Φέτα πανέ σαγανάκι, με ψητές πιπεριές Φλωρίνης



Βραδάκι κι ένα αεράκι να φυσά ευχάριστα βάζοντας τέλος σε μια καυτή μέρα. Μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, στη βεράντα, οικογένεια και φίλοι απολαμβάνουν παρέα και κουβεντούλα "τσιμπώντας" μικρές μεσογειακές μπουκιές.
Απλές, νόστιμες, χωρίς γευστικές εξάρσεις, με μεστή, όμως, γεύση και οικονομική τιμή... ψωμάκι, ελιές, ντοματούλα ψιλοκομμένη, αγγουράκι, αντζούγιες, αβγά και φέτα... φέτα τηγανιτή... ξαπλωμένη νωχελικά πάνω σε ολόγλυκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που ψήθηκαν στα γρήγορα στο φούρνο της κουζίνας, καλύφθηκαν με αγνό, παρθένο ελληνικό λαδάκι και λίγο χυμό από κατακίτρινο μοσχοβολιστό λεμονάκι ή πεντανόστιμο κι ευγενικό μηλόξιδο. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... Στιγμές που αξίζουν να τις ζεις με όλο σου το είναι, που σε γεμίζουν με το ...τίποτε, απολαμβάνοντας την παρέα ανθρώπων αγαπημένων και κοντινών. Το ουζάκι στα ποτήρια, τα ποτήρια στον αέρα να... τσουγκρίζουν και μια ευχή κυρίαρχη... στην υγειά μας!!!! Αυτό θα πει Ελλάδα... στα εύκολα και στα δύσκολα! 

Φέτα πανέ με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Στιγμές που προσφέρουν απλόχερα γεύση αλλά και ψυχική δύναμη, χαρά και ανακούφιση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Στην υγειά μας, λοιπόν... με μια συνταγή απλή, φθηνή και νόστιμη (και να σας πω κάτι;;; Δεν χρειάζεται καν να είναι η αγαπημένη μας φέτα (που πράγματι είναι το καλύτερο είδος τυριού)... κι ένα λευκό τυρί που είναι ακόμα πιο οικονομικό κάνει τη δουλειά του, κι ένας τελεμές ...έχει τη νοστιμιά του. Το σημαντικό είναι να ΖΗΣΟΥΜΕ κάποιες τέτοιες στιγμές... όσο καλύτερα μπορούμε κι αυτό το καλοκαίρι!! Να χαμογελάσουμε και να προσπαθήσουμε με όλη μας τη ψυχή να απολαύσουμε  την φθηνή όψη της καλοκαιρινής ευλογίας της χώρας μας.

Φέτα πανέ με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες φέτα, με πάχος 2 εκατοστά (περίπου)
  • 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. ούζο*
  • Παγωμένο νερό
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι
  • 1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
  • Μερικές ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο
  • Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε μια πιατελίτσα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το μηλόξιδο και περιχύνουμε τις πιπεριές.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο παγωμένο νερό.
  4. Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάμε το αβγό με το ούζο.
  5. Σε ένα ακόμα μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  6. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το τυρί και αφού το βουτήξουμε στο παγωμένο νερό, το αλευρώνουμε.
  7. Ύστερα το περνάμε από το χτυπημένο αβγό και τέλος το πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
  8. Βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του τυριού, σε σαγανάκι ή μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  9. Τηγανίζουμε τη φέτα μας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  10. Ύστερα, την τοποθετούμε πάνω στις ψητές κόκκινες πιπεριές.
  11. Στολίζουμε το πιάτο με μια φέτα λεμόνι και λίγο βασιλικό και απολαμβάνουμε με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.
  12. Εάν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε το ζεστό ψωμάκι μας με μια σκελίδα φρέσκου σκόρδου... γίνεται μιαν απερίγραπτη νοστιμιά που ταιριάζει απόλυτα με ούζο.

Ας περνάμε όμορφα καλοκαιρινά βράδια, μαζί με τους αγαπημένους μας γιατί το χρειαζόμαστε!!! Ας γεμίσουμε με όμορφα συναισθήματα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες...
Tante Kiki
33 Comments
No