Σπαγγέτι με πλευρώτους και ντοματίνια...λίγες θερμίδες με όλη τη γεύση!


Καλή σας μέρα!!! Κατ' αρχήν, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνε, Ελένη! Χρόνια πολλά στους γνωστούς και φίλους, στους μαθητές και μαθήτριές μου αλλά και στα ξαδέρφια και ανίψια μου που γιορτάζουν σήμερα!!!
Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αρνηθεί εύκολα ένα πιάτο ζυμαρικών; Νομίζω πως όχι αν και... υπάρχουν κάποιοι που δεν τα θέλουν όπως ο ...καλός μου! Θεωρώ όμως ότι είναι λιγοστοί όσοι δεν θέλουν τα ζυμαρικά στη διατροφή τους. Κι αν όσοι δεν αγαπούν τα ζυμαρικά είναι λίγοι, νομίζω πώς ακόμα πιο λίγοι είναι όσοι μπορούν να αρνηθούν ένα πιάτο με ζυμαρικά, μανιτάρια πλευρώτους και ντοματίνια. Αυτό το πιάτο το λάτρεψα και η προσθήκη του καλαμποκιού του χάρισε μιαν απίστευτη γλύκα, περισσότερο χρώμα και το έκανε ακαταμάχητο!! Οι λίγες θερμίδες του συμπλήρωσαν τα πλεονεκτήματά του και αν χρησιμοποιούσα (που δεν χρησιμοποίησα) μακαρόνια ολικής άλεσης νομίζω πως θα κάμπτονταν και οι αντιστάσεις ακόμα και του πιο δύσκολου συνδαιτημόνα!!
Προσωπικά, του αύξησα λίγο τις θερμίδες με μια ιδέα τριμμένο κεφαλοτύρι αλλά και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός του πάει τέλεια!! Μεσογειακή νοστιμιά με τις ψημένες ντοματούλες και τα ψημένα πλευρώτους που μοσχοβολούν ρίγανη, θυμάρι και ελαιόλαδο να κυριαρχούν στη γεύση ενώ το καλαμπόκι αφήνει μια γλυκιά επίγευση στο τέλος!! Ένα πιάτο που χορταίνει και γεμίζει απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1/2 πακέτο σπαγγέτι
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
250 γρ. ντοματίνια
160 γρ. καλαμπόκι
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση 
Κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βράζουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, τα ντοματάκια και το σκόρδο, περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε τα μανιτάρια να αποκτούν ένα καστανό χρώμα (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος των μανιταριών).
Εάν θέλουμε τα μανιτάρια ξεροψημένα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Εάν δεν τα θέλουμε ξεροψημένα, τα βγάζουμε από το ταψί.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και τα ντοματάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το λάδι που υπάρχει στο ταψί μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο κεφαλοτύρι.
Tante Kiki
17 Comments
No