Συμβουλές για πιο εύκολη καθημερινή ζωή στην κουζίνα και όχι μόνον !!


Οι περισσότερες γυναίκες στην εποχή μας εργάζονται... αλλά ακόμη και οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι έχουν τόσα πολλά να κάνουν καθημερινά. Ο χρόνος είναι πια πολύτιμος και όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά. Απαραίτητο λοιπόν είναι να γνωρίζουμε κάποια μυστικά που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. 
  • Τριφτή ζύμη, σημαίνει ζυμώνω το βούτυρο με το αλεύρι (με τα ακροδάχτυλα) έως ότου να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή. Πως γίνεται πιο εύκολα ; Βάζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε στην κατάψυξη για λίγο και μετά το τρίβουμε με τον τρίφτη. Έτσι έχουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και η όλη διαδικασία γίνεται απίστευτα πιο εύκολη.
  • Όταν σε κάποιο γλυκό χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, είναι προτιμότερο να το ρίχνουμε στην ζάχαρη και να τρίψουμε το μίγμα λίγο με το χέρι. Αυτή η διαδικασία βοηθάει να απελευθερωθεί καλύτερα το αιθέριο έλαιο που περιέχει και αυξάνεται το άρωμά του.
  • Σε πολλές συνταγές γλυκών πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μέλι που συνήθως το μετρούμε σε φλυτζάνι ή σε ποτήρι. Εάν αλείψουμε το σκεύος με λίγο λάδι τότε το μέλι δεν κολλάει στα τοιχώματα όταν το αδειάζουμε.
  • Για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα χρησιμοποιούμε μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού. Τη μουσκεύουμε πρώτα σε νερό και μετά την στύβουμε και την προσθέτουμε στον κιμά για μπιφτέκι.
  • Για να μείνει το κουνουπίδι λευκό κατά το βράσιμο, προσθέτουμε λίγο γάλα στο νερό που βράζει.
Tante Kiki
0 Comments
No