Πικάντικη καροτοτυρόπιτα


Καλή σας μέρα! Για σήμερα μια γρήγορη πιτούλα, χωρίς φύλλο αλλά όχι με χυλό όπως η Ηπειρώτικη χορτόπιτα! Μια πατσαβουρόπιτα της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου όσον αφορά στη "ζύμη" αλλά δικής μου έμπνευσης ο συνδυασμός της γέμισης που τελικά έγινε νοστιμότατη παρά τους ενδοιασμούς μου όταν την αρωμάτιζα με τα συγκεκριμένα μπαχαρικά.
Μοσχοβολάει κύμινο και μπαχάρι... μοσχοβολάει πιπεριά και η γλύκα του καρότου παρέα με την αλμύρα της φέτας που μετριάζεται από το ανάλατο ανθότυρο έρχεται να συμπληρώσει την απόλυτη ισορροπία της γεύσης.
Νοστιμότατη πίτα... γίνεται εύκολα και τρώγεται ακόμα πιο εύκολα! Γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα! Από μικρούς και μεγάλους! Ζεστή ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη! Ιδανικά τρώγεται λίγο μετά που θα κάνει την εμφάνισή της εκτός του φούρνου ή χλιαρή. Χρειάζεται ένα γρήγορο πέρασμα από το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων μετά την είσοδό της στο ψυγείο όπου και μπορεί να παραμείνει για 4-5 μέρες, αν, βέβαια... προλάβει!!!
Το μόνο της μειονέκτημα;;; Δεν είναι νηστίσιμη αλλά σίγουρα είναι μια από 'κείνες τις πίτες που μπορούν να στολίσουν το Πασχαλιάτικο τραπέζι και να ικανοποιήσουν τον κάθε ...ουρανίσκο που θα θελήσει να την απολαύσει πριν τον οβελία!! Ελάτε μαζί μου... θα την ετοιμάσουμε σε χρόνο ρεκόρ!!! 
ΥΛΙΚΑ
½ κ. φύλλο  Βηρυτού
150 γρ. Flora με 3% βούτυρο

Για τη γέμιση
300 γρ.. φέτα σε τρίμματα 
100 γρ.  κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
1 μεγάλο καρότο ψιλοτριμμένο
1 πιπεριά πράσινη σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε μικρά κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο τετράχρωμο πιπέρι
Για την κρέμα:
4 αβγά 
200 γρ. γιαούρτι
2 φλ. γάλα φρέσκο
Για την επικάλυψη
Σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων. 
Αλείφουμε το ταψί μας, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα, και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγη από τη μαργαρίνη που λιώσαμε. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το καρότο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ύλη και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Βάζουμε τα τυριά, τα λαχανικά, το κύμινο, το μπαχάρι, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τη γέμιση επάνω στα φύλλα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. 
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και  τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Περιχύνουμε με την κρέμα την πίτα μας και την αφήνουμε για 40-50 λεπτά να απορροφηθεί η κρέμα από τα φύλλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στο φούρνο. 
Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η πίτα πάνω-κάτω.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Κατερίνα του αγαπημένου  skepiloges.blogspot.gr για το βραβείο που μου χάρισε κι εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω σε όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή να με διαβάζετε και να με παρακολουθείτε αλλά και να δοκιμάζετε τις συνταγές μου. Στις ερωτήσεις δεν θα απαντήσω γιατί ήδη το έχω κάνει.
Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!!!
Tante Kiki
23 Comments
No