Πικάντικα τσιπς ρίγανης κι ένας δίσκος από ίνες μπαμπού


Τί κάνει κάποιος που δεν έχει διάθεση ή καλύτερα τί κάνει μια γυναίκα που δεν έχει διάθεση στην προσπάθειά της να νιώσει καλύτερα;;
1- Μακιγιάρεται, ντύνεται και βγαίνει έξω με τις κολλητές της.
2- Κάνει cocooning (πού το θυμήθηκα τώρα!!!) παρέα μ' ένα ωραίο και γεμάτο αισιοδοξία βιβλίο ή μιλάει στο τηλέφωνο για ώρες.
3- Κάνει κηπουρική ή ασχολείται με το πιο αγαπημένο της χόμπυ για να ξεχαστεί και να νιώσει δημιουργική.
4- Ντύνεται και βγαίνει για να χαζέψει στις βιτρίνες.
5- Κάνει ασύστολο shopping.
Εντάξει, το παρατραβάω γιατί σε τέτοιες εποχές το ασύστολο shopping έχει πια γίνει ανέκδοτο... αφήστε που θεωρείται άνευ ουσίας και ντεμοντέ!!! 
Ασύστολο shopping σίγουρα δεν θα το χαρακτήριζα! Μετριοπαθές θα το χαρακτήριζα όμως άνετα!! 
Όταν με "ζορίζει" η πραγματικότητα ...ξεσπάω!!! Δεν γίνεται αλλιώς ...πρέπει να βρω διέξοδο... κι αυτή η διέξοδος είναι σ' ένα βιβλιοπωλείο (πόσα πια να ξοδέψεις σ' ένα βιβλιοπωλείο!!!) ή σε καταστήματα με είδη κουζίνας!! Ναι, μπορεί να φαίνεται κάπως αλλά είναι δύο μέρη που μπορείς να εκτονωθείς χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία και ακόμα περισσότερο ...χωρίς να λυπηθείς τα χρήματα που έδωσες και να μετανιώσεις εκ των υστέρων!! Και το καλύτερο (για μένα τουλάχιστον) ότι μπορείς να ψωνίσεις χωρίς να βγείς από το σπίτι σου... απλά ...από την οθόνη σου!!
Τί θησαυρούς μπορείς να ανακαλύψεις σ' αυτά τα δύο μέρη το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά... θησαυρούς που μπορεί να μην σου αλλάξουν τη ζωή αλλά σίγουρα σου αλλάζουν τη διάθεση... έστω και για λίγο!!! Κι εγώ ανακάλυψα... έσω και διαδικτυακά που είναι και το καλύτερό μου!!!!
Ανακάλυψα 4 ωραία βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω μόλις τα διαβάσω αλλά και κάποια πολύ όμορφα πράγματα για την κουζίνα.
Το πρώτο απ' αυτά σας θα σας το δείξω σήμερα και είναι ένας οικολογικός δίσκος από ...μπαμπού!!! Δεν είχα ξαναδεί και πολύ περισσότερο δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο!! 
Ψάχνοντας διάβασα ότι το μπαμπού (είχα κάποτε κάποια φυτά σε γλάστρες που μου έλεγαν ότι ήταν είδος μπαμπού ...πολύ όμορφα φυτά) είναι ένα, από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα φυτά της γης και ότι τα προϊόντα που γίνονται απ' αυτό είναι βιοδιασπώμενα άρα φιλικά προς τον πλανήτη και ιδιαιτέρως οικολογικά!!! Είναι το υλικό που θα αντικαταστήσει το πλαστικό!!
Δίσκος από ίνες μπαμπού -  Κατάστημα Ζούλοβιτς
Όταν τον πήρα στα χέρια μου, το πρώτο που διαπίστωσα ήταν ότι μου έμοιαζε ...χάρτινος... ελαφρύς, με απαλή υφή σαν να έπιανα ένα αντικείμενο από σκληρό χαρτόνι. Επιφυλακτική τον έβαλα κάτω από τη βρύση και τότε ήρθε η ευχάριστη έκπληξη... τα νερά εξαφανίζονταν ταχύτατα και στέγνωσε χωρίς να τον σκουπίσω!! Υπέροχα αδιάβροχος, ανθεκτικός (μου έπεσε ήδη στο γρανιτένιο πάτωμα και δεν έσπασε, ούτε ράγισε), μεγάλος και ελαφρύς!!! Αφήστε που δεν έκανε ούτε "λαδιά" όταν η μικρή μας Βασιλικούλα έριξε μια φέτα με λάδι ανάποδα επάνω του (crash test είναι αυτό!!! χαχαχα) και επιπλέον πλένεται στο πλυντήριο πιάτων!!! Τί καλύτερο για καθημερινό δίσκο!!! Εγώ τον βρήκα στο κατάστημα Ζούλοβιτς και μάλιστα σε καλή τιμή!!!
Και μια πού τον βρήκα... είπα να τον χρησιμοποιήσω για να βάλω τα αλμυρά τσιπς ρίγανης που έφτιαξα για απογευματινό σνακ και είναι τα δίδυμα αδερφάκια των γλυκών τσιπς που σας έδειξα πριν μερικές μέρες.
ΥΛΙΚΑ
4 αραβικές πίτες κομμένες σε κομμάτια 3x3 εκ.
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη (θυμάρι ή πάπρικα)
Λίγο αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ουσιαστικά δεν υπάρχει!!! :)))
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τις κομμένες πίτες.
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε τα κομμάτια για να "λαδωθούν" καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη ή όποιο άλλο αρωματικό θέλουμε και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να σκληρύνουν.
Αφού σβήσουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα του και αφήνουμε το ταψί για άλλα 5-10 λεπτά τα τσίπς στο φούρνο για να γίνουν τραγανά.
Τα βάζουμε σε μπολ, παίρνουμε και μια μπύρα και τα τοποθετούμε στον δίσκο για να τα απολαύσουμε είτε διαβάζοντας το βιβλίο μας είτε βλέποντας μια ωραία ταινία! -:)))
Καλή σας μέρα!!! -:))
Tante Kiki
26 Comments
No