Μίνι γαριδούλες σαγανάκι σε φωλιά σπαγγέτι


Μεζεδάκι ή γεύμα;;;;
Μίνι γαριδούλες για σήμερα, οικονομικές και νόστιμες... μίνι γαριδούλες παρέα με λαχταριστές ντομάτες και μεσογειακά αρωματικά. Η θρυμματισμένη φέτα που τις στολίζει δίνει μια μοναδική νοστιμιά στο σαγανάκι αυτό αλλά και στα σπαγγέτι που το συνοδεύουν.
Σκέτο το σαγανάκι ...ένας μεζές καταπληκτικός!! Με τα σπαγγέτι ...ένα καθημερινό, χορταστικό πιάτο ασυναγώνιστης νοστιμιάς! 
Όπως κι αν διαλέξετε να το γευθείτε, πάντως, δεν θα σας απογοητεύσει και ο ουρανίσκος σας θα ...στήσει χορό και ο νους σας θα ταξιδέψει γευστικά πίσω στο καλοκαιράκι που ήδη μας αποχαιρετά!
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. μίνι γαριδούλες κατεψυγμένες
1/2 πακέτο σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
100 ml ούζο
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε τις γαριδούλες σε νερό και τις ξεπλένουμε καλά.
Ύστερα, τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά το νερό που έχουν.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τις γαριδούλες.
Τις γυρίζουμε για να σοταριστούν καλά και μετά τις "σβήνουμε" με το ούζο.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το βασιλικό και 1/2  φλ.τσ. ζεστό νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει το σαγανάκι μας και αφού δοκιμάσουμε και δούμε ότι οι γαρίδες μαλάκωσαν και τα περιττά υγρά του φαγητού απορροφήθηκαν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μελώσει το φαγητό.
Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά ή μόνο του το σαγανάκι σαν μεζέ με ουζάκι.
Καλή συνέχεια!!!
Tante Kiki
23 Comments
No