Πίτα της τελευταίας στιγμής με λαχανικά και κατίκι Δομοκού


Καλημέρα σας!!! Τί κάνετε;; Πώς τα πάτε με τη ζέστη;;; Ελπίζω να προσέχετε!!! Σήμερα, θα ήθελα να σας κάνω μιαν ερώτηση: Όταν έχεις μιαν ανηψούλα που δεν τρώει, τί γίνεται;;; Και για να μην λέτε ότι σας ζορίζω... άντε, να σας πω εγώ που γνωρίζω το θέμα από πρώτο χέρι... βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει για να την κάνεις να φάει!!!!!
Έτσι έκανα κι εγώ και μου βγήκε η συγκεκριμένη πιτούλα που είναι πεντανόστιμη! Έχει αυτό που λέμε... το μεγαλείο της απλότητας!!! Μεστή γεύση, γρήγορη παρασκευή, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε φύλλο και γίνεται τόσο ψητή όσο και τηγανιτή (προσωπικά την προτιμώ ψητή αν και...έχω την άποψη ότι το καλοκαίρι αποζητάει και τα τηγανιτά του, αντίθετα με το χειμώνα που τα τηγανιτά μου φαίνονται πιο ...βαριά!!!!!!!!! Αβάσιμη άποψη έτσι;;;;; Βασικά ναι, αλλά από την άλλη, τα ουζάκια, οι μεζέδες και η βεράντα με παρέα σε σπρώχνουν θαρρείς στα τηγανιτά και στις μικρές παρασπονδίες!!!!
Πάντως, σας διαβεβαιώ ότι η συγκεκριμένη πιτούλα δεν θα σας απογοητεύσει αν την δοκιμάσετε για να μην σας πω ότι θα την λατρέψετε και θα την επαναλαμβάνετε ακόμη και για μεζέ!!! Αφράτη, πεντανόστιμη, πολύ αρωματική και πολύ καλοκαιρινή, τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμη!
Αφού, σκεφτείτε, ότι η μικρή μας Βασιλική παρά τη φάση "αφαγίας" που περνάει, καταβρόχθισε κυριολεκτικά ένα μεγάλο, για το μπόι της, κομμάτι. Αυτό συνεπάγεται ανακούφιση και ικανοποίηση εκ μέρους μου! χαχαχα -:))) 
Ξέρω, ξέρω με κοροϊδεύετε και γελάτε αλλά... μερικές φορές νομίζω ότι η Βασιλικούλα μας, παρά τα 3 της χρόνια και την αγγελική της φυσιογνωμία, είναι πιο αδιάλλακτη κι από την ...Τρόικα (λέτε να έχει ..."λαμπρό" μέλλον αυτό το παιδί;;; χαχαχαχαχα)!!!!!!!!!!!
Τί λέτε δεν έρχεστε μαζί μου στην κουζίνα να ετοιμάσουμε κουβεντιάζοντας την πιτούλα;;; Κερνάω και καφέ!
ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες πατάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
3 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και στραγγισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος light)
1 αβγό
Ελάχιστο αλάτι
Λευκό πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
4 κ.σ. ελαιόλαδο για την πίτα + 5 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
4-5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά ή έως ότου μαραθούν, ανακατεύοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα.
Ύστερα, εκεί, μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το κατίκι, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι*και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τα προσθέτουμε κι αυτά στο παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι (25x25) τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε από πάνω το αλεύρι.
Προσεκτικά για να μην μετακινήσουμε το αλεύρι, τοποθετούμε το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι.
Στο τέλος, ρίχνουμε και τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια της πίτας μας ροδοκοκκινήσει και απορροφηθούν τα υγρά της.
Γίνεται μια εκπληκτική καλοκαιρινή πιτούλα που μπορούμε να την φάμε οποιαδήποτε ώρα της μέρας ακόμη και για κυρίως γεύμα παρέα με μια κρύα ξανθιά μπύρα!
* Βάζουμε το αλάτι, πάντα πριν το αβγό και μετά τα τυριά, λίγο λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε την πίτα γιατί το πόσο αλμυρή είναι η φέτα, συνήθως, εξαρτάται από τη μάρκα της για να μην σας πω και από την εκάστοτε παρτίδα εν αντιθέσει με το κατίκι που 9 στις 10 φορές είναι σταθερό στην αλμύρα του. 
Tante Kiki
13 Comments
No