Κρέμα μόκα-σοκολάτα! Ένα εύκολο αλλά υπέροχο επιδόρπιο!


Αχ αυτά τα ποτηράκια που είναι γεμάτα κρέμες όλο νοστιμιά αλλά και δροσιά! Προσωπικά τα λατρεύω! Βλέπεις το ποτηράκι, στέκεται εκεί... καμαρωτό, καμαρωτό και σε περιμένει υπομονετικά να απλώσεις το χέρι για να βάλεις το κουταλάκι και να αρχίσει τις γιορτές ο ουρανίσκος!

Αυτά τα γλυκάκια που οι Γάλλοι τα ονομάζουν verrines, ό,τι και να κάνω τα λατρεύω! Μικρότερα ή μεγαλύτερα είναι μια μοναδική απόλαυση!
Ένα τέτοιο σας έχω για σήμερα κι εσείς θα κρίνετε αν θέλετε μεγάλο ή πιο μικρό ποτήρι για να χωρέσει τούτη η λιχουδιά!
ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος φυτική (ή 35%)
300 γρ τυρί κρέμα 
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.γλ. βανίλια
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
4 κ.σ. άχνη
Τρούφα, κακάο ή λίγη σαντιγύ χτυπημένη για το γαρνίρισμα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε κομμάτια τη κουβερτούρα.
Βάζουμε σε μπεν μαρί 100 ml από τη κρέμα γάλακτος και τη κουβερτούρα και αφήνουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε με μαρίζ, για να λιώσει. 
Μόλις λιώσει, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το αμαρέτο μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μίγμα.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη.
Κρατούμε και λίγο, εάν θέλουμε να τη γαρνίρουμε με άσπρο μίγμα.
Στο ένα μέρος, προσθέτουμε τον καφέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό ή γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθείλ.
Στο άλλο μέρος, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι κι αυτό το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε τη κρέμα-μόκα σε ποτήρια ή μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.
Από πάνω, ρίχνουμε τη κρέμα-σοκολάτα. Αφήνουμε πάλι να κρυώσει για λίγο.
Ξαναβάζουμε, αν μας έχει περισσέψει μόκα.
Τέλος, γαρνίρουμε με λίγη σαντιγύ ή πασπαλίζουμε με κακάο ή τρούφα.
TIPS
*Μπορούμε να ενισχύσουμε τη γεύση βάζοντας στον πυθμένα κάθε μπολ λίγο σαβαγιάρ μουσκεμένο σε αμαρέτο και στιγμιαίο καφέ.
* Επίσης, μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα φράουλα και ένα κομμάτι φράουλας, όπως στην φωτογραφία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Tante Kiki
2 Comments
No