Παγωτό βανίλια... το κλασσικό κι αγαπημένο παγωτό μικρών και μεγάλων


Το παγωτό βανίλια, είναι από τις κλασσικές αγάπες όλων, μικρών και μεγάλων για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα η γεύση του είναι ήπια, εύκολη και λατρεμένη σαν το παλιό καλό κρασί. Έπειτα, είναι ένα παγωτό που μπορείς να το σερβίρεις με πάρα πολλά άλλα γλυκά, σιροπιαστά, κέικ ή τάρτες! Άρα είναι το παγωτό "passe partout" όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι.
Σας δίνω σήμερα τη δική μου εκδοχή του παγωτού βανίλια που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 μικρό κουτί  γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 (500 γρ.) φυτική κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 βανιλέτες 
1/2 κ.γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά) ή 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι ή 2 κ.σ. υποβρύχιο βανίλια (χλιαρό για να έχει γίνει ρευστό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα 2 κουτάκια γάλα στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν την χρήση τους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπούμε πρώτα την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
Τέλος, προσθέτουμε και τις βανιλέτες και το ξύσμα ή το φακελάκι βανίλιας με άρωμα λεμόνι.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο... στην φάση αυτή μπορούμε είτε να το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και να το καταψύξουμε μέχρι την επόμενη μέρα ή να το αφήσουμε στο μπολ του μίξερ και να το βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να το χτυπήσουμε ακόμα μια φορά.
Ύστερα, το αφήνουμε στην κατάψυξη.
Την επόμενη ημέρα το παγωτό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει και να το σερβίρουμε εύκολα.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, βύσσινου ή ότι άλλο θέλουμε.
Tante Kiki
10 Comments
No