Βραζιλιάνικη λεμονάδα ή ροζ γκρεϊπφρουτολεμονάδα;;;;;


Απολαυστική δροσιά εν μέσω ζέστης!!!!
Καλησπέρα σε όλους! Διαβάσατε τον τίτλο και ...μείνατε άφωνοι, εεεεε;;; Το ξέρω, κι εγώ το ίδιο όταν τον διάβασα... και σκέφτηκα γιατί τί διαφορετικό κάνουν στη Βραζιλία με τα λεμόνια που εμείς δεν το κάνουμε;;;;; Θα δείτε σε λίγο... προσωπικά, πάντως, δεν είχα ξανακούσει τη συγκεκριμένη συνταγή για δροσιστική λεμονάδα! Όλα ξεκίνησαν, από τα περιοδικά που μου έφερε η αδερφούλα μου από το Μόντρεαλ... μέσα στο ένα από αυτά το γνωστό "Food network" magazine υπήρχε η συγκεκριμένη συνταγή, η οποία, ομολογουμένως μου έκλεισε αδιάντροπα το μάτι από την πρώτη στιγμή που την αντίκρυσα... Κυρίως, βέβαια, άφησα να με δελεάσει γιατί έχει μέσα ζαχαρούχο γάλα και ξέρετε τώρα, εμένα την ..."τρελλή" θεία... σκέφτηκα τις ανιψιές μου που τους αρέσει η λεμονάδα,  πορτοκαλάδα και όλα τα ροφήματα τύπου -άδα και τις επιπλέον βιταμίνες και θερμίδες μιας και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των "μοντέλων" διατροφικά (όχι δεν έχω κάτι με τα μοντέλα ...με τις μικρές μας έχω μιαν ανησυχία γιατί είμαστε σαν καλαμάκια (μια χαρά από ύψος αλλά από βάρος... άλλα λόγια, μετριούνται τα κοκκαλάκια μας... ευτυχώς η μικρή έχει ακόμα ...μάγουλα)!!!! χαχαχαχα
Σήμερα το πρωί, λοιπόν, πήρα το περιοδικό ανά χείρας και είπα να περάσω στην εφαρμογή... ξέχασα όμως ότι ήθελε γλυκολέμονα (limes) και όχι λεμόνια κι εμείς δεν είχαμε!!! 'Ετσι κατέληξα στο "παλιά μου τέχνη κόσκινο"... δηλαδή ...έφτιαξα μια λεμονάδα που μόνον λεμονάδα βραζιλιάνικη δεν ήταν αλλά ήταν μια ...λεμονογκρειπφρουτάδα!!!!!!!!!!!! -:))))))) Είχα κόκκινα γκρέιπ φρούτ που τα λατρεύω και λεμόνια. Ακολούθησα βέβαια τις οδηγίες (τα πάντα είναι σχετικά φυσικά) και να η συνταγή που κατέληξα και η οποία έγινε ένα πεντανόστιμο, ελαφρώς ροζέ (είμαστε και πριγκίπισσες, πώς να το κάνουμε!!!) δροσιστικό ρόφημα που οι μικρές (όπως θα δείτε) του "έδωσαν και κατάλαβε", αν κι εγώ είχα βάλει μέσα ΜΟΝΟΝ το ζαχαρούχο γάλα κι όχι την υπόλοιπη ζάχαρη!!!!! Ευτυχίαααα!!!!! Βέβαια, εγώ θα σας δώσω και τις δύο συνταγές κι εσείς ετοιμάστε όποια θέλετε...η διαδικασία είναι ίδια. Πάντως σας προτείνω να δοκιμάσετε είτε το ένα αναψυκτικό είτε το άλλα γιατί και τα δύο είναι τέλεια!!!!!
[1] Βραζιλιάνικη λεμονάδα (Food network magazine) (1lt)
3 γλυκολέμονα (λάιμ), ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια
1/3 φλ.τσ. (67 γρ.) ζάχαρη
3 κ.σ. (45 ml) ζαχαρούχο γάλα
5 φλ.τσ. (960 ml) κρύο νερό 
[2] Γκρεϊπφρουτολεμονάδα ροζ (αυτοσχέδια συνταγή)
1 κόκκινο γκρέιπ φρούτ, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (χωρίς τις ίνες)
2 λεμόνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (χωρίς τις ίνες)
1/3 φλ. τσ. (65 γρ. ζάχαρη)
3 κ.σ. (45 ml) ζαχαρούχο γάλα
5 φλ. τσ. (960 ml) κρύο νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια.
Βάζουμε τα γλυκολέμονα (στην 1η περίπτωση) ή το γκρέιπ φρούτ και τα λεμόνια (στη 2η περίπτωση), ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια απ' όπου έχουμε αφαιρέσει τις ίνες στο multi.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 φλ.τσ. νερό και βάζουμε το μείγμα αν χτυπηθεί για 20-30 δευτερόλεπτα.
Έπειτα, βάζουμε σε κανάτα αναψυκτικού και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Και να τα πειστήρια... η φωτό "μιλάει" από μόνη της... έχουμε "πιάσει" τα καλαμάκια και απολαμβάνουμε με ...θρησκευτική προσήλωση!!!!! -:)))))
Καλό σας βράδυ!! Να περάσετε ένα πανέμορφο και ξένοιαστο Σαββατοκύριακο!!!

Tante Kiki
24 Comments
No