Μπισκότα βουτύρου... καρδιές


Καλησπέρα σας! Διακοπές τέλος για μένα κι επιστροφή στη βάση μου! Τώρα πια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού ...μόνον εκδρομούλες στο χωριό αλλά δεν πειράζει, ωραία ήταν και απόλαυσα τις μέρες που πέρασα δίπλα στη θάλασσα.
Για σήμερα, μια γλυκιά ανάρτηση μαζί με τις γλυκές αναμνήσεις που φέρνω από τις διακοπές μου αλλά και μια ευχή για έναν όμορφο Δεκαπενταύγουστο για όλους, αδειούχους και μη.
Γλυκά, αγαπησιάρικα μπισκοτάκια καρδιές!!! Μικρά μπισκοτάκια που μοσχοβολούν βούτυρο και λιώνουν στο στόμα συνοδεύουν τον καφέ μας και μάλιστα τώρα που ακόμη οι διακοπές... καλά κρατούν! Ας τα αφήσουμε να μας κατακτήσουν, δεν είναι δα και μεγάλες θερμιδικές αμαρτίες, ενώ βρίσκονται πολύ ψηλά στο πάνθεον των μπισκοτογεύσεων. Ένα είναι το μειονέκτημά τους... δεν μπορεί κανείς εύκολα να τους αντισταθεί κι όταν αρχίσει κάποιος να τα απολαμβάνει... θέλει κι άλλο...  κι άλλο... κι άλλο!!!
Πάντως, σας υπόσχομαι ότι είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους...οπότε ετοιμάστε τα για τον Δεκαπενταύγουστο που είναι μέρα γιορτής και συγγενείς και φίλοι συναντιούνται.
ΥΛΙΚΑ για 20-25 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος
1 κρόκο μεγάλου αβγού
2-3 κ.σ. γάλα
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα ώσπου το μείγμα να αφρίσει και να γίνει παχύρρευστο.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα κρόκου - γάλακτος.
Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός και μετά ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ μαλακή αλλά ούτε και σφιχτή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια σιλικόνης μια λαμαρίνα φούρνου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών.
Χρησιμοποιώντας ό,τι κουπ πάτ θέλουμε κόβουμε τα μπισκότα και, με μια σπάτουλα, τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα.
Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Καλό σας βράδυ!!!
Tante Kiki
35 Comments
No