Μεζούρες

Μετατροπή από γραμμάρια σε φλυτζάνια και ml
Για τη μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα τις κούπες (φλιτζάνια) και τα κουτάλια μεζούρες της Zyliss από το Cook-Shop.

Γενικά και ανεξάρτητα από το είδος που θέλουμε να μετρήσουμε οι μεζούρες αυτές είναι:
1         φλιτζάνι         250 ml                                           1      κουτ. σούπας         15 ml
1/2      φλιτζάνι         125 ml                                           1      κουτ. γλυκού           5 ml
1/3      φλιτζάνι           80 ml                                          1/2    κουτ. γλυκού         2.5 ml
1/4      φλιτζάνι           60 ml                                          1/4    κουτ. γλυκού        1.25 ml


Αλεύρι  γενικής χρήσης / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του          
      1 φλιτζάνι            130 γρ
      1 κ.σ.                     10 γρ

Αμύγδαλα ολόκληρα / αμυγδαλόψιχα
      1 φλιτζάνι            130 γρ
      1 κ.σ.                     10 γρ

Βούτυρο - Μαργαρίνη
      1 φλιτζάνι            230 γρ
      1 κ.σ.                     15 γρ

Γιαούρτι
      1 φλιτζάνι            230 γρ

Ζάχαρη κρυσταλλική
      1 φλιτζάνι            200 γρ
      1 κ.σ.                    12 γρ

Ζάχαρη άχνη
      1 φλιτζάνι            130 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Ζάχαρη καστανή
      1 φλιτζάνι            200 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Ινδοκάρυδο
     1 φλιτζάνι               90 γρ
     1 κ.σ.                     10 γρ


Κακάο
      1 φλιτζάνι              90 γρ
      1 κ.σ.                    10 γρ

Κρέμα γάλακτος
      1 φλιτζάνι             230 γρ

Κορν φλάουρ
      1 φλιτζάνι             110 γρ
      1 κ.γλ.                       5 γρ

Λάδι
      1 φλιτζάνι             200 γρ

Λεμόνι / Πορτοκάλι
     1 φλιτζάνι               240 γρ
     1 κ.σ.                        15 γρ


Μέλι 
      1 φλιτζάνι             340 γρ
      1 κ.σ.                     20 γρ

Μπισκότο τριμμένο
      1 φλιτζάνι             110 γρ

Νερό
      1 φλιτζάνι              200 γρ
      1 κ.σ.                      12 γρ

Ρύζι
      1 φλιτζάνι              220 γρ

Σιμιγδάλι ψιλό 
     1 φλιτζάνι  

Σοκολάτα λιωμένη
      1 φλιτζάνι              160 γρ

Τυρί τριμμένο
      1 φλιτζάνι             110 γρ


** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα

*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).

****************************

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ    1ΟΟ γρ.   Ζάχαρης   με    
   
*    70 γρ. Φρουκτόζη     
*  100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
*   15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)



ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΡΩΝ    
   
1 λίτρο = 1 L ή 1lt
1 δέκατο του λίτρου = 1dl
1 εκατοστό του λίτρου = 1 cl
1 χιλιοστό του λίτρου = 1 ml


ΟΠΟΤΕ...
1 lt = 10 dl = 100 cl = 1.000 ml
1 dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml
1 cl = 0,01 lt = 0,1 cl = 10 ml
1 ml = 0,001 lt = 0,01 dl = 0,1 cl 



ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
θερμοκρασίες φούρνου
Σημείωση: Η θερμότητα του φούρνου δεν είναι ίδια από τη μια συσκευή στην άλλη. Παίζουν ρόλο το ύψος της σχάρας του φούρνου, ο αέρας -εάν η κουζίνα είναι αερόθερμη- το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό λοιπόν θα είναι να δοκιμάσετε το δικό σας φούρνο και να δείτε ποια είναι η θερμοκρασία που θα σας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.




3 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη σελίδα σου! Την άνοιξα από περιέργεια κι εντυπωσιάστηκα! Τελικά, οι καθηγήτριες ταξινομούν τα πάντα και δίνουν σαφέστατες οδηγίες. Kudos, Τante Kiki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα και καλη χρονια σε ολους
    βρηκα τη σελιδα σου τυχαια και τη βρηκα πολυ γλυκια και ενδιαφερουσα μπραβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι πιο σωστες μετατροπες που εχω βρει!σε ευχαριστω πολυ!!α και κατι στο σιμιγδαλι δεν γραφεις ποσα γραμμαρια ειναι ισως σου ξεφυγε!παντως σε ευχαριστω παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...