Πολύχρωμη ρυζοσαλάτα


Ακόμη μια σαλάτα, σήμερα που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις μας. Αρωματική για την όσφρηση, πολύχρωμη για την όραση, νόστιμη για τη γεύση αλλά και υγιεινή... και με λίγες θερμίδες!!
Με άλλα λόγια, ένα καλοκαιρινό πιάτο που υπερτερεί και μπορεί να στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι μας μεσημέρι ή βράδυ, μόνο του σαν κυρίως πιάτο ή με παρέα σαν συνοδευτικό! Ένα είναι σίγουρο ότι κανέναν δεν αφήνει ασυγκίνητο η θέα αυτής της ριζοσαλάτας!!!! Όσο για τα υλικά, φαντασία να υπάρχει και μπορούν να αλλάξουν στην ...στιγμή!!! Αφήστε που μπορεί να περιμένουν ήσυχα σε διαφορετικά μπολ και να μπουν στην σαλατιέρα την τελευταία στιγμή... Διαβάστε την εύκολη πρόταση και τα υλικά της...
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φασόλια ψιλά
300 γρ. ρύζι με ποικιλία λαχανικών Μπάρμπα Στάθη
2 κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
6 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
2 κρεμμύδια σοταρισμένα, ψιλοκομμένα
1/3 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και τρίχρωμο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
1/2 φλ.τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι λευκό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα ψιλά φασόλια για 4 ώρες σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι.
Ύστερα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε το ριζότο με τα λαχανικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα μας.
Σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και αν θέλουμε τα σβήνουμε με λίγο άσπρο βαλσαμικό ξίδι.
Ύστερα και αφού το ριζότο και τα φασόλια έχουν κρυώσει καλά προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, τα κρεμμύδια και τα αγγουράκια τουρσί.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι τρίχρωμο.
Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το βαλσαμικό, λευκό ξίδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Tante Kiki
20 Comments
No