Γρήγορα μπισκότα πρωινού της Ελένης Πετρουλάκη

Καλησπέρα σας! Μετά από τις κραιπάλες του Πασχαλινού τραπεζιού, καλό είναι να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή... κυρίως για λόγους υγείας αλλά και γιατί... καλοκαιράκι πλησιάζει, τα μπανάκια θα αρχίσουν και οι περισσότερες (αλλά και οι περισσότεροι) θέλουμε μια καλή εμφάνιση.
Όσο, λοιπόν, γρηγορότερα αρχίσουμε τη σωστή διατροφή τόσο το καλύτερο!!! Νομίζω ότι είναι υπέροχο να νιώθουμε υγιείς αλλά και καλά με το σώμα μας, όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός μας. Βέβαια, η εμμονή με το καλλίγραμμο σώμα είναι ...αρρώστεια μιας και όλοι δεν μπορούμε να το έχουμε αλλά μπορούμε να νιώθουμε καλά, γεροί και δυνατοί. 
Σάββατο αύριο κι είναι ευκαιρία να τα φτιάξουμε για το Κυριακάτικο πρωινό!!!
Σήμερα, λοιπόν, σας έχω μια συνταγή από το "Ημερολόγιο της διατροφής μου...", της Ελένης Πετρουλάκη που κυκλοφόρησε με το περιοδικό SHAPE. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μιας και η διατροφή που έχει είναι πολύ ωραία.
ΥΛΙΚΑ για 16 μπισκότα (τα 3 μπισκότα είναι μια μερίδα και έχουν 190 θερμίδες)
4 φλ.τσ. δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες *
1/2 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αβγό
2 ασπράδια αβγού
2/3 φλ.τσ. κεράσια αποξηραμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα δημητριακά και τις νιφάδες βρώμης στο multi και τα πολτοποιούμε (να γίνουν σαν σιμιγδάλι).
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το αβγό, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το "αλεύρι" που φτιάξαμε με τα πολτοποιημένα δημητριακά και το μπέικιν και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, σχηματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε με απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο (είναι ακόμα μαλακά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 6-7 λεπτά, για να σφίξουν και να μπορέσουμε να τα βάλουμε να κρυώσουν εντελώς επάνω σε σχάρα.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
* Εγώ χρησιμοποίησα δημητριακά light με σοκολάτα

19 σχόλια:

  1. Κική μου πολύ ωραία συνταγή, την έχω και γω στο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο ιδανικότατα για πρωινό!!!
    Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξτα Ελένη είναι πολύ ωραία και light!! Φιλάκια και καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!Τέλεια η πρόταση με τα μπισκότα σου,γευστική και πολύ υγιεινή!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Σπυριδούλα μου κι επίσης καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  3. Είναι υγιεινά και φαίνονται πολύ νόστιμα!
    Με γεια το νέο look Κική μου!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό νέο look... έπεσες πάνω στην αναμπουμπούλα!!!!!!!!!!!! Διάβασε να δεις τί έπαθαααααα! Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!!!! Τέλος πάντων διορθώθηκε κι έτσι καλό Σ/Κ να έχουμε και χαίρομαι που σου άρεσαν τα μπισκότα!!!

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται νοστιμότατα!
    Καλό ΣΚ Κικίτσα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Μαράκι μου! Φιλάκια και καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία μπισκότα!!! Μου αρέσει η βρώμη!!!
    Καλό Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και με λίγες θερμίδες!!! Επίσης καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  6. Κική μου γειά σου δεν θυμάμαι αν είπαμε χρόνια πολλά, κοπέλα μου συγχωρεσε με εχω ενα κεφάλι ολίγον καζάνι, αν δεν είπαμε τότε Χρονια πολλά!
    Ειμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψω τα μπισκοτάκια της Ελένης και λέω να τα δοκιμάσω σημερα αυριο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ είπαμε χρόνια πολλά Έρη μου!! Δοκίμασέ τα και πες μου! Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, όσο και υγιεινά....
    Ευχαριστούμε, Κική μου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και με λίγες θερμίδες!!!-:)))) Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Τα μπισκότα με βρώμη μου αρέσουν πολύ! Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα κεράσια! Ωραία πινελιά!
    Φιλιά Κική μου καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου Ερμιόνη μου. Πράγματι τα κεράσια τους δίνουν άλλη γεύση! Επίσης καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  9. Φίλη μου λατρεύω τη βρώμη οπότε λάτρεψα και την ανάρτηση σου...Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή και περιμένουμε κι άλλες!Καλή βδομάδα...Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Βάλια μου! Επίσης καλή εβδομάδα και φιλιά!

      Διαγραφή
  10. ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!