Εβδομαδιαίο μενού 18


Καλή σας μέρα!! Καλή Κυριακή! 
Καθώς ο Νοέμβριος προχωρά, και ο καιρός πότε είναι κατσούφης και πότε αποφασίζει να μας χαμογελάσει η καλύτερη απόφαση για την ήδη αρκετά δύσκολη καθημερινότητά μας είναι να έχουμε καλή διάθεση! Καλή διάθεση και χαμόγελο για μας και τους γύρω μας!! 
Προκειμένου, λοιπόν, η καθημερινότητά μας να γίνει λίγο πιο εύκολη αλλά και να επιτύχουμε μια μικρή οικονομία στο θέμα του φαγητού της οικογένειας χωρίς να στερηθούμε τίποτα, η οργάνωση είναι απολύτως απαραίτητη. Οργάνωση ως προς την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να μην πετάμε περισσεύματα αλλά και ως προς το τί θα φάμε για να έχουμε ποικιλία και να κάνουμε τις αγορές μας από το μάρκετ με τις πιο συμφέρουσες τιμές. Η οικιακή οικονομία, μια λέξη που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν σπάνια στο λεξιλόγιό μας, τώρα πια έχει γίνει κυρίαρχη... κι αυτό δεν είναι απαραίτητα άσχημο αν και όταν αυτή συνδυάζεται με την οικονομική στενότητα προκαλεί... ένα σχετικό άγχος!!! Τέλος πάντων, δεν τα αναφέρω αυτά για να νιώσουμε άσχημα Κυριακάτικα αλλά για να τονίσω ότι η σωστή οργάνωση μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα!
Χαμογελάστε λοιπόν, πάρτε μολύβι και χαρτί και κάντε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαγειρέματος, παίρνοντας κάποιες ιδέες από αυτό ή άλλο εβδομαδιαίο μενού!  
ΔΕΥΤΕΡΑ:         Τορτελίνια με σάλτσα τυριού και λιαστές ντομάτες
ΤΡΙΤΗ:         Πίτσα με μαυρομάτικα φασόλια, κιμά και χειροποίητες πίτες
ΤΕΤΑΡΤΗ:                                   Φαλάφελ
ΠΕΜΠΤΗ:                             Νόστιμο ντοματόρυζο
      
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:                        Κουνουπίδι γιαχνί
ΣΑΒΒΑΤΟ:                   Μανιτάρια φούρνου με μαρέγκα
ΚΥΡΙΑΚΗ:                      Κοτόπουλο κρασάτο φλαμπέ
Το γλυκό της εβδομάδας:  Κρέμα λεμονιού με σάλτσα μελιού και φιστίκια Αιγίνης
Κι ένα ψωμάκι... ή μάλλον...        Μια ζύμη... τρία ψωμιά                    
Ελπίζοντας να βοήθησα λίγο στην επιλογή των πιάτων που θα γευτούμε αυτή την εβδομάδα σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και ήρεμα ακόμα ένα επταήμερο!
Να είστε καλά!!! -:))
Tante Kiki
3 Comments
No