Γιαουρτογλυκό ψυγείου στη στιγμή...


Την Κυριακή το πρωί, θέλοντας ένα σοκολατένιο γλυκό ή μάλλον έχοντας ανάγκη ένα σοκολατένιο γλυκό, ετοίμασα τη σοκολατόπιτα που τη σέρβιρα με σαντιγύ. Όμως, περίσσεψε σαντιγύ κι επειδή οι ανιψιές μου τη λατρεύουν αλλά εγώ δεν ήθελα να την φάνε σκέτη τους έφτιαξα ένα γλυκό πολύ γρήγορο και υγιεινό, που το έχω ξαναφτιάξει με φρέσκα φρούτα αλλά αυτή τη φορά έκανα μια μικρή αλλαγή...
Η μους γιαουρτιού αυτή τη φορά συνοδεύτηκε με μαρμελάδα βύσσινο (με μέλι) και μπισκότα digestive. Έγινε σε δέκα λεπτά, καταναλώθηκε σε πέντε και ...όλοι θέλουν να επαναληφθεί.
Εάν, λοιπόν, χρειαστείτε ένα γλυκάκι γρήγορο για μετά το μεσημεριανό γεύμα... δεν έχετε παρά να το φτιάξετε.
ΥΛΙΚΑ
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι σαντιγύ Garni (σε μορφή σκόνης με γεύση βανίλιας)
1-2 γιαούρτια 
1 βαζάκι  μαρμελάδα βύσσινο (ή άλλη της αρεσκείας σας)
10 μπισκότα digestive
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα και τη σαντιγύ σε σκόνη και χτυπούμε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι.
Σε μπολάκια ή ποτηράκια, θρυμματίζουμε και βάζουμε τα μπισκότα digestive, μετά βάζουμε λίγη μαρμελάδα, προσθέτουμε μους γιαουρτιού και τέλος πάλι μαρμελάδα.
Γαρνίρουμε με λίγη μους γιαουρτιού.
Φυσικά, μπορούμε να βάλουμε τα 3 υλικά (μπισκότα - μους γιαουρτιού - μαρμελάδα) με όποια σειρά θέλουμε και σε όσες στρώσεις θέλουμε...το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο.
Βάζουμε στο ψυγείο και το γλυκό μας ...είναι έτοιμο και μας περιμένει να το απολαύσουμε!!!!!
TIPS
Εάν αντικαταστήσουμε τα μπισκότα digestive με cookies ή άλλα μπισκότα σοκολάτας έχουμε έτοιμο στη στιγμή ένα black forest της στιγμής!
Tante Kiki
11 Comments
No