Ένα γλυκό και υγιεινό πρωινό


Καλή σας μέρα!! Σάββατο... γιούπιιιιιιι!!!! Λατρεύω τα Σαββατοκύριακα, έχουν ξενοιασιά, ηρεμία, ευτυχία (γιατί η ευτυχία βρίσκεται στα πολύ απλά και καθημερινά ...αν όχι στο μυαλό και την καρδιά μας) κι επιπλέον μια Κυριακή μπροστά μας για να απολαύσουμε αργούς ρυθμούς!!!
Για όλους αυτούς κι άλλους τόσους λόγους το Κυριακάτικο πρωινό το θέλω διαφορετικό, πολύχρωμο, ηλιόλουστο (αλλά δεν το κανονίζω εγώ), νόστιμο και απολαυστικό. Δεν θέλω να αρχίσω να αναφέρω τα πλεονεκτήματα ενός χορταστικού πρωινού γιατί τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές. Θα αναφέρω μονάχα ότι, όπως όλα τα γεύματα, το υγιεινό πρωινό πρέπει να είναι και νόστιμο! Εσείς είστε του αλμυρού, του γλυκού ή μήπως και των δύο; Το τελευταίο είναι το καλύτερο δεν συμφωνείτε;;; Εξ' άλλου η ζωή μας με τις τόσες δυσκολίες της αλλά και τις άλλες τόσες ομορφιές και χαρές της έχει μέσα της τον δυισμό...οπότε γιατί όχι και το πρωινό;;;
Προσωπικά, θέλω άλλοτε γλυκό κι άλλοτε αλμυρό πρωινό. Αυτή την Κυριακή όμως θέλω αυτό!!!! Ποιό;;; Μα αυτό που θα σας δείξω λίγο παρακάτω και, όχι... έχει κρύο ακόμα ή τουλάχιστον ψύχρα και δεν το θέλω κρύο από το ψυγείο, το θέλω χλιαρό. Πάντως, το πρωινό αυτό τρώγεται και κρύο (αν είστε οπαδοί του είδους) και χλιαρό με την ίδια όρεξη, την ίδια ευχαρίστηση, την ίδια διάθεση! Ρίχνοντας τα καραμελωμένα φρούτα χλιαρά στο γιαούρτι ...έρχεται και λιώνει ελαφρά, γεμίζοντας τα κορνφλέηκς νοστιμιά. Από την άλλη, ρίχνοντάς τα κρύα το γιαούρτι διατηρεί την σφιχτή υφή του. Για να μην αναφέρω ότι ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματά του είναι και το χρώμα του που, παρά τον μουντό καιρό μας (για μιαν ακόμη φορά) σου δίνει την χαρά του ήλιου στο πιάτο!!! 
Πάμε, λοιπόν, να ετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε την Κυριακή με ένα υπέροχο πρωινό... κανονίζοντας και την ποσότητα των υλικών που χρειαζόμαστε ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν την τύχη να το απολαύσουν.
ΥΛΙΚΑ για 2 μπολάκια
5-6 κ.σ. κόρνφλέηκς της αρεσκείας μας
4 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
1 μπανάνα σε φέτες 
1/2 μήλο σε κυβάκια
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη 
Χυμό από 1 μέτριο μανταρίνι
Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τις κομμένες μπανάνες και τα κυβάκια μήλο σε αντικολλητικό τηγάνι με το χυμό μανταρινιού και την καστανή ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε για λίγα ή περισσότερα λεπτά να κρυώσουν ανάλογα πώς θέλουμε το πρωινό μας.
Βάζουμε τα κορνφλέηκς στο μπολ, επάνω βάζουμε το γιαούρτι, μετά τα καραμελωμένα φρούτα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ένα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.
 
  Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο!!
Tante Kiki
27 Comments
No