Παγωμένο γιαούρτι με κακάο


"Στρίβεις, γλύφεις, βουτάς..." σας λέει κάτι;;; Μα φυσικά τα μπισκότα Oreo κι εκείνη τη διαφήμιση με το πιτσιρίκι που έκανε επίδειξη στον μπαμπά του... αν θυμάμαι καλά. Απ' αυτή τη διαφήμιση ξεκίνησε "το κακό" και ...επεκτάθηκε! Τα πασίγνωστα, αγαπημένα  και θρυλικά μπισκότα Παπαδοπούλου, τα μπισκότα που λατρεύω εδώ και πολλά πολλά χρόνια, κατέληξαν να μπαίνουν σε μια σακούλα στερημένα από τη γέμισή τους που γίνεται βορά στον σύγχρονο τρόπο κατανάλωσης ενός γεμιστού μπισκότου (χαχαχαχα). Τί να πω τώρα εγώ;;;; Έρχεται η Βασιλικούλα, μου ζητάει να στρίβω τα μπισκότα (ακριβώς όπως είδε στη διαφήμιση των Oreo), να βγάζω μετά τη γέμιση, να την κόβω και να την τρώει σκέτη!!!!!!!!!!! Αυτό το παιδί δεν ξέρω σε ποιόν έμοιασε!!!!!! χαχαχαχα  Αλλά, είπαμε έτσι αρχίζει και το πιτσιρίκι στη διαφήμιση και μετά, εκείνο μεν τρώει όλο το μπισκότο και μάλιστα βουτώντας το στο γάλα, εμείς δε μαζεύουμε σακούλες με μπισκότα Παπαδοπούλου ή Oreo, ανάλογα σε ποια φάση βρισκόμαστε και μετά ..."σπάμε το κεφάλι μας" για να βρούμε τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε!!!!! Κατά καιρούς, γιατί "αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια" τα έχουμε βάλει σε κορμό, σε παγωτό, σαν βάση για cheesecake, σε κέικ, τα έχουμε ξαναγεμίσει με home made γέμιση και μας την "επέστρεψε" χωρίς δεύτερη κουβέντα όταν προσπαθήσαμε να την πείσουμε ότι είναι η ίδια (η εξέλιξη του είδους και η βελτίωση των νεότερων μοντέλων των παιδιών είναι απίστευτη!!! Άντε να τα ξεγελάσεις, την σήμερον ημέρα!!!! χαχαχαχα), τα έχουμε κάνει smoothies διάφορα (με παγωτό, με γιαούρτι, με γάλα), τα έχουμε βάλει σαν topping σε γιαούρτι αλλά και τα έχουμε φάει με καφεδάκι (υπέροχα τα άτιμα!!!).
Η μικρή μας όμως εκεί... αμετακίνητη, αμετανόητη και αμετάκλητα πειστική... θέλω μόνον τη σοκολάτα από μέσα γιατί αλλιώς δεν τρώω τίποτε!!! "Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου"...τίποτε!!! Οι σακούλες έρχονται άδειες και φεύγουν γεμάτα με μπισκοτένια, καφετιά και πολύ σοκολατένια "κελύφια" (όπως λέει και ο παππούς μας!!!).
Έτσι, όταν αποφάσισα να φτιάξω σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι, το πρώτο που μου είπε, εντελώς αθώα, η αδερφούλα μου ήταν... "δεν βάζεις και μερικά μπισκοτάκια μέσα;; Θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα η γεύση!!" Για αντίδραση εκ μέρους μου ...ούτε λόγος!!!
Αφού, λοιπόν, έγινε το πεντανόστιμο, αφράτο και χωρίς κρυστάλλους υφή παγωτογιαουρτάκι μας... έπεσαν μέσα και τα αντίστοιχα θρυμματισμένα μπισκότα Παπαδοπούλου και συμπληρώθηκε το ...καρέ, εεεεεε... η γεύση θέλω να πω!!!!
Μπήκε στο ψυγείο το παγωτό και μόλις ετοιμάστηκε... "Κορίτσιαααα, έλάτε να φάτε παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα!!!!!" Ήρθε η μεγάλη μας κούκλα, έτρεξε και η μικρή μας μαϊμουδίτσα, άρπαξαν από ένα μπολ με παγωτό κι ένα κουτάλι και κάθισαν στο τραπέζι της κουζίνας για να απολαύσουν το παγωτό τους! "Μμμμμμμ! πολύ ωραίο" ακούγεται η φωνή της Ιωάννας! "Αυτό έχει σκουπιδάκια και δεν μπορώ να το φάω... μπλιάαααχχχχχ!" ακούγεται και η μικρή μας ταλιμπανούλα!!! "Τί έχει;;;;;;" τρελλαίνομαι εγώ!!!! "Πώς είναι δυνατόν;;; Τί λες;;;" "Να, έλα να δεις!!!!!" παίρνω την απάντηση. Πάω και τί να δω;;;; Τα "σκουπιδάκια" ήταν τα θρυμματισμένα μπισκότα και το παγωτό έγινε "ρέστο"!!!!
Σε σας, πάντως, προτείνω να το δοκιμάσετε χωρίς να φοβάστε τα "σκουπιδάκια" δηλαδή τα θρυμματισμένα μπισκότα που το απογειώνουν!!! 
Θέλετε να δούμε τη συνταγή;;; Ελάτε, πάμε!!!
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 φύλλα ζελατίνης
150-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. κακάο 
60 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
3-4 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
6-7 μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου χωρίς τη γέμιση, θρυμματισμένα
Η "αποδόμηση" των μπισκότων και η προετοιμασία για την ανακύκλωσή τους -:))
Η διαδικασία του παγωτού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να ζεσταθεί προσέχοντας να μη βράσει.
Ρίχνουμε στο μίγμα την κουβερτουρα για να λιώσει.
Σε ένα φλιτζάνι νερό βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης και όταν μαλακώσουν τα ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. 
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες και μετά χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ.
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, τελειώνουμε το παγωτό σ' αυτή σύμφωνα με τις οδηγίες της.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά το ξαναχτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός.
Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο χτύπημα, οπότε και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή για μια νύχτα και μετά, όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και περιμένουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσει για να το σερβίρουμε.
TIPS
*Εάν δεν έχουμε μπισκότα άδεια από τη γέμισή τους μπορούμε να κάνουμε το εξής... βάζουμε για μισή με μία ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο και μετά, τα ανοίγουμε και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τη γέμιση που την αφήνουμε τώρα εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο παγωτό και τη γέμιση τη ρίχνουμε επίσης στο παγωτό αλλά στο στάδιο που χτυπάμε το γιαούρτι με το κακάο λίγο πριν ρίξουμε την χλιαρή κρέμα γάλακτος. Έτσι η γέμιση θα λιώσει και θα ενσωματωθεί στο παγωτό και μετά θα χρησιμοποιήσουμε τα μπισκότα.
Εάν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία μπορούμε να θρυμματίσουμε τα μπισκότα με τη γέμισή τους αρκεί να τα έχουμε βάλει πρώτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο και να είναι κρύα όταν τα ενσωματώσουμε στο παγωτό-γιαούρτι.
* Μεγάλη σημασία στην τελική γεύση του παγωτού-γιαούρτι αλλά και του παγωμένου γιαουρτιού έχει το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει πάντα να αγοράζουμε το γιαούρτι που μας αρέσει γιατί, όπως είναι φυσικό, η γεύση του επηρεάζει το παγωτό.
Καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!
-:))
Tante Kiki
23 Comments
No