για νεώτερη ενημέρωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!