Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!


Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Αν η προηγούμενη ήταν εβδομάδα super food αυτή θα είναι μια γλυκιά εβδομάδα. 
Κι όμως υπάρχουν!! Δεν συμφωνείς;; Θα μου πεις... να συμφωνήσεις σε τί;; Στο ότι υπάρχουν; Ποιές; Μα ...οι νεράιδες, φυσικά! Είναι ολοφάνερο, έτσι δεν είναι;
Κι όχι μόνον υπάρχουν αλλά πηγαίνουν και κάθονται σε πανέμορφους κήπους μόνον που... οι δικές μας δεν κάθισαν στον κήπο αλλά σε δύο γλάστρες μια και ήθελαν να έχουν παρέα τις μικρές πριγκίπισσες της καρδιάς μας... και μην πάει ο νους σας πουθενά αλλού ξεκινώντας από τη λέξη "πριγκίπισσες" !!!

Tantekiki

Ξημέρωσε λοιπόν το Σάββατο... και τέσσερις μικρές νεραϊδούλες που, μέχρι τώρα ήταν μια χαρά βολεμένες σε κοριτσίστικα υπνοδωμάτια πάνω σε κάτι ράφια με βιβλία, δήλωσαν ευθαρσώς ότι βαρέθηκαν να διαβάζουν και αποφάσισαν, μια και η άνοιξη μας έφτασε, να βρουν μικρούς κήπους για να περάσουν τις μέρες και τις νύχτες τους μέχρι τον χειμώνα!! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά το ανακοίνωσαν πρώτα στην μικρή Βασιλικούλα που, συναισθάνθηκε το μέγεθος της ευθύνης να μας το μεταφέρει και να το ...υλοποιήσει (σε καθόλου νεραϊδίστικη διάλεκτο)!!
Έτσι με τις νεραϊδούλες στο χέρι ή μάλλον στην αγκαλιά ψάξαμε και βρήκαμε τα νέα τους σπίτια. Μια γλάστρα με έναν φίκο που, όμως φιλοξενούσε κι άλλα λουλουδάκια βρήκαν οι δύο και μια φόρμα για κέικ παλιά που είχε γίνει γλάστρα με βρύα, μια φραουλίτσα κι άλλα μικρά φυτά, βρήκαν οι άλλες δύο! Η μετακόμισή τους υπήρξε άκρως επιτυχής και μετά την τόση... ευτυχία μας χρειαζόταν μια γλυκοκουταλιά για να ξεκουραστούμε αλλά και να ανταμειφθούμε για την καλή πράξη να εκπληρώσουμε την επιθυμία τους!

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Αχχ, αυτά τα Kinder Bueno! Η μεγάλη μας αδυναμία! Αλλά δεν τα θέλαμε σκέτα! Κι έτσι η θεία μας (που εδώ που τα λέμε ...χατήρι δεν μας χαλάει... αν μπορεί ας κάνει κι αλλιώς με την αδυναμία που μας έχει) από δω το είχε ...από κει το είχε... μας βρήκε τη λύση! Mousse Kinder Bueno και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Mousse Kinder Bueno μόνον με 3 υλικά! Απλή, απλούστατη! Καθόλου δεν κουράστηκε και πολύ το χάρηκε που την απολαύσαμε μετά την τόση κούραση!
Αλλά για να πούμε και το παράπονό μας, βαρεθήκαμε να την βλέπουμε να τριγυρίζει με δυο από τα ποτηράκια στο χέρι και να βγάζει φωτογραφίες αν και μη νομίζετε... τη δικιά μας mousse την έβαλε σε μπολάκια κι όχι σε ποτηράκια!!!

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Πάντως ήταν υπέροχη, αφράτη αλλά και κριτσανιστή με τα κομματάκια από τα Kinder Bueno να σκάνε στο δόντι! Αμ, εκείνο το σοκολατένιο σιρόπι ήταν σκέτη απόλαυση! Βάλαμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα... έτσι για την υπερβολή!! Και είπαμε, εεεε; Χωρίς να κουραστεί καθόλου, σε χρόνο ρεκόρ! Ευτυχώς που είχαμε τα Kinder!! Kάτι ξέρουμε εμείς που θέλουμε να υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι! 

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Μια mousse που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, πόσο μάλλον τους λάτρεις του Kinder Bueno. Η ευκολία παρασκευής της είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει.

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!

Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!
                  Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!
       Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια θεϊκή mousse με 3 υλικά και χωρίς κόπο
Μερίδες: 4-6 ανάλογα με την ποσότητα/μέγεθος
ΥΛΙΚΑ
    • 500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (35% λιπαρά) 
    • 5 Kinder Bueno για την μους + 2 Kinder Bueno  για την διακόσμηση
    • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
    • Σιρόπι σοκολάτας για την διακόσμηση 
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Βάζουμε τα 150 γραμμάρια της κρέμας γάλακτος να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να βράσει.
        2. Ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος τα κομμάτια της κουβερτούρας και την αφήνουμε για 3 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει.
        3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ganache. 
        4. Την αφήνουμε να κρυώσει.
        5. Mόλις κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ για να έχουμε μια αφράτη κρέμα.  
        6. Βάζουμε τα 5 Kinder Bueno στην κατάψυξη για 15 λεπτά έτσι να μπορούμε να τα θρυμματίσουμε.
        7. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα θρυμματίζουμε στο multi.
        8. Βάζουμε τα 5 Kinder Bueno στην κατάψυξη για 15 λεπτά έτσι να μπορούμε να τα θρυμματίσουμε.
        9. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα θρυμματίζουμε στο multi.
        10. Τέλος, προσθέτουμε την χτυπημένη ganache και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα τόσο όσο να έχουμε μια δίχρωμη mousse.
        11. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια και γαρνίρουμε, προαιρετικά, με σιρόπι σοκολάτας και κομμάτια από τα υπόλοιπα Kinder Bueno.
        12. Διατηρούμε στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά.

        Mousse Kinder Bueno με 3 υλικά!
        Tante Kiki
        35 Comments
        No