Τα tips πάντα βοηθούν!


Η καθημερινότητα στην κουζίνα κρύβει ένα σωρό μικρές προκλήσεις έτσι ώστε να είναι εύκολη και ταυτόχρονα αποτελεσματική ειδικότερα για όσους δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία! Κάθε βοήθεια, λοιπόν, είναι ευπρόσδεκτη μια και η μαγειρική και ταυτόχρονα η οικιακή οικονομία κάνουν τις ζωές όλων όσων δοκιμάζουν να μαγειρέψουν και να κάνουν ένα γλυκό! 

  • Θέλετε αφράτη ομελέτα; Προσθέστε 1 κ.γλ. σόδα φαγητού στο μίγμα των αυγών με το γάλα και χτυπήστε καλά να ενωθούν πριν τα ρίξετε στο τηγάνι.
😉
  • Γνωρίζετε τί είναι η πολέντα που διαβάζετε σε συνταγές ; Η πολέντα είναι ένα είδος καλαποκάλευρου σε μέτριο μέγεθος. Το καλαμποκάλευρο μπορεί να ζεσταθεί με νερό, να ανακατευτεί με τυρί και αλάτι και γίνει πεντανόστιμος πουρές.
😉
  • Αν η μαρμελάδα στα ταρτάκια και στις τάρτες καίγεται και δεν έχει ωραία εμφάνιση, πριν να τα ψήσετε στάξτε επάνω στη μαρμελάδα μερικές σταγόνες από κρύο νερό και μετά βάλτε στο φούρνο. 
😉
  • Έχετε μπαγιάτικο ψωμί και δεν ξέρετε τί να το κάνετε; 
👍Μπορείτε να το ψιλοκόψετε στο multi μαζί με μαϊντανό και να το καταψύξετε. Έτσι, θα έχετε έτοιμα αρωματικά τρίμματα που μπορείτε να προσθέσετε σε μπιφτέκια, σε κροκέτες ή να πανάρετε μ΄αυτά κοτόπουλο ή κρέας. 
👍Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε κρουτόν για σούπες και σαλάτες. Κόψτε το ψωμί σε μικρούς κύβους. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και τους κύβους ψωμιού, προσθέστε αλάτι και προαιρετικά σκόρδο σε σκόνη και τηγανίστε το μέχρι να αποκτήσει ένα ανοικτό καστανό χρώμα. 
👍Εάν θέλετε κρουτόν ψημένα στον φούρνο κανένα πρόβλημα. Βάλτε τα σε λαμαρίνα φούρνου που την έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί στους 120 βαθμούς και βγάλτε τα μόλις αποκτήσουν το καστανό χρώμα που σας αρέσει.

Tante Kiki
0 Comments
No