Μικρά μπισκοτοπεταλάκια με ταχίνι


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 
Μικρά, αφράτα, νόστιμα με την επίγευση του ταχινιού, νηστίσιμα με μαργαρίνη ή αρτύσιμα με βούτυρο, μας συνοδεύουν στον καφέ για ένα γλυκό και όμορφο ξεκίνημα της εβδομάδας. Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ξετρελλαίνονται με τη γεύση τους που είναι τόσο εθιστική!! Ποτέ δεν μπορείς να φας μόνον ένα!!!
ΥΛΙΚΑ για 25-30 μπισκοτάκια
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3 κ.σ. ταχίνι
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
50 γρ. αμυγδαλόσκονη
40 γρ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανιλίνης
Άχνη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου πετύχουμε ένα αφράτο μίγμα.
Ύστερα, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το ταχίνι, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. 
Χτυπάμε για λίγο ακόμη με το μίξερ.
Τέλος, ζυμώνοντας προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου πετύχουμε μια  ζύμη ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μικρά πεταλάκια και τα βάζουμε επάνω σε αντικολλητική επιφάνεια σε λαμαρίνα φούρνου.
Εάν θέλουμε, πριν πλάσουμε τα πεταλάκια, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει περισσότερο.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Όταν βγάλουμε τα πεταλάκια από το φούρνο θα είναι μαλακά μέχρι να κρυώσουν γι αυτό και δεν πρέπει να τα μετακινήσουμε.
Τα πασπαλίζουμε με άχνη όσο ακόμη είναι ζεστά.
Tante Kiki
24 Comments
No