Μεζούρες



[no-sidebar] Μετατροπή από γραμμάρια σε φλυτζάνια και ml
Για τη μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα τις κούπες (φλιτζάνια) και τα κουτάλια μεζούρες της Zyliss από το Cook-Shop.

Γενικά και ανεξάρτητα από το είδος που θέλουμε να μετρήσουμε οι μεζούρες αυτές είναι:
1       φλιτζάνι     250 ml                     1    κουτ. σούπας         15 ml
1/2    φλιτζάνι    125 ml                     1    κουτ. γλυκού           5 ml
1/3    φλιτζάνι     80 ml                    1/2  κουτ. γλυκού         2.5 ml
1/4    φλιτζάνι     60 ml                    1/4  κουτ. γλυκού        1.25 ml


Αλεύρι  γενικής χρήσης / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του          
      1 φλιτζάνι            130 γρ
      1 κ.σ.                     10 γρ

Αμύγδαλα ολόκληρα / αμυγδαλόψιχα
      1 φλιτζάνι            130 γρ
      1 κ.σ.                     10 γρ

Αμυγδαλόσκονη
      1 φλιτζάνι            110 γρ

Βούτυρο - Μαργαρίνη
      1 φλιτζάνι            225 γρ
      1 κ.σ.                     15 γρ
      1 stick                 113 γρ

Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
      1 φλιτζάνι           120 γρ

Γιαούρτι
      1 φλιτζάνι            230 γρ

Ζάχαρη κρυσταλλική
      1 φλιτζάνι            200 γρ
      1 κ.σ.                    12 γρ

Ζάχαρη άχνη
      1 φλιτζάνι            125 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Ζάχαρη καστανή
      1 φλιτζάνι            215 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Ζάχαρη μαύρη
      1 φλιτζάνι            220 γρ
      1 κ.σ.                    15 γρ

Ινδοκάρυδο
     1 φλιτζάνι               90 γρ
     1 κ.σ.                     10 γρ

Κακάο
      1 φλιτζάνι              90 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Κρέμα γάλακτος
      1 φλιτζάνι             230 γρ

Κορν φλάουρ
      1 φλιτζάνι             110 γρ
      1 κ.γλ.                       5 γρ
      1 κ.σ. κοφτή              7 γρ

Λάδι
      1 φλιτζάνι             200 γρ

Λεμόνι / Πορτοκάλι
     1 φλιτζάνι               240 γρ
     1 κ.σ.                        15 γρ

Μέλι 
      1 φλιτζάνι             330 γρ
      1 κ.σ.                     30 γρ

Μπέικιν πάουντερ
      1 κ.σ.                     17 γρ

Μπισκότο τριμμένο
      1 φλιτζάνι             110 γρ

Νερό
      1 φλιτζάνι              200 γρ
      1 κ.σ.                      12 γρ

Ρύζι ωμό
      1 φλιτζάνι              220 γρ

Ρύζι βρασμένο και στραγγισμένο           
      1 φλιτζάνι              180 γρ

Σιμιγδάλι 
     1 φλιτζάνι               170 γρ

Σοκολάτα λιωμένη
      1 φλιτζάνι              160 γρ

Τυρί τριμμένο
      1 φλιτζάνι             110 γρ




** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα

*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).

****************************

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ    1ΟΟ γρ.   Ζάχαρης   με    
   
*    70 γρ. Φρουκτόζη     
*  100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
*   15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)


ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΡΩΝ    
   
1 λίτρο = 1 L ή 1lt
1 δέκατο του λίτρου = 1dl
1 εκατοστό του λίτρου = 1 cl
1 χιλιοστό του λίτρου = 1 ml


ΟΠΟΤΕ...
1 lt = 10 dl = 100 cl = 1.000 ml
1 dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml
1 cl = 0,01 lt = 0,1 cl = 10 ml
1 ml = 0,001 lt = 0,01 dl = 0,1 cl 


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΚΕΛΣΙΟΥ
ΦΑΡΕΝΑΪΤ
140
275
150
300
160/170
325
180
350
190
375
200
400
220
425
230
450
240
475


Σημείωση: Η θερμότητα του φούρνου δεν είναι ίδια από τη μια συσκευή στην άλλη. Παίζουν ρόλο το ύψος της σχάρας του φούρνου, ο αέρας -εάν η κουζίνα είναι αερόθερμη- το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό λοιπόν θα είναι να δοκιμάσετε το δικό σας φούρνο και να δείτε ποια είναι η θερμοκρασία που θα σας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.




Tante Kiki
5 Comments
No