Κοτόπουλο μπυράτο ...νοστιμιά χωρίς όρια


Σήμερα ήταν μια γεμάτη μέρα, τόσο που έλεγα ότι δεν θα προλάβω να σας δώσω μια καινούργια συνταγή καθημερινής κουζίνας. Τελικά όμως, δεν άντεξα και να η συνταγή μου (μη μου πείτε ότι φαίνεται η αδυναμία μου στο κοτόπουλο, γιατί δεν θα το πιστέψω!!).

Είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο ακόμη και για τις πιο αρχάριες και άπειρες στην κουζίνα και ν ο σ τ ι μ ό τ α τ ο, αρκεί να σας αρέσει η μπύρα. Εάν μάλιστα, χρησιμοποιήσουμε και την χύτρα ταχύτητας είναι ένα πολύ γρήγορο πιάτο αλλά και αρκετά οικονομικό. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε...

ΥΛΙΚΑ
3 μπουτάκια κοτόπουλου (κομμένα σε δύο κομμάτια το καθένα)
2 μπύρες της αρεσκείας σας
4 κ.σ. culiness
Αλατοπίπερο
2 σακουλάκια ρύζι μπασμάτι που μαγειρεύεται σε 10 λεπτά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βγάζουμε τις πέτσες από το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με το culiness. 
Το αφήνουμε να ασπρίσει (γυρνώντας το κάθε λίγο) από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με τις δύο μπύρες. 
Προσθέτουμε 1/3 φλυτζάνι νερό και το βράζουμε 25 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα.
Ανοίγουμε τη χύτρα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε για λίγο έως ότου εξατμιστεί το νερό και δέσει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή εναλλακτικά με πουρέ πατάτας και λάχανο σαλάτα.
* Εάν το κοτόπουλο γίνει σε κατσαρόλα, τότε το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό και αφήνουμε στο τέλος τη σάλτσα να δέσει (παίρνει ένα καστανό χρώμα ανάλογα και με το είδος της μπύρας που έχουμε χρησιμοποιήσει. Όσο πιο σκούρα η μπύρα τόσο πιο σκούρα και η σάλτσα.)
* Επίσης εάν θέλουμε πιο "δεμένη" τη σάλτσα να προσθέσουμε 1 κ.γλ. κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και να το βράσουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει.
Είμαι σίγουρη ότι αυτό το πιάτο θα γίνει από τα αγαπημένα σας!!
Tante Kiki
0 Comments
No