Ρολίνια σε δύο λεπτά... η ταχύτατη νοστιμιά


Πρωινό Κυριακής έρχεται!!!  Θέλεις κάτι ξεχωριστό για να αρχίσεις τη μέρα σου νόστιμα και χορταστικά! Όχι κάτι ακραίο, κάτι... έστω και λίγο διαφορετικό! Θέλεις αυτό το κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ότι είναι Κυριακή, ότι χαλαρώνεις λίγο, ξυπνώντας πιο αργά κι ότι απολαμβάνεις μιαν ώρα ηρεμίας, μόνη, με φίλους κι αγαπημένους ή με την οικογένεια! Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να ανοίξεις τον υπολογιστή και να σερφάρεις αναζητώντας τη λύση που θα ικανοποιήσει αυτή την τόσο απλή επιθυμία... εεεε, δεν ζητάς και τον κόσμο όλο, στο κάτω κάτω!!!! Έρχεσαι σ' αυτό το μπλογκοσπιτάκι και  βλέπεις αυτές τις φωτογραφίες! Σου φαίνονται δελεαστικές κι αναρωτιέσαι τί να είναι ή δεν σου κάνουν καμμιά εντύπωση και ...φεύγεις!
Αν είσαι από την ομάδα αυτών που αναρωτιούνται τί είναι, θα σου λύσω την απορία, χωρίς πολλά λόγια! Είναι  ένα πολύ γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πρωινό; Αλλά κι αν δεν ψάχνεις για κάποιο πρωινό αυτά τα ρολίνια μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα για σνακ ή για ελαφρύ βραδινό! Δεν συμφωνείς ακόμη; Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας παρακάτω...
Απλές και ταπεινές φέτες από ψωμί του τοστ, γεμισμένες με μαρμελάδα φράουλας ή οποιαδήποτε άλλη, με νουτέλα ή μερέντα στην γλυκιά τους εκδοχή. Κι αν δεν είσαι οπαδός των γλυκών, υπάρχει και η αλμυρή τους εκδοχή! Πολύ απλά, τυλίγεις μέσα τους μια φέτα τυριού για τοστ σκέτο ή με ζαμπόν, κι αν βάλεις και λίγη κέτσαπ σπιτική ή έτοιμη ...παρουσιάζεται μπροστά σου ένα ρολίνι πίτσας! Τα περνάς για λίγο από το αντικολλητικό τηγάνι και να η λιχουδιά... έτοιμη, στο πιάτο σου! Τώρα που κατέληξες; Θα τα τιμήσεις;;; 
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί του τοστ (ή όσες θέλουμε)
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. Νουτέλλα ή Μερέντα
2 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και αφαιρούμε από μία πλευρά την κόρα.
Με το μικρό ρολό ζύμης (αυτό που ανοίγουμε φύλλο) πιέζουμε την κάθε φέτα, ρολάροντας πίσω-μπρος τη φέτα 3-4 φορές για να μαλακώσει και να μπορούμε να την τυλίξουμε.
Αλείφουμε τις δύο φέτες με μαρμελάδα και τις άλλες δύο με Νουτέλα ή Μερέντα και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Δεν ανησυχούμε γιατί δεν ξετυλίγονται (εγώ το σκεφτόμουν)!
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα ρολίνια να τηγανιστούν καλα απ' όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε από το τηγάνι, αφήνουμε για 2 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και απολαμβάνουμε.
TIPS
* Τα ρολίνια μπορούν να γίνουν και σαν αυγόφετες, εάν έτσι τυλιγμένα τα βουτήξουμε σε λίγο αυγό με γάλα, ή σκέτο γάλα και μετά τα τηγανίσουμε.
*Επίσης, μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο και μόλις τα ξεφουρνίσουμε τα  αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και, αν είναι γλυκά, τα πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και κανέλα.
Να έχετε ένα πανέμορφο και νόστιμο Σαββατοκύριακο!! -:))
Tante Kiki
33 Comments
No