Εβδομαδιαίο μενού Νο 11


Καλή σας μέρα!! Επιτέλους η άνοιξη είναι εδώ και παρά το γεγονός ότι πάλι η θερμοκρασία θα κάνει μια βουτιά, όπως τουλάχιστον λένε, η άνοιξη ήρθε για να μείνει.
Ο κήπος μας γέμισε μπουμπούκια και λουλούδια, πράσινα και σκουροκόκκινα μικρά φυλλαράκια τύλιξαν τους κορμούς των τριανταφυλλιών μας και ήδη ο μπαμπάκας μου άρχισε σιγά σιγά να σκάβει το χώμα ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα νέα φυτά. Τα δεντράκια μας, αν και νιούτσικα ακόμα είναι γεμάτα λουλουδάκια που θα γίνουν όμορφοι καρποί και μάλιστα βιολογικοί γιατί ξέρετε τώρα τί γίνεται με όλα αυτά που έχει κανείς στον κήπο του... δεν τα ραντίζει ποτέ και το ίδιο κάνει κι ο μπαμπάκας μου αν και ...γεωπόνος της "παλιάς σχολής" ...τότε που το ράντισμα το θεωρούσαν απαραίτητο και το πρότειναν στους αγρότες.
Τουλάχιστον έτσι για ένα μεγάλο διάστημα ξέρουμε τί καταναλώνουμε από λαχανικά!!
Βέβαια, η άνοιξη και η αλλαγή της εμφάνισης του κήπου, μου έφερε, για πολλοστή φορά, στο νου έναν γείτονά μας που όταν μετακομίσαμε εδώ το πρώτο που μου είπε ήταν ότι εδώ χαιρόταν και καταλάβαινε τις αλλαγές των εποχών αντίθετα με την εποχή που κατοικούσε στο κέντρο της πόλης μας. Εεεε, λοιπόν, είχε απόλυτο δίκιο!!! Κι αν θέλει κάποιος να αλλάξει διάθεση δεν έχει παρά να παρατηρεί τα δέντρα και τα λουλούδια για να δει τον κύκλο της ζωής. Και είναι τόσο όμορφος!!!
Αρκετά όμως με τη φύση... ας πάμε σε κάτι πιο πρακτικό όπως είναι το τί θα μαγειρέψουμε την εβδομάδα που μας έρχεται. Ας το προγραμματίσουμε γιατί μόνον έτσι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και το καθημερινό τρέξιμο! Εξ άλλου έτσι μπορούμε να κάνουμε και καλύτερη διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού κάτι που έχει, πια, γίνει αναγκαιότητα!
Να τί έχω να σας προτείνω για την ερχόμενη εβδομάδα! Βέβαια, αν και αναγνωρίζω ότι είναι νηστεία θα σας προτείνω νηστίσιμα αλλά και αρτύσιμα πιάτα ...έτσι για να μην αφήσουμε παραπονεμένους και όσους δε νηστεύουν. -:))))
Έχουμε και λέμε...
ΔΕΥΤΕΡΑ:        Πατάτες τηγανιτές φούρνου
ΤΡΙΤΗ:                Κεφτεδάκια με κρεμμύδια
ΤΕΤΑΡΤΗ:          Σπανακόρυζο με μπισκότα γραβιέρας 
ΠΕΜΠΤΗ:           Πίτα με κρεμμυδομανιτάρια και μανούρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:       Ελέφαντες Καστοριάς με σπανάκι
ΣΑΒΒΑΤΟ:         Μανιτάρια φούρνου με μαρέγκα
ΚΥΡΙΑΚΗ:       Σνίτσελ χοιρινά
ΓΛΥΚΟ:       Τούρτα λεμονιού με μαρέγκα
ΣΝΑΚ:        Μπατόν σαλέ
Καλή σας εβδομάδα!
Tante Kiki
7 Comments
No