Mousse γιαουρτιού σε πέντε λεπτά... ένα λαχταριστό δροσερό γλυκό για μικρούς και μεγάλους



Καλησπέρα... τώρα που καλοκαιριάζει μια δροσερή μους γιαουρτιού είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους (για τους μικρούς για να απολαμβάνουν ένα  γλυκό υγιεινό και για τους μεγάλους για να ξεχνούν τον ...πόνο τους από την καθημερινότητα. :)). Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη εκτός από δροσερή, ας την φτιάξουμε με τα παιδιά μας για να έχουμε μαζί τους δημιουργικά παιχνίδια και να τους δείξουμε από μικρά τον δρόμο για την υγιεινή διατροφή.
Το μόνο που χρειάζεται από μας, είναι να χτυπήσουμε τη σαντιγύ και να έχουμε τις φράουλες κομμένες κι αυτό εάν τα παιδάκια που θα την φτιάξουν είναι μικρά και δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν το μαχαίρι.

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ γιαούρτι
12-18 μπισκότα petit-beurre
μερικές φράουλες 
1 κ.σ. άχνη (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ.
Η μαμά ή κάποιος "μεγάλος" που μας βοηθάει ανοίγει τον διακόπτη του μίξερ και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.


Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και 1 κ.σ. άχνη για να γίνει πιο γλυκό.


Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή με ένα κουτάλι.


Σπάζουμε από 2-3 μπισκότα σε κάθε μπολάκι και με ένα κουτάλι.


Γεμίζουμε τα μπολ ή τα ποτηράκια με το μίγμα του γιαουρτιού. 


Ύστερα, το γαρνίρουμε με κομμένες φράουλες και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να ζητήσουμε να μας πολτοποιήσουμε μερικές φράουλες και να τις ρίξουμε μέσα στο μίγμα του γιαουρτιού με την σαντιγύ για να αλλάξει και χρώμα. Προσθέτουμε όση άχνη θέλουμε για να είναι γλυκό (αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι οι φράουλες) αλλά καλό είναι να μην είναι πάρα πολύ γλυκό!!!
* Επίσης, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα των μπισκότων και να γαρνίρουμε τη σαντιγύ μας με μπισκότα και μετά φράουλες.

Καλή μας όρεξη!!! 
Αααααα! και δεν ξεχνούμε να το φάμε!!!!!
Tante Kiki
9 Comments
No