Λουκανικόπιτα-στρούντελ με μανούρι και έτοιμο φύλλο κουρού


Λουκανικόπιτα-στρούντελ με μανούρι και έτοιμο φύλλο κουρού

Καλημέρα σας και καλή σας εβδομάδα!!!! Ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο κύλησε κι έφυγε κι αυτό! 
Μερικές φορές αναρωτιέμαι... τί είναι αυτό που ορίζει μια μέρα αν είναι καλή ή όχι; Μα καλά, θα σκέφτεσαι τώρα εσύ που διαβάζεις τούτες τις γραμμές... τί έπαθε αυτή;; Πάει καλά ή όχι;;; 
Μην ανησυχείς καλά... μια χαρά πάω αλλά ... αλλά κάνοντας τον απολογισμό του Σαββατοκύριακου ...προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αν ήταν καλό, μέτριο, εκνευριστικό! Όπως το σκέφτομαι, λοιπόν, συνολικά... καλό ήταν!! Βέβαια οι υποχρεώσεις έτρεχαν, ο χρόνος κατρακυλούσε αντίστροφα προς το Δευτεριάτικο πρωινό, εγώ έψαχνα το ένα, έψαχνα το άλλο και τελικά δεν έβρισκα τίποτε απ' όσα ήθελα ή μάλλον, για να μην είμαι άδικη, έβρισκα, κατά μέσο όρο το 1 στα πέντε απ' όσα έψαχνα αλλά ...κατά τα άλλα ...μια χαρά Σαββατοκύριακο ήταν!!! Με το ένα και με το άλλο, κατέληξα Κυριακή απόγευμα με ένα πρόσφατα εκδοθέν περιοδικό ζαχαροπλαστικής στα χέρια να διαβάζω μια συνταγή για μπισκότα σαμπλέ με σοκολάτα και καφέ!! Κι αφού είναι πια πασίγνωστο ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών με ξετρελλαίνει και δεν μπορώ ...ουδόλως...  να του αντισταθώ (καλά να πάθω!!) βρέθηκα σε χρόνο ρεκόρ να ετοιμάζω τα υλικά τους!! 
Τα έφτιαξα και σύμφωνα πάντα με τη συνταγή τα έβαλα στο ψυγείο για 2 ώρες ...μόνον που εγώ τα άφησα τελικά 3 ώρες!! Κανένα πρόβλημα με τον επιπλέον χρόνο... στην κατάλληλη ώρα έβγαλα τη ζύμη για τα μπισκότα και αφού την άνοιξα σε φύλλο, βούτηξα σε λίγο αλεύρι το κουπ πάτ μου και έκοψα τη ζύμη που σε χρόνο ρεκόρ ...ζεστάθηκε και μαλάκωσε πολύ. Μάλλον είναι μπισκότα για τις κρύες χώρες σκέφτηκα ...χαζογελώντας μόνη μου!!!! Ξανά τα μπισκότα στο ψυγείο και μετά στο φούρνο. Η συνταγή μιλούσε για ψήσιμο 25-30 λεπτά ...εγώ τα άφησα 15-20 κι όταν τα έβγαλα από το φούρνο ήταν στις άκρες μαύρα... μάλλον από το κακό τους!!!! Κι εγώ από το κακό μου τους απαγόρευσα να κάνουν την εμφάνισή τους στο μπλογκοσπιτάκι μου!!!
Κι εδώ ακριβώς είναι που τα μπισκότα κατέληξαν λουκανικόπιτα με μανούρι τυλιγμένα σε φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη!!

Λουκανικόπιτα-στρούντελ με μανούρι και έτοιμο φύλλο κουρού

Καμία πρόθεση να αρχίσω και πάλι την εβδομάδα με βραστά λουκάνικα αφού την τελείωσα με χωριάτικα λουκάνικα. Τύπου Φρανκφούρτης ή χωριάτικα και πάλι λουκάνικα είναι!!!! Ναι αλλά τα μπισκότα... είπαμε τους είχα απαγορεύσει να εμφανιστούν σε δημόσιο χώρο γιατί θα είχαμε δράματα!!! Τώρα;;;; 
Τώρα είναι που το έτοιμο φύλλο κουρού που είχα στην κατάψυξη, με έσωσε κυριολεκτικά!!!! Εξάλλου όταν το μυαλό μου δεν πάει πουθενά αλλού μια πίτα πάντα εμφανίζεται από το πουθενά!!! 
Άνοιξα το φύλλο, το άλειψα με μπόλικη μουστάρδα, άπλωσα επάνω του το μανούρι και μετά τα λουκάνικα στη σειρά σαν στρατιωτάκια και τύλιξα σε στρούντελ!!! Το στρούντελ-λουκανικόπιτα ή η λουκανικόπιτα-στρούντελ ήταν σχεδόν έτοιμη με μόνη απούσα μια τελευταία πινελιά που προστέθηκε όταν εμφανίστηκε το σουσάμι!! Δεν πάμε όμως να δούμε τί χρειαζόμαστε για να τη φτιάξουμε;; 

Λουκανικόπιτα-στρούντελ με μανούρι και έτοιμο φύλλο κουρού

ΥΛΙΚΑ 
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη
  • 10 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης ωμά (9 ολόκληρα + 1 κομμένο σε ροδέλες)
  • 100 γρ. μανούρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα για να απλώσουμε επάνω στο φύλλο
  • 1 αυγό μικρό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη μαζί με το διαφανές χαρτί στο οποίο είναι τυλιγμένο και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
  3. Πασπαλίζουμε με το μανούρι και τοποθετούμε επάνω τα 9 λουκάνικα, ανά τρία στη σειρά και το τελευταίο το κόβουμε σε ροδέλες και σχηματίζουμε άλλες δύο γραμμές ανάμεσα στα ολόκληρα (όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία).
  4. Αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη (το διαφανές χαρτί μας βοηθάει) και να καλύπτουμε τα λουκάνικα (ενώ τυλίγουμε τη ζύμη ξετυλίγουμε το χαρτί έως ότου το αφαιρούμε εντελώς).
  5. Ενώνουμε τη ζύμη στο τελείωμά της βρέχοντας την άκρη με λίγο νερό.
  6. Αναποδογυρίζουμε το στρούντελ της λουκανικόπιτας και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
  7. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη έχει αποκτήσει ένα καστανόξανθο χρώμα.
  9. Βγάζουμε το στρούντελ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το κόψουμε για να το απολαύσουμε.
Λουκανικόπιτα-στρούντελ με μανούρι και έτοιμο φύλλο κουρού

Tante Kiki
34 Comments
No