Μικρά, αφράτα κεφτεδάκια φούρνου... ένας υπέροχος μεζές


Οι κρύες μπύρες και τα ουζάκια κάνουν παρέλαση επάνω στο τραπέζι. Τριγύρω τους τα πιάτα με τα μεζεδάκια στήνουν χορό κι από παντού ακούγεται "στην υγειά μας"!!! Μια ματιά τριγύρω ... μπροστά από τη βεράντα απλώνεται ορθάνοιχτος ο ...δρόμος του φεγγαριού μιας και το ολόγιομο, ασημένιο φεγγάρι του Αυγούστου κάνει αισθητή την παρουσία του στον νυχτερινό ουρανό.
Στην παραλιακή κόσμος πάει κι έρχεται, ντυμένος ανάλαφρα, καλοκαιρινά, απολαμβάνοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής του τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού! Αυτό θα πει ...Μεσογειακό καλοκαίρι ή μάλλον Ελληνικό καλοκαίρι. 
Οι έγνοιες παραμερίζονται κάπου εκεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού, οι απλές, καθημερινές χαρές κατακλύζουν μέρες και νύχτες, η θάλασσα, το κολύμπι, η ηλιοθεραπεία. Κι απ' την άλλη οι μεσογειακές λιχουδιές που χαρίζουν μιαν άλλη διάσταση στα μεσημέρια και τα βράδια μας και που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πάντα νοστιμιές τηγανιτές που μας γεμίζουν ενοχή... μπορούν να είναι και λίγο πιο υγιεινές χωρίς να χάνουν τίποτε από τη νοστιμιά τους!
Μια απ' αυτές σας κερνάω σήμερα... μικρά, αφράτα, πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου που μοσχοβολούν αρωματικά!!!
Με την πρώτη ευκαιρία ετοιμάστε τα κι αφήστε τα να στολίσουν το τραπέζι σας προσφέροντας σε σας και τους αγαπημένους σας τη νοστιμιά τους με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Αφήνω, λοιπόν, τα λόγια και περνάω στην πράξη... ακολουθείστε με στην κουζίνα...δεν θα αργήσουμε!!!
Μπιφτεκάκια φούρνου
500 γρ κιμάς
6 φρυγανιές μουσκεμένες σε γάλα
2 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 πρέζα κύμινο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα κουζίνας και τα ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά για να ομογενοποιηθούν καλά.
Ύστερα, καλύπτουμε τη λεκανίτσα με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να σφίξει το μίγμα.
Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο κι έχουμε βάλει και 1 φλ.τσ. νερό.
Αφού τοποθετήσουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε τα κεφτεδάκια μας για άλλα 10-15 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα 
Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και μόλις τα δούμε ότι ψήθηκαν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Κρύα είναι εξίσου ωραία!!!
Καλό σας Σαββατοκύριακο!!!
Να περνάτε καλά!! -:))
Tante Kiki
27 Comments
No