Τάρτα με ζαμπόν και ντομάτα χωρίς ζύμη


Πώς να το κάνουμε;;; Οι αδυναμίες δεν κρύβονται!!! Γιατί να μη φαίνεται και η δική μου;;;  Όπου εύκολη και νόστιμη λιχουδιά κι εγώ κάπου εκεί κοντά!!! Τί ανακάλυψα αυτή τη φορά στο παλιό φθαρμένο τετράδιο συνταγών μου (συνταγές από τότε που τελείωσα το πανεπιστήμιο!!);;;
Μια τάρτα, ξεχασμένη!!! Δεν την είχα τιμήσει ποτέ!! Δεν την είχα φτιάξει ποτέ (αν και δεν είναι η μόνη)!! Δεν την είχα γευτεί ποτέ!! Κι όμως υπήρχε εκεί μέσα στο τετράδιο, έχοντας στη διπλανή σελίδα μια συνταγή που, συχνά πυκνά την γευόμαστε!! Πώς και γιατί;;; Για έναν πολύ απλό λόγο!!! Υπήρχε η συνταγή αλλά δεν είχα λεπτομέρειες κι έτσι ...ούτε που γύριζα να την κοιτάξω την ...καημένη!!!
Μέχρι που... το μάτι μου έπεσε στον τίτλο της... "τάρτα χωρίς ζύμη"... ομελέτα, σκέφτηκα!!! Αυτή τη φορά όμως η νεραϊδούλα της γεύσης είχε αποφασίσει να με κάνει να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη τάρτα!!!-:)) Έτσι ... η συνταγή διαβάστηκε πολύ προσεκτικά όπως αρμόζει σε κάθε συνταγή άσχετα με την προέλευσή της και μετά από μυστική συννενόηση  με το ...ψυγείο που μου έδωσε την ευλογία του μια και είχε όλα τα σχετικά... άρχισε η επέλαση στην κουζίνα!!!
Ζαμπόν και γκούντα τρίφτηκαν στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, φέτα θρυμματίστηκε, δυό ντομάτες κόπηκαν σε κύβους, το αλεύρι με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά όρμησαν μέσα στο μπολ για να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στο πεδίο της γεύσης. Μοσχοκάρυδο και μπαχάρι αρωμάτισαν το μίγμα κι όλα μαζί μπήκαν γρήγορα στο ταψί. 
Αχχχ... όταν βγήκαν!! Το σπίτι πλημμύρισε άρωμα και τα πιάτα γέμισαν ...πολύχρωμη νοστιμιά! 
Θέλετε να μοιραστούμε άρωμα μα και γεύση; Ελάτε μαζί μου... μην αργείτε!! -:)
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα 
250 γρ. ζαμπόν τριμμένο 
200 γρ. γκούντα τριμμένο
150 γρ. φέτα τριμμένη
2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
3 αυγά
300 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. αλεύρι
λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ταψί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα έτσι ώστε να γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα τυριά και τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα η επιφάνεια της τάρτας.
Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή και τη συνοδεύουμε με ρόκα, μαρούλι ή λάχανο σαλάτα.
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!! -:))
Tante Kiki
33 Comments
No