Ντιπ με αβοκάντο και τυριά

Καλημέρα και καλή, χειμωνιάτικη εβδομάδα! Ο χειμώνας μας δείχνει πια το πραγματικό του πρόσωπο και, προσωπικά, εγώ τον καλοδέχθηκα. Δεν λέω ωραία η λιακάδα και η υψηλή, για την εποχή, θερμοκρασία αλλά φυσιολογικό δεν είναι.
Και αφού ο χειμώνας αποφάσισε να έρθει πια... καλώς να ορίσει! 
Τί καλύτερη έκπληξη σήμερα το πρωί, όταν ξυπνώντας αντικρύσαμε μιαν ...άσπρη μέρα που, αφού δεν μπορούμε να την δούμε αλλιώς, την είδαμε με το χιόνι. Λέγοντας χιόνι εννοώ ...πασπάλισμα! Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση αφού ήταν δεν ήταν γύρω στους 8-10 πόντους!
Κι όμως... εδώ ανήκει αυτό που λέμε τα φαινόμενα απατούν! Οι ανηφόρες προς το σχολείο είναι απροσπέλαστες λόγω πάγου αλλά και πιο χαμηλά στην περιοχή... οι δρόμοι, ενώ φαίνονται καθαροί είναι σαν γυαλί από τον πάγο!!
Για να πάμε όμως στη σημερινή συνταγή μας ένα θα πω... μπορεί να αγαπώ τον χειμώνα αλλά αγαπώ και τα φρούτα και τα λαχανικά των ζεστών  περιοχών. Και ιδιαίτερα με το αβοκάντο με έχει πιάσει μια μανία τον τελευταίο καιρό!
Αυτό το φρούτο των τροπικών περιοχών του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής που τώρα πια καλλιεργείται και στη χώρα μιας (στην Κρήτη) με την υπέροχη βουτυρένια υφή και την, σχεδόν, ουδέτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σωρό λιχουδιές αλμυρές και γλυκές!
Μια αλμυρή λιχουδιά για σήμερα είναι αυτό το άλειμμα - ντιπ που σας παρουσιάζω. Πικάντικο, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό αβοκάντο με μπλε τυρί, ταιριάζει υπέροχα σε μπρουσκέτες, νάτσος αλλά και κριτσίνια! Μια λιχουδιά για ένα βραδινό μπροστά στην τηλεόραση, για μια βραδιά με παρέα ή για μια ξαφνική λιγούρα! Θεϊκή γεύση σε λιγότερο από 10 λεπτά... κυριολεκτικά!!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. μπλε τυρί
50 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
2 ώριμα αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα τυριά, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι (εκτός από λίγο πράσινο που κρατάμε για διακόσμηση), τον άνιθο, το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο στο multi και τα πολτοποιούμε κάνοντας ένα ομοιογενές μείγμα.
Το σερβίρουμε με νάτσος ή κριτσίνια.

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Ζηλεύω λιγάκι, θα το ομολογήσω, με τη χιονισμένη φωτογραφία! Το χιόνι (όταν δεν πρέπει να μετακινηθείς επιτακτικά και μπορείς να μείνεις μέσα στο ζεστό σπιτάκι σου) είναι πολύ-πολύ ευχάριστο θέαμα! Το ντιπ αυτό μου αρέσει πολύ και το κρατώ για δοκιμή με την πρώτη ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα σου Αμαλία μου... μη ζηλεύεις γιατί εδώ δεν είμαστε μαθημένοι στο χιόνι κι έτσι την πρώτη μέρα τα προβλήματα περίσσευαν ειδικά στις μετακινήσεις. Αν δεν μετακινηθείς είναι μια χαρά!!
      Το ντιπ αξίζει να το δοκιμάσεις!!

      Διαγραφή
  2. Τί όμορφο που είναι το χιονάκι εμείς στην Αττική τώρα το περιμένουμε για να δούμε... Έχω και εγώ μανία τελευταία με το αβοκάντο, το λατρεύω απλά!!! Πολλά πολλά φιλιά καικαλή εβδομάδα Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να το δείτε Αθηνά μου... πού ξέρεις;;;
      Αν αγαπάς το αβοκάντο αξίζει να το φτιάξεις γιατί είναι υπέροχο!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μας δίνεις πολλές ιδέες πρωτότυπες
    Εδώ δεν είδαμε ακόμα άσπρη μέρα!!!!

    Σε φιλώ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου γιατί είναι νοστιμιά!! :)

      Διαγραφή
  4. Καλή εβδομάδα, μόλις σκεφτόμουν τι να κάνω ένα ώριμο αβοκάντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ξανθή... φτιάξτο και σίγουρα θα σας αρέσει!!

      Διαγραφή
  5. Θέλω κι εγώ χιόνιιιιιιιιι!!!!
    (Η συνταγή σημειώθηκε από τη μαμά για... προσεχώς!)
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου! ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αααααα!!! Ψιλοχιονισε σε εσας ε;; Εδω μεχρι χθες ειχε λιακαδα.

    Κικη μου φανταστικο ντιπ! Οχι μονο γιατι λατρευω το αβοκαντο αλλα και γιατι εβαλες μπλε τυρι. Αλλη δηλαδη μεγαλη αγαπη!!

    Οι φωτογραφιες σου ειναι πολυ ατμοσφαιρικες και καθαρες. Μου αρεσουν πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιιι και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε από τον πάγο!!!!!!!!!!! Τί ωραία!!!!!!!!
      Αυτό το ντιπ... αξίζει πράγματι Χρυσαυγή μου γιατί ο συνδυασμός του αβοκάντο με το μπλε τυρί είναι υπέροχος!!
      Σ' ευχαριστώ για τις φωτό... πράγματι βγήκαν καλές γιατί τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται ότι κι αυτές απεικονίζουν την κακή μου διάθεση και την έλλειψη έμπνευσης!!

      Διαγραφή
  7. Ααααα χιονι! Τι ωραία!
    Πρεπει να κάτσω να φτιαξω το ντιπ σου, γιατι τρελαίνομαι για αβοκάντο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις αν αγαπάς το αβοκάντο και το μπλε τυρί... αν και το μπλε τυρί μπορεί να αντικατασταθεί από τυρί κρέμα. :)

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη ιδέα για ντιπ, με αγαπημένα υλικά! Δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω το χιονισμένο τοπίο, για μένα είναι η χειμερινή καθημερινότητα...χιχι...Καλή εβδομάδα Κική μου, φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται υπέροχο Χαρά! Η πρώτη ιδέα για να το φτιάξω ξεκίνησε από το Μόντρεαλ όταν αγόρασα κάτι παρόμοιο από το Walmart και ήταν μοναδική λιχουδιά!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  9. Αχ μπράβο, Κική μου, είχα ανάγκη για μια ωραία συνταγή για ντιπ που τα λατρεύω!
    Πανεύκολη και φαίνεται Θεϊκή στη γεύση...
    Κι' εμείς στον Διόνυσο άσπρη μέρα είχαμε αλλά.... παγίδα λόγω πάγου!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ, μα πολύ νόστιμο και πανεύκολο Φιλία μου... ό,τι καλύτερο για τσιμπολόγημα!!!!
      Ναι, κι εδώ ενώ το χιόνι ήταν σχετικά λίγο, ο πάγος ήταν πολύς ακόμα και σήμερα έχει!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Τέλειο φαίνεται Κική, άσε που το αγαπώ κι εγώ το αβοκάντο!!! Τί ωραία που χιόνισε,για να δούμε, εμείς στο κέντρο της Αθήνας θα δούμε άσπρη μέρα κάποια στιγμή;; Φιλάκια και καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις Ευγενία μου γιατί αξίζει!! Εντάξει είστε;;; Τακτοποιηθήκατε;;;
      Αν θέλετε χιόνι σας το εύχομαι αλλά εμείς εδώ την πρώτη μέρα ταλαιπωρηθήκαμε γιατί είχε και πολύ πάγο!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  11. Πολύ σας ζηλεύω που βλέπετε χιόνι! Εμείς μάλλον θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά και να το αναζητήσουμε :)
    Το αβοκάντο είναι πράγματι υλικό με πολλές χρήσεις, γλυκές αλλά και αλμυρές. Μου αρέσει πολύ που έχεις χρησιμοποιήσει μπλε τυρί.
    Και ο συνδυασμός με νάτσος πολύ δυνατός!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα, μη μας ζηλεύεις γιατί έπρεπε να βγούμε για δουλειά και δεν βγήκαμε λόγω του πάγου που περίσσευε!!!
      Πράγματι δυνατός συνδυασμός και ειδικά για μένα είναι υπέροχο μια και τον τελευταίο καιρό λατρεύω μετά μανίας το αβοκάντο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Τι ωραίες φωτογραφίες Βασιλική!!!
    Το ντιπ φανταστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Πέπη και το ντιπ είναι πεντανόστιμο!

      Διαγραφή
  13. Πολύ ωραίο ντιπ. Το αβοκάντο μου αρέσει κι εμένα και όταν το βρω το αγοράζω (μόνο όμως αν είναι Κρήτης, όχι εισαγωγής)
    Με νάτσος είναι απλά τέλειο.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πεντανόστιμο φαίνεται Κική μου! Φτιάχνω και εγώ ένα παρόμοιο με φέτα!
    Βέβαια είναι λίγο τεμπέλικο μπροστά στο δικό σου οπότε σήμερα κιόλας θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!