Μοσχαράκι κρασάτο με λιαστές ντομάτες και μανιτάρια

Καλή σας μέρα! Πώς τα καταφέρνω έτσι συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να καταλάβω!!! Πάντα κάτι μου ξεφεύγει, πάντα κάτι μένει σε κάποια γωνιά και το ανακαλύπτω όταν πια το έχω ξεχάσει. Αφήστε που πολλές φορές βάζω κάτι σε κάποιο μέρος για να είναι προστατευμένο από τις επελάσεις των μικρών πριγκιπισσών μας και μετά δεν θυμάμαι πού το έβαλα... -:))) Αυτό είναι πια κλασσικό φαινόμενο! 
Ήταν επόμενο, φυσικά, να μου συμβεί και στις συνταγές που έχω για ανάρτηση!! Επειδή τυχαίνει κάποιες μέρες να "εντρυφώ" στη μαγειρική "μαζεύω" τις φωτό και τα κείμενα στον υπολογιστή και σιγά σιγά τα ταξινομώ!! Τώρα πώς είχα ξεχάσει την συγκεκριμένη συνταγή που είναι και από τις αγαπημένες μου 1,5 μήνα, μη με ρωτήσετε και μην αναρωτηθείτε ή μάλλον εσείς αναρωτηθείτε και καλά θα κάνετε, ειδικά αν είστε σε φάση καλής οργάνωσης... εγώ δεν θα αναρωτηθώ γιατί ξέρω... 
Οπότε η σημερινή ανάρτηση είναι καινούργια αλλά το φαγητό έγινε κοντά δύο μηνών... άρα.... προσοχή!!!!  Διαβάζουμε τη συνταγή αλλά δεν δοκιμάζουμε!!!! χαχαχαχα
Πάντως, είναι ένα κοκκινιστό από κείνα που σε γεμίζουν νοστιμιά! Η γεύση του είναι μεστή και ελαφρά πικάντικη αλλά ταυτόχρονα σου αφήνει μια γλύκα στην επίγευση που χαράσσεται στη μνήμη σου. 
Αφήνω όμως τα πολλά λόγια γιατί κινδυνεύω να κοιμηθώ στον υπολογιστή επάνω και περνάω αμέσως στη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1.500 γρ. μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλο αχλάδι
1 μεγάλο μήλο
1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη
1 μεγάλο καρότο
10 φέτες λιαστής ντομάτας κομμένες στη μέση
450 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
250 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
300 ml μαυροδάφνη Πατρών
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, την ξεφλουδισμένη ντομάτα, το μήλο, το αχλαδι, το καρότο και τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε.
Ύστερα, βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέα και το αφήνουμε να σοταριστεί για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Ύστερα, το σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, αφήνουμε να πάρει μια ή δύο βράσεις έως ότου εξατμιστεί το κρασί μας και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά μαζί με νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και το  μπαχάρι  και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. 
Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά, προσέχοντας να αναπληρώνουμε νερό όποτε χρειάζεται.
Μετά από τον χρόνο αυτό, δοκιμάζουμε και εάν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να μπορέσουν να  εξατμιστούν σιγά σιγά τα υγρά για να μείνει το φαγητό μας με το λάδι του.
Εάν δεν είναι έτοιμο, τότε το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Είναι πολύ σημαντικό για να είναι νόστιμο το φαγητό μας να μείνει με το λάδι του και να απορροφηθούν τα υγρά του.
Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας, αφήνουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να δέσουν τα αρώματά του και μετά σερβίρουμε. 
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
* Εάν μαγειρέψουμε το φαγητό μας στη χύτρα ταχύτητας δεν χρειάζεται πάνω από 30 λεπτά και βέβαια, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος.
Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο!! -:))

23 σχόλια:

  1. Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω τι μοσχαράκι είναι αυτόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!

    Λουκούμι φαίνεται..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει να το δοκιμάσεις... είναι νοστιμότατο!!!
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  2. Είναι αυτό που λέμε: ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΟ!!!
    ;-)
    Καλό Σαββατοκύριακο, κορίτσι μου!!!
    Φιλάκιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ιωάννα μου!
      Επίσης καλό Σαββατοκύριακο, να περάσετε καλά
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα! Μερακλίδικο! Φαίνεται πολύ πολύ νόστιμο! Επειδή μια γκαβομάρα την έχω και μπορεί να μου ξέφυγε, το αχλάδι και το μήλο πότε τα βάζουμε;
    Πολλά πολλά φιλιά Κική μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δεν έχεις εσύ γκαβομάρα εγώ κοιμάμαι όρθια όταν γράφω και φυσικά δεν το έγραψα!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου που το πρόσεξες για να το διορθώσω...
      πολλά φιλάκια!!! -:)))

      Διαγραφή
  4. Πολύ ιδιαίτερο πιάτο, κυρίως χάρη σε αυτή τη σαλτσούλα!
    Αχλάδι και μήλο ε; Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ερμιόνη μου είναι πολύ ιδιαίτερη η γεύση του! Αξίζει να το δοκιμάσεις!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πεντανόστιμο, σκέτο λουκουμάκι, με πολύ ιδιαίτερη σαλτσούλα που το κάνει ξεχωριστό!
    Γεια στα χέρια σου Κική μου!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενα έχει ξεχωριστή γεύση!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Φαγητό θαλπωρής και οικογενειακής αγάπης Κική μου!Ιδιαίτερα φροντισμένο και πρωτότυπο με τα φρούτα και τις λιαστές τομάτες να το κατατάσσουν στα φαγητά-βάλσαμο.
    Η μαυροδάφνη χαρίζει την απαιτούμενη γλυκύτητα,βοηθά στο άλικο χρώμα να γίνει ακόμα πιο βαθύ,ενώ τα χειμωνιάτικα φρούτα μεσολαβούν στο περιπετειώδες ξετύλιγμα της γεύσης.
    Υπέροχο πιάτο Κική μου!Δεν πειράζει που ξέμεινε στα μετόπισθεν...άλλωστε πάντα ο ουραγός είναι αυτός που κρατά τα σύνορα!
    Καλό σου βράδυ γλυκιά μου!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καταπληκτικό Φωτεινή μου και πράγματι αξίζει να δοκιμαστεί...μετά τη νηστεία!
      Καλό σου βράδυ!
      Φίλια!

      Διαγραφή
  7. Κική μου πρωτότυπο και πολύ ξεχωριστό το σημερινό σου πιάτο!Φαίνεται πεντανόστιμο!!!Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου! Είναι πράγματι πεντανόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Φανταστικη σαλτσουλα Κικη μου, αυτο πρεπει να το δοκιμασω!
    Καλο Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρίνα μου, να το δοκιμάσεις... αξίζει η γεύση του και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. ωραίο πιάτο..να σαι καλά μου άνοιξες την όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κική μου, το φαγάκι σου είναι από αυτά που τρως και παρακαλάς να μην τελειώσουν! Φαντάζομαι πώς θα λιώνει στο στόμα... Από τις φωτογραφίες και μόνο, είναι προφανές ότι δεν θα άφηνε κανέναν ασυγκίνητο! Και, βέβαια, μετά από όλα αυτά ερωτώ: Τέτοιο σούπερ φαγητό και το είχες ξεχασμένο;;; Πού τρέχει ο λογισμός σου;;; :-)
    Πολλά φιλάκια! Να έχεις ένα υπέροχο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Αναστασία μου...λιώνει στο στόμα και αφήνει μια μοναδική επίγευση! Ναι, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!!
      Εντάξει...καταδικάστε με... το ξέχασα!!! χαχαχα
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα συστατικά για αυτή τη συνταγή! Στο τίτλο έπρεπε να βάλεις "... με αχλάδι και μήλο¨ γιατί αυτά είναι τα σούπερ υλικά της συνταγής. Μαζί βέβαια με τη μαυροδάφνη και τη λιαστή ντομάτα θα δίνουν πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
    Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο και ίσως έχεις δίκιο αυτά έπρεπε να γράψω... αλλά για μένα είναι μια σάλτσα που την έχω κάνει άπειρες φορές και δεν με εντυπωσιάζει παρά μόνο με τη γεύση της!
      Να τη δοκιμάσεις και αν θέλεις, πες μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!