Η ομελέτα της δίαιτας & της υγείας


Καλημέρα, καλημέρα! Το μενού σήμερα δεν έχει ιδιαίτερη συνταγούλα αλλά μια ιδιαίτερη ιδέα! Για σκέψου!! Καλοκαίρι χωρίς ελαφρά γεύματα γίνεται; Δεν γίνεται! Η ιδανική εποχή για να απολαύσει κανείς όχι μόνον ελαφρά πιάτα αλλά και με πολλά λαχανικά, αρωματικά αλλά και φρούτα που είναι κι αυτά στην καλύτερη εποχή τους.
Οι ομελέτες είναι πάντα η εύκολη λύση... ειδικά όταν είναι η εποχή της ...τεμπελιάς γιατί και η τεμπελιά, κάποιες φορές και ειδικά καλοκαίρι, είναι ένα δικαίωμα! 

Αναφαίρετο δικαίωμα όμως είναι και η νοστιμιά! Το να τρως όχι, απλά, για να ζεις και να επιβιώνεις αλλά για να απολαμβάνεις και τη γεύση του φαγητού που στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι σου! Εξάλλου, είναι κι αυτό μια ικανοποίηση, μια χαρά ...ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς και σε όσα...εμφανίζονται καθημερινά που δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια!!

Από την άλλη η διατροφή είναι και μια γέφυρα με το well being, με την υγεία αλλά και την ομορφιά. Πού να διατηρήσεις τα κιλά σου αν ...τρως ό,τι χειρότερο από άποψη θερμίδων αλλά και από άποψη γεύσης! Αδύνατον!

Γι αυτό υπάρχουν οι ειδικές ιστοσελίδες, τα ειδικά περιοδικά αλλά και οι διατροφολόγοι! Κι έτσι, για να είσαι εντάξει με όλα και με όλους και κυρίως με τον εαυτό σου, το μαγιό σου και την παραλία... αποφασίζεις να περάσεις το καλοκαίρι σου προσέχοντας τί βάζεις στο πιάτο σου αλλά και στο στομάχι σου!
Η συγκεκριμένη ομελέτα είναι το ιδανικό πιάτο για όλα τα παραπάνω, τυλιγμένη σε ρολό ή όχι! Πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για υγεία, νοστιμιά, ευκολία αλλά και ...τεμπελιά, ειδικά αν έχεις ψήσει τα κολοκυθάκια από πριν!! 
Έτσι κι αλλιώς, μια ομελέτα δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν ουρανίσκο, ακόμα και τον πιο δύσκολο! Πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη διώχνει και τις ...κάθε είδους τύψεις όσον αφορά στις θερμίδες!

ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο
1 μικρό κολοκυθάκι σε φέτες, ψημένες στον φούρνο
2 ασπράδια από large αυγά (ή 1 ασπράδι & 1 αυγό)
20 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο, θρυμματισμένη
Αλάτι και πιπέρι
Φυλλαράκια δυόσμου ή μαϊντανού
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Ντοματίνια για συνοδευτικό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν είτε στον φούρνο είτε σε σχαροτήγανο είτε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστη ή καθόλου λιπαρή ύλη.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και, αν θέλουμε, ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.
Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το τηγάνι (προσωπικά το αφήνω να κάψει καλά και δεν βάζω καθόλου ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια.
Πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά.
Γυρίζουμε την ομελέτα χρησιμοποιώντας ένα πιάτο και μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ντοματίνια και πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.


Tante Kiki
11 Comments
No