Mille-feuilles νηστίσιμο...

...με σοκολάτα...
...ή με εσπεριδοειδή;;;;;;
Καλή σας μέρα! Σήμερα είπα να σας γλυκάνω γιατί τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται ότι έγινα λίγο ...γκρινιάρα!!! -:)))
Το πρόσφατο "κολληματάκι" μου το γνωρίζετε... η μετατροπή παραδοσιακών, αρτύσιμων γλυκών σε νηστίσιμα!!! Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι βρήκα καινούργιο παιχνίδι... εντάξει εν μέρει είναι αλήθεια αλλά έχει πλάκα!! Είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι το να κάνεις μετατροπές σε παραδοσιακές συνταγές απαιτεί μόνον φαντασία, δοκιμή και όρεξη για χαλαρωτικές στιγμές στην κουζίνα, ανάμεσα σε αρώματα, ατμούς, γεύσεις, χρώματα και ζάχαρη!
Γλύκα, βανίλια, σοκολάτα, καφές, γάλα καρύδας (που το καθιέρωσα) σ' έναν χορό που καταλήγει σε μιαν απαράμιλλη νοστιμιά!! 
Νοστιμιά που κανείς δεν περιμένει να βρει σ' ένα νηστίσιμο γλυκό κι όμως...
Προσωπικά, το δοκίμασα με νηστίσιμη σφολιάτα όταν το έφτιαξα με γέμιση κρέμα σοκολάτας και με τα σφολιατίνια τη δεύτερη φορά που έβαλα κρέμα με άρωμα εσπεριδοειδών. Τα σφολιατίνια με κέρδισαν γιατί ήταν πιο τριφτά, πολύ πιο εύκολα στο γαρνίρισμα αλλά και νοστιμότερα. Είναι φυσικά νηστίσιμα και αυτό φαίνεται από την ετικέτα των υλικών τους.
Θα σας πρότεινα, λοιπόν, να φτιάξετε το γλυκό με τα σφολιατίνια αντί για νηστίσιμη σφολιάτα. Εάν διαλέξετε τη σφολιάτα προσοχή να μην είναι η σφολιάτα βουτύρου που δεν είναι νηστίσιμη.
Δοκιμάστε όποια γεύση θέλετε και θα με θυμηθείτε κι αν έχετε φίλους ετοιμάστε και τις δύο γεύσεις ...θα ενθουσιαστούν και ένα είναι σίγουρο ...mille-feuilles δεν θα περισσέψει...!!!
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σφολιατάκια (1 για κάθε γεύση)
Για την κρέμα με γεύση εσπεριδοειδών
200 ml γάλα καρύδας
400 γρ. νερό
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
7 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
7 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου) με γεύση βανίλια
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη + 200 ml γάλα καρύδας
Για την κρέμα με γεύση σοκολάτας
200 γρ. γάλα καρύδας
450 γρ. νερό
120 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
1 κ.σ. κακάο
7 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
7 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου) με γεύση βανίλια
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη + 200 ml γάλα καρύδας
2 κ.γλ. καφέ εσπρέσο στιγμιαίο σε σκόνη (προαιρετικά)
1-2 κ.γλ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την κρέμα με γεύση εσπεριδοειδών
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μισό νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
Διαλύουμε στο υπόλοιπο νερό το κούσταρ πάουντερ και μόλις το παραπάνω μίγμα ζεσταθεί το προσθέτουμε κι αυτό.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη.
Ύστερα, την αποσύρουμε από την εστία και την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που την τοποθετούμε σε επαφή με την κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα αυτή, βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική σαντιγύ και το υπόλοιπο γάλα καρύδας και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε στην κρέμα τα 2/3 της σαντιγύ (το υπόλοιπο το κρατάμε για γαρνίρισμα αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά τις δύο κρέμες.
Για την κρέμα με γεύση σοκολάτας
Σε ένα μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο νερό και το κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μισό νερό και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, προσθέτουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και το κακάο.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, προσθέτουμε και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κούσταρ πάουντερ και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά την κρέμα έως ότου γίνει παχύρρευστη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, αφού την αποσύρουμε από την εστία, την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που, πρέπει να έρχεται σε επαφή με την κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγύ με το υπόλοιπο γάλα καρύδας.
Μόλις κρυώσει η κρέμα αναμιγνύουμε σ' αυτή τα 2/3 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Στην υπόλοιπη σαντιγύ προσθέτουμε τον καφέ και την άχνη ανακατεύουμε και την κρατούμε για να γαρνίρουμε το γλυκό μας.
Η σύνθεση του γλυκού είναι ίδια και για τις δύο γεύσεις
Μερικά σφολιατίνια τα σπάζουμε για να καλύψουμε το γλυκό μας.
Στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια και από πάνω τη μισή κρέμα.
Ύστερα καλύπτουμε την κρέμα με μια ακόμη σειρά σφολιατίνια και από πάνω στρώνουμε την άλλη μισή κρέμα.
Τέλος καλύπτουμε με την λευκή ή την εσπρέσσο σαντιγύ.
Από πάνω για φινίρισμα πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με άχνη. 
Το γλυκό μας είναι έτοιμο να μας χαρίσει την υπέροχη γλύκα του!


48 σχόλια:

  1. Me gala karydas??????? Tha exei poli orea gefsi, exotiki!!!!!
    M aresei!!!!
    Kalimera Kiki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι είναι ωραίο! Αξίζει να δοκιμαστεί!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Κική δε σε πιστεύω, και νηστίσιμο μιλφέιγ!! Να δω ποιο άλλο γλυκό θα κάνεις νηστίσιμο!
    Με σφολιατίνια μου αρέσει να το φτιάχνω αλλά δεν ήξερα ότι είναι νηστίσιμα, να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι και τα συστατικά, αν έχουν μαργαρίνη και όχι βούτυρο φυσικά και κάνουν!
    Πω πω, φαντάζομαι αυτό με την καρύδα αν το πασπαλίσεις και με λίγη έξτρα καρύδα από πάνω τι πεντανόστιμο που θα γίνεται!
    Μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό πρωί πρωί!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα εσύ με τη μπίρα κι εγώ με τα νηστίσιμα...πού να νήστευα κιόλας!!!!
      Τα σφολιατίνια είναι νηστίσιμα σύμφωνα με την ετικέτα τους! Όσο για το φινίρισμα με καρύδα ...έχεις απόλυτο δίκιο θα είναι τέλειο!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Σούπερ το σημερινό γλυκάκι (αν και, εδώ που τα λέμε, όλα τα γλυκά σου σούπερ είναι!). Αυτή την κρεμούλα θα την ετοιμάσω και μόνη της σε πρώτη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι Αμελί μου κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δοκίμασε την κρέμα είναι νοστιμότατη και στις δύο γεύσεις!

      Διαγραφή
  4. Αχ, με "έφτιαξες"!!!
    Αυτά είναι δικά μου κ' ΔΕΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ!!!
    (Όσοι σχολιάσετε μετά από εμένα, ... δυστυχώς... δεν έχει άλλο!!!)
    ;-)
    Φιλάκια, κορίτσι μου!!! Πολλά κ' γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλάλι σου και θα φτιάξω για όλους!!! -:)))
      Φιλάκια γλυκιά μου Ιωάννα!

      Διαγραφή
  5. Κική μου, εγώ θα σε προτρέψω να συνεχίσεις αυτό το...παιχνιδάκι, της μετατροπής δηλαδή των κλασσικών συνταγών σε νηστίσιμες. Αποδυκνείεται επιτυχημένο και μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες σου! Τι φοβερά γλυκάκια μας έφτιαξες σήμερα! Δεν είναι κρίμα να μας χωρίζει τόση απόσταση και να μην μπορώ να δοκιμάσω μια πιρουνίτσα;;;
    Καλη σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει αυτό το ...παιχνιδάκι...πράγματι γίνονται νοστιμότατα τα γλυκά έτσι και δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν! Τί κρίμα να μην είμαστε κοντά να δοκιμάσεις, είμαι σίγουρη ότι θα σου άρεσε!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Με τάραξες λίγο λέγοντας ότι η σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη γιατί φτιάχνω κι εγώ μιλφειγ νηστίσιμο που έχει καταπλήξει με τη γεύση του όποιον το δοκίμασε, πήγα λοιπόν μέχρι τον καταψύκτη και διάβασα τα συστατικά όπου αναφέρει "φυτικά έλαια".. άρα νηστίσιμη..
    Θα δοκιμάσω όμως και το δικό σου γλυκό γιατί μου αρέσει πολύ όπως το βλέπω. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Τζίνα δεν είπα ότι δεν είναι νηστίσιμη ...είπα ότι έχει και νηστίσιμη και σφολιάτα βουτύρου που είναι με 9% βούτυρο και είναι και οι δύο της Χρυσής Ζύμης.
      Δοκίμασέ το και νομίζω ότι θα σου αρέσει! -:))
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Μετά το φανταστικό γαλακτομπούρεκο ήρθε και το mille-feuilles!!!Αγαπημένη γεύση που όταν όμως απαγορεύεται για πολλούς λόγους ..πονάς!Τώρα με τους κατάλληλους γευστικούς ελιγμούς σου ,αλλά και τα εξελισσόμενα ζαχαροπλαστικά σου πειράματα,μας δώρισες μία πολυαγαπημένη νοστιμιά.Πρώτη μου φορά δεν καταλαβαίνω νηστεία!!Μέχρι που αισθάνομαι τύψεις!!!!Τί είδους νηστεία είναι αυτή, που όλα τα καλούδια βρίσκονται λαχταριστά στο τραπέζι και μάλιστα με ευφάνταστες συνταγές,ανώτερες των πρωτυτύπων!
    Δύο προτάσεις σε μία για σήμερα Κική μου!Άφθαστη και ακούραστη φίλη μου που στον βωμό της καλαισθησίας και της αυθεντικής γεύσης θυσιάζεις προσωπικό χρόνο.
    Δεν μπορώ και δεν θέλω να επιλέξω τι από τα δύο προτιμώ.Λαίμαργη και ανικανοπόίητη στις γλυκιές γεύσεις επιλέγω και τα δύο φυσικά.
    Να είσαι καλά Κική μου!Δεν μπόρεσα να σε πάρω τηλ. σήμερα..Ίσως αύριο ?
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φωτεινή μου νηστίσιμο και νόστιμο! Γλυκιά μου μην έχεις τύψεις, γιατί όχι δηλαδή;;;;;
      Χαίρομαι που σου αρέσουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων μου!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι όταν σας αρέσουν αυτά που φτιάχνω (το ξέρεις καλά αυτό, είμαι σίγουρη. Θα σου τα φτιάξω και τα δύο... να είσαι σίγουρη!
      Φυσικά και αύριο και μεθαύριο και όποτε θέλεις... εγώ έτρεχα γι αυτό δεν πήρα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Μιλφειγ!! Αχ μιλφειγ!!...Απο τα αγαπημενα μου γλυκα Κικη μου!! Ποτε δεν μπορω να αντισταθω στην κρεμα του!! Μπορω με την κουταλα να τρωω ωρες..τι να μου κανει το κουταλι..?? Μου φαινεται αυτο θα κανω κ με τις 2 γευσεις που προτεινεις..χε χε..
    Κ νηστισιμο??!! Αυτο κ αν ειναι πρωτοτυπια!! Συγχαρητηρια Κικη μου!! Αυτο το 'κολληματακι' σου μονο σε καλο μας εχει βγει εμας!! Μας εχεις κακομαθει!:-)
    Να εισαι παντα καλα να δημιουργεις γευσεις παντα με τοση αγαπη!!!
    Πολλα φιλια!
    ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευούλα μου γλυκιά, χαίρομαι που σου αρέσει! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! -:))
      Μου αρέσει να σας κακομαθαίνω! -:))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Μπορώ να πάρω το σοκολατένιο; Αχ... Τώρα είδα σε σχόλιο ότι τα πήραν ήδη. Καλέ! Αφήστε κάτι και για μας! :) :)
    Δεν ξέρω πώς θα ήταν μη νηστίσιμο Κική μου, αλλά κι έτσι όπως το έχεις φτιάξει, απλά... "σκοτώνει"! Δεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά να μια καλή ευκαιρία!
    Πολλά φιλιά! Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πάρεις Πηνελόπη μου γιατί όχι;;;; Καλέ όχι είχα κρύψει κάτι και για σένα, μην ανησυχείς!! -:)))
      Είναι το ίδιο νόστιμο και έτσι είναι πιο ελαφρύ!
      Φιλάκια σου!

      Διαγραφή
  10. Εμένα μου αρέσουν και οι δύο παραλλαγές!! Αυτό το γάλα καρύδας είναι μεγάλη λύση πάντως!!
    Ωραίο θα ήταν και ένα μιλφέιγ που να συνδυάζει και τις δύο κρέμες!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ερμιόνη μου όπως και το γάλα αμυγδάλου αλλά και με νερό ή χυμό είναι εξίσου νόστιμο! Έχεις δίκιο για το συνδυασμό!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Εντυπωσιακό Κική μου! Λέω να δοκιμάσω με το γάλα καρύδας μια που έκανα ήδη την αρχή και είδα πως λειτουργεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το Μάρθα μου γιατί είναι νοστιμότατο!

      Διαγραφή
  12. Πω, πω, πω...τί μας κάνεις πάλι;;; Και τα δύο!!! Τα θέλω και τα δύο!!! χαχαχα!!! Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό κι αν είναι διπλό κέρασμα, Κική μου! Γέμιση και εμφάνιση καταπληκτική! Πώς να γίνει να δοκιμάσω και τα δύο; Πολύ μου άρεσαν!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου!!! Μακάρι να ήσουν κοντά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Σου χω πει να μην μας βάζεις τέτοια διλλήματα, ώστε να μην ξέρουμε τι να διαλέξουμε!
    Φταίω εγώ τώρα να τα διαλέξω και τα δύο???

    Κικίτσα μου κάποια στιγμή ανεβάσαμε κι εμείς ένα νηστίσιμο μιλφέιγ με χαλβά, και όλοι επιμένανε ότι καμιά σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη, όλες λέγανε γίνονται με βούτυρο.
    Ξέρεις εσύ κάτι σχετικό??
    Εγώ προσωπικά όπως ξέρεις δεν νηστεύω και δεν με απασχολεί αν είναι νηστίσιμη ή όχι, αλλά μου έκανε εντύπωση που αναφέρεις ότι υπάρχει νηστίσιμη σφολιάτα, άρα προφανώς έτσι θα είναι.
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλεξε όποιο θέλεις Έλενά μου... και τα δύο είναι νοστιμότατα! Υπάρχει σφολιάτα νηστίσιμη κι αυτό το βλέπουμε από την ετικέτα των υλικών και υπάρχει και η σφολιάτα βουτύρου (εγώ τη χρησιμοποιώ για να κάνω την galette des rois δηλαδή τη γαλλική πρωτοχρονιάτικη αμυγδαλόπιτα.
      Κι εγώ δεν νηστεύω αλλά υπάρχει και μπορεί να το δει κάποιος στο μάρκετ. Επίσης νηστίσιμα είναι τα συγκεκριμένα σφολιατάκια. Εξ άλλου η σφολιάτα μπορεί να γίνει και με μαργαρίνη χωρίς κανένα πρόβλημα!!
      Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.xrisizimi.gr/index.asp?a_id=816 λέει ότι η συγκεκριμένη σφολιάτα είναι με φυτική μαργαρίνη και ο γαλακτωματοποιητής δεν είναι γάλα.
      Και εδώ είναι η σφολιάτα βουτύρου: http://www.xrisizimi.gr/index.asp?a_id=167
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Ελενα
    Υπαρχει νηστισιμη σφολιατα,νομιζω ειναι της Χρυσης Ζυμης

    Τελειο μιλφειγ!
    Γινεται και με φυτικη αγλυκη κρέμα(για οποιον εχει θεμα χοληστρινης,γιατι τοτε το γαλα καρυδας απαγορευεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελενα
    Υπαρχει νηστισιμη σφολιατα,νομιζω ειναι της Χρυσης Ζυμης

    Τελειο μιλφειγ!
    Γινεται και με φυτικη αγλυκη κρέμα(για οποιον εχει θεμα χοληστρινης,γιατι τοτε το γαλα καρυδας απαγορευεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελενα
    Υπαρχει νηστισιμη σφολιατα,νομιζω ειναι της Χρυσης Ζυμης

    Τελειο μιλφειγ!
    Γινεται και με φυτικη αγλυκη κρέμα(για οποιον εχει θεμα χοληστρινης,γιατι τοτε το γαλα καρυδας απαγορευεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή μου cook
    πράγματι έχει νηστίσιμη σφολιάτα και η σφολιάτα βουτύρου το γράφει απ' έξω. Έχεις δίκιο cook,η κρέμα γίνεται και με άγλυκη φυτική κρέμα (αν και έχει πολλά λιπαρά και το κυριότερο κορεσμένα γιατί το αν είναι άγλυκη δεν παίζει ρόλο) αλλά και με σκέτο νερό ή χυμό πορτοκαλιού που είναι ακόμα πιο ελαφριά. Όσο για το γάλα καρύδας ακόμη οι έρευνες είναι συγκεχυμένες... άλλες δείχνουν ότι μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή χοληστερίνη άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι άλλες θεωρούν ότι τα λιπαρά του πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή! -:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια σας ευχαριστώ για την απάντηση!
      Δεν το έχω ψάξει το θέμα, γιατί μια βδομάδα νηστεύω όλη κι όλη, την Μεγάλη εβδομάδα, αλλά μου φάνηκε περίεργο να μην υπάρχει νηστίσιμη σφολιάτα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Κική έχεις ανοίξει μεγάλες δουλειές βλέπω!!
    Μεγάλες και γλυκές!
    Να δούμε όταν τελειώσει η Σαρακοστή τι θα κάνεις!!!

    Πάντως θα ήθελα σαν τρελή να δοκιμάσω το μιλ φέιγ με γάλα καρύδας. Πρέπει η γεύση του να ειναι φοβερή και διαφορετική!!

    Φαίνονται και τα δύο εξίσου λαχταριστά!!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες δουλειές Χρυσαυγή μου μέσα στη ζάχαρη και τα αρώματα! Τί θα κάνω όταν τελειώσει η Σαρακοστή δεν ξέρω αλλά εφέτος έχει ...πλάκα! Θα δούμε...με προβλημάτισες τώρα!!! -:))
      Είναι πολύ νόστιμο έτσι το mille-feuilles. Είναι πιο ελαφρύ και πιο αρωματικό αλλά η καρύδα δεν "ακούγεται" ιδιαίτερα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. Κική μου δε θυμίζουν σε τίποτε νηστίσιμα γλυκάκια!και τα δυο δείχνουν φανταστικά,μπράβο σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ελένη μου... είναι πολύ νόστιμα και καθόλου άχαρα νηστίσιμα!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. και πολυ καλα κανεις κικη που πειραματιζεσαι με τα νηστισιμα!γιατι η νηστεια θα πρεπει να ειναι ενα μιζερο πιατο νεροβραστα φασολια;το μιλ φειγ και στις δυο εκδοχες πρεπει να'ναι απολαυστικο, θα το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου μπισκοτάκι μου! Είπαμε νηστεία και εγκράτεια αλλά ας μην είναι και όλο άνοστα φαγητά αν και έχει κι αυτό τη σημειολογία του! Αξίζει πάντως να το δοκιμάσεις!
      -:))

      Διαγραφή
  22. ωραίο το νηστίσιμο.....εξαιρετική παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέτοιες συνταγές να βάζεις να γίνω σαν βαρελάκι... Άκου νηστίσιμο μιλφέιγ!!!
    Βέβαια η λέξη νηστίσιμο έχει αλλάξει σημασία πλέον, γιατί νηστίσιμο παλιά ήταν ότι ήταν λιτό και φτωχό σε συστατικά για να προετοιμαστεί κανείς με στέρηση για το Πάσχα...
    Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να μην έχει ζωϊκά συστατικά αλλά λιτή δεν την λες με τίποτα...
    Είναι ότι πρέπει για τα γούστα μου όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από λίγο Φλώρα μου κι εγώ έτσι προσπαθώ (όχι ότι το καταφέρνω πάντα αλλά προσπαθώ...-:))))
      Πράγματι η λέξη νηστίσιμο έχει, δραστικά, αλλάξει και εξελιχθεί γιατί σίγουρα αυτές οι συνταγές δεν είναι λιτές... από την άλλη αν το καλοσκεφτείς δεν έχουν και τα τρομερά υλικά!!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  24. Αχχχ τέλεια και τα δύο!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ρούλα μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  25. Γλυκειά μου άσε τον κακό κόσμο να λέει...κάνε ότι θες, άλλωστε κάνεις τα πάντα όμορφα και νόστιμα...
    Πολύ το χάρηκα το μιλλφέιγ σου !!!
    Φιλάκια γλυκά
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σοφάκι μου... σου άρεσε;;; Χαίρομαι πολύ γιατί είναι νοστιμότατο και γαλλικότατο!!! -:)))
      Φιλάκια πολλά και καλημέρα! -:))

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα κ απο μενα!!! σειτι ταψακι αναλογούν οι δοσολογιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!