Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα


Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα

Μπορεί ένα απλό,απλούστατο γλυκό, όπως μια πανακότα γιαουρτιού να μεταμορφωθεί σε λαχταριστή τούρτα ...αγάπης εξακολουθώντας να χαρίζει την νοστιμιά της; Μα φυσικά!! Πώς;; Θα το δείτε ευθύς αμέσως και ...δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Είναι η απόδειξη του ότι με μια ωραία εμφάνιση ακόμα κι ένα ευκολότατο γλυκό μπορεί να "σταθεί" στο καλύτερο τραπέζι!
Βέβαια, βοηθός σ' αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση του γλυκού στάθηκε η φόρμα της Silikomart με το χαρακτηριστικό όνομα "Bacio" δηλαδή ...φιλάκι καθώς και το πολύ βολικό γλάσο και το χρώμα που το συνόδευε όταν έφτασε δωράκι από την αγαπημένη εταιρία με τις άπειρες και πανέμορφες φόρμες!

Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα

H Silikomart είναι μια εταιρία, πολύ γνωστή στο κοινό που ασχολείται με το "σπορ" της ζαχαροπλαστικής, είτε είναι ερασιτέχνες είτε είναι επαγγελματίες. Οι καινοτομικές και άκρως εντυπωσιακές της φόρμες πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπρος την εμφάνιση των γλυκών, των παγωτών, των μπισκότων και των κέικς. Βέβαια, την εντυπωσιακή εμφάνιση συνοδεύει πάντα η ποιότητα της κατασκευής της κάθε φόρμας που αξίζει να την εμπιστευόμαστε. Χάρη σ' αυτήν την ποιότητα οι φόρμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες από -60ο Κελσίου μέχρι +230ο βαθμούς Κελσίου, 
με αποτέλεσμα το κάθε γλυκό (είτε είναι ψυγείου είτε είναι φούρνου) ακόμα και το πιο απλό και καθημερινό να φαντάζει ...υπερπαραγωγή!
Επίσης, το γλάσο και το χρώμα σε τζελ είναι εκπληκτικά εύκολα στην χρήση τους αλλά και πολύ αποτελεσματικά. Χρησιμοποίησα το χρώμα όχι μόνον για το συγκεκριμένο γλάσο αλλά και για να βάψω βουτυρόκρεμα για μια τούρτα που έφτιαξα και σε χρόνο ρεκόρ είχα ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα!

Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα

Ας δούμε όμως την συνταγή... για την πανεύκολη και δροσερή πανακότα.

Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα

ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα)

Για την πανακότα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμονιού (2% λιπαρά)
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι 
  • 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 ml παγωμένο νερό
  • 20 γρ. (2 φακελάκια) ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Βάζουμε σε 100 ml κρύο νερό τη σκόνη ζελατίνης και την αφήνουμε.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. 
  • Μόλις το μείγμα ζεσταθεί (χωρίς να βράσει) αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιήσουμε το μείγμα.
  • Ύστερα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα δύο γιαούρτια και πάλι ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε την φόρμα "Bacio" της Silikomart με διαφανή μεμβράνη.
  • Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη ρίχνουμε στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες περίπου.
  • Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το έτοιμο γλάσο αφού πρώτα το έχουμε βάψει με το χρώμα που περιέχει το σωληνάριο (πανεύκολο).
  • Η πανακότα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα
Πηγή αρχικής συνταγής:  ΕΔΩ  (Ανάρτηση με χορηγό)
Tante Kiki
13 Comments
No