Κολοκυθόρυζο με κιμά και κατίκι Δομοκού... ένας μοναδικός ανοιξιάτικος συνδυασμός


Καλησπέρα! Η άνοιξη κοντεύει να τελειώσει και τα νέα οπωροκηπευτικά κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι κρίμα να ζει κάποιος στην Ελλάδα και να μην απολαύσει τον πλούτο της Ελληνικής γης (ίσως είναι και ο τελευταίος που μας απομένει ή θα μας απομείνει...).
Αυτή την  εποχή τα κολοκυθάκια μαζί με τους ανθούς τους είναι ό,τι καλύτερο... μια και σε κάποιες πιο ζεστές περιοχές της πατρίδας μας είναι, ήδη, μεγάλα ενώ εδώ πιο βόρεια, όπως εμείς στην Θεσσαλονίκη, σε μερικές μέρες θα είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας!
Η πρότασή μου σήμερα ένα καταπληκτικό κολοκυθόρυζο με κιμά, παρέα με κατίκι Δομοκού!! Νόστιμα προϊόντα που ο συνδυασμός τους θυμίζει καλοκαίρι!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κιμά
2 φλ. τσ. καστανό ρύζι δεκαλέπτου
2-3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε στικς
1 καρότο τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά και τον σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και τα κολοκύθια και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τα αρωματικά (μαϊντανό και άνηθο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό (όταν έχει πολύ λίγο νερό το αναπληρώνουμε λίγο λίγο).
Ελέγχουμε εάν ο κιμάς είναι έτοιμος.
Προσθέτουμε το καστανό ρύζι αναπληρώνοντας, εάν χρειάζεται, νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά.
Το νερό πρέπει να τελειώσει και το ριζότο μας να μείνει με το ζουμάκι του.
Σερβίρουμε το ριζότο χλιαρό, με κατίκι Δομοκού, που είναι ένα καταπληκτικό και ελαφρύ τυράκι και εάν θέλουμε λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.
Και τα κολοκυθάκια στον κήπο μας που σε μερικές ημέρες θα είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!
Tante Kiki
16 Comments
No