Μοσχαράκι κοκκινιστό κρασάτο

Καλησπέρα σας!! Τί θα λέγατε για ένα ...μοσχαράκι κοκκινιστό που κάνει τέλεια παρεούλα με πουρέ πατάτας;;;
Δεν είναι ένα φαγάκι πολύ σπιτικό, μαμαδίστικο και ευπρόσδεκτο από τους περισσότερους,  μικρούς αλλά και μεγάλους. Θέλετε να δείτε μια παραλλαγή του;;; Κάποτε μ' αυτή τη σάλτσα έφτιαχνα ορτυκάκια και γινόταν τέλεια!!! Αυτή τη φορά έφτιαξα το μοσχαράκι μου και ήταν εξίσου νόστιμο!!!
Ελάτε, λοιπόν, στην κουζίνα μου να το μαγειρέψουμε παρεούλα...όχι βέβαια τέτοια ώρα που εγώ κατάφερα να σας τη δείξω...
ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες
1.500 γρ. μοσχάρι σβέρκο ή ελιά, κομμένο σε κύβους
1 μελιτζάνα μικρή ψημένη στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
3 μέτρια κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
2 φλ. τσ. κόκκινο κρασί
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 φλ.τσ. νερό (ή ζωμό λαχανικών)
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
3 κ.σ. αλεύρι για το κρέας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τους κύβους του κρέατος και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τους κύβους κρέατος και τους αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε στο multi, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τη ψημένη μελιτζάνα και τις ντομάτες και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα πολτοποιημένα λαχανικά, τον συμπυκνωμένο χυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη και τα 2 φλυτζάνια κρασί.
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, περίπου ή έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα "δέσει" δηλαδή μείνει χωρίς περιττά υγρά.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ένα παιχνίδι ...

...και μερικές στιγμές χαλάρωσης μετά τη σύγκρουση με ένα φρονιμήτη!!!!
Καλησπέρα σας...μια νέα περιπέτεια στην αγαπημένη μου οδοντίατρο (αγαπημένη όχι λόγω επαγγέλματος αλλά λόγω του ότι είναι ξαδερφούλα μου χαχαχα) εχθές έμεινα μακριά από τη μπλογκογειτονιά μας αλλά και την κουζίνα και τα φαγητά και τα γλυκά (φυσικά παρά τη θελησή μου μιας και ήμουν χάλιααααα...με παυσίπονα συνεχώς.) Μη νομίζετε, βέβαια, ότι γλύτωσα έτσι ...αρκεί να σας πως ότι δίπλα μου στρογγυλοκάθεται ένας νερόβραστος πουρές (χωρίς γάλα), υδαρής και με μόνη επίγευση μια υποψία λαδιού (μπλιααααχ!!! ναι εγώ το έκανα αυτό το έκτρωμα αλλά κατόπιν μνημονίου που μου επιβλήθηκε σε συνομωσία ενός φρονιμήτη και της ξαδέρφης μου που όπως σας είπα έχει τον ρόλο του οδοντιάτρου μου). Τέλος πάντων, σήμερα δεν έχει συνταγούλα αλλά παιχνίδι!
Η γλυκιά μπλογκοφίλη Wild Rose, με το υπέροχο "δίδυμο χρωματικά αδερφάκι" του Tante Kiki, το blog http://wildrose-home.blogspot.gr/2012/06/blog-post_24.html με κάλεσε να παίξω ένα tag-παιχνίδι ... Τόσες μέρες όμως έτρεχα κι έτσι δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ για να απαντήσω στις ερωτήσεις και γι αυτό όλο και το ανέβαλα. Να όμως, που ήρθε και η σειρά του... Περνάω αμέσως στις απαντήσεις...
1) Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση?
-- "Αν θέλεις να είσαι ο εαυτός σου, αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, άκου την καρδιά σου γιατί έχει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι" Sergio Bambarén
2) Αγαπημένο χρώμα?
-- Το κίτρινο αλλά και το ροζ, δύο χρώματα που τα θεωρώ αισιόδοξα!
3) Τι βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις;
-- Ψυχολογίας - αυτοβελτίωσης - αυτοανάλυσης, κοινωνιολογίας, μυθιστορήματα κοινωνικά και φαντασίας κι εσχάτως βιβλια με πολιτικοοικονομικές αναλύσεις.
4) Πότε έχεις γενέθλια?
-- 7 Νοεμβρίου (Είμαι Σκορπιός με ωροσκόπο Δίδυμο...σας λέει κάτι;;;;;;;;χαχαχαχα)
5) Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου μέχρι τώρα?
-- Οι μέρες που γεννήθηκαν οι δύο μου ανιψιές και η μέρα που συνάντησα τον καλό μου.
6) Τι σημαίνει αγάπη για σένα? 
-- Η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου σε πολλά επίπεδα.
7) Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της προσωπικότητάς σου?
-- Η αισιοδοξία μου αλλά και η  επιμονή μου.
8) Και το πιο αδύναμο?
-- Η συναισθηματικότητά μου και η αδυναμία μου, κάποιες φορές, να βάζω όρια στη δοτικότητά μου.
9) Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις?
-- Οδηγός αγώνων Φόρμουλα 1 και ψυχολόγος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Κι όμως λέω αλήθεια!!!!!!!!)
10) Περιέγραψε που θα ήθελες να είσαι στα 55 σου.
-- Σε κάποιον πλανήτη (ή μήπως μέρος του δικού μας πλανήτη) όπου θα υπήρχαν δικαιοσύνη, ειλικρίνεια,    αξιοκρατία, ανοιχτή αγορά εργασίας για να δημιουργώ αυτό που ονειρεύομαι (και ναι... πληρώνοντας φόρους) αλλά και απόλυτη προστασία των παιδιών, μακριά από μνημόνια και κεφαλαιοκρατικά παιχνίδια εξουσίας (αν και δεν το βλέπω... αλλά λέμε τώρα)!
11) Τι σημαίνει Ελλάδα για σένα? Τι θα μπορούσες να κάνεις γι'αυτήν?
Ένας πανέμορφος κι ευλογημένος τόπος που κατοικείται από ανθρώπους που "πάσχουν" από έλλειψη αυτοπεποίθησης και μεγάλων στόχων (γι αυτό και η ύπαρξη των διεφθαρμένων πολιτικών αλλά και η εμμονή με το δημόσιο ή τα ρουσφέτια). Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τί ακριβώς θα μπορούσα να κάνω γι αυτήν αλλά σίγουρα θα μπορούσα να αποδείξω ότι ο λαός της δεν είναι αυτός που παρουσίαζε κάποιος πράσινος πολιτικός πριν μήνες.
Προσκαλώ  τώρα  με τη σειρά μου τα παρακάτω μπλογκς να συνεχίσουν το παιχνίδι και να γνωριστούμε καλύτερα...
1- Την Ειρήνη και την Έλενα του http://syntageskardias.blogspot.gr/
2- Την Πηνελόπη του http://aromavanillias.blogspot.gr
3- Την Έρη του http://eri-captaincook.blogspot.gr/
4- Την  Μάνια του http://smart-0-mania.blogspot.gr/
5- Την Ελένη του http://eleniscooking.blogspot.gr/
6- Την Ερμιόνη του http://theonewithallthetastes.blogspot.com/
7- Την Χρυσαυγή του http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/
8- Την Ξανθή του http://asproylas.blogspot.gr/
9- Tην Taelia του http://taelia88.blogspot.gr/
10- Τη Μισιρλού του http://misirlouhandmade.blogspot.gr/
11- Τη Ροδάνθη του http://naleipeitovisino.blogspot.gr/
12-  Τη Λίλα του http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/
Καλό σας βράδυ! Κι αύριο με συνταγούλα...
Διαβάστε Περισσότερα ...

Τυρένιο άλειμμα με πιπεριά Φλωρίνης

Καλοκαίρι πια και τα μεζεδάκια κάνουν παρέλαση στα τραπέζια μας. Γνωστοί και φίλοι ανταλλάσσουν επισκέψεις, εκδρομούλες κοντινές ή πιο μακρινές και οι λιχουδιές που μας κάνουν παρέα πολλές αλλά σχεδόν πάντα μεσογειακές μιας κι έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα κι ευτυχώς που αυτό μας το αφήσαν ακόμη ανέγγιχτο!!!
Ανάμεσα στα μεζεδάκια που ξεχώρισα γι αυτό το καλοκαίρι είναι το συγκεκριμένο τυρένιο άλειμα που πρόκειται για αυτοσχεδιασμό του γαμπρού μου... Ο απόλυτος μεζές ή η απόλυτη σαλάτα για να συνοδεύσει ένα κοτόπουλο φούρνου με πατάτες.
Κι αν θέλετε ένα νοστιμότατο κολατσιό... βάλτε το συγκεκριμένο άλειμμα να "στρογγυλοκαθίσει" επάνω σε αφράτες, πολύσπορες φρυγανιές και απολαύστε το χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς.
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. φέτα (ή λευκό τυρί ή τελεμέ)
1/4 φλ.τσ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κόκκινη πιπεριά,  κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Πιπέρι λευκό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε έως ότου πολτοποιηθούν.
Βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε με κρίθινο παξιμάδι ή για μένα, με φρυγανισμένο ψωμί, ελίτσα και ουζάκι.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Γαλοτύρι σπιτικό

Καλησπέρα μπλογκογειτονάκια μου! Τί κάνετε;;; Εγώ ζεσταίνομαι και φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο! Ζέστη, ζέστη και υγρασία ...ένας ανίκητος συνδυασμός που σε κάνει να μην θέλεις να βγείς από το κλιματιστικό (όσο κι αν δεν το "χωνεύω") αλλά και να αλλάζεις τη διατροφή σου. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση για φαγητό!!! Προσωπικά, αυτή την εποχή καταναλώνω (και πάλι) πολλές σαλάτες, γιαούρτια, αριάνι, γάλα (κι επειδή κάποιοι θα με κοροϊδέψουν ρωτόντας με αν αυτή την εποχή καταναλώνω γαλακτοκομικά μετά μανίας... θα εξομολογηθώ από την αρχή και ευθαρσώς ότι... ΟΧΙ, τρελλαίνομαι για γαλακτοκομικά όλο τον χρόνο με εξαίρεση το γιαούρτι και το αριάνι που τα θέλω από την άνοιξη και μετά, χιχιχι), φρούτα και ψωμί. Το κρέας... ούτε να το δω δεν θέλω!!!! Είναι μέρες που δεν θέλω τίποτε άλλο εκτός από φρούτα!!! Αφήστε που ...κοντεύω να δοκιμάσω ό,τι τυρί κυκλοφορεί στο εμπόριο... χαχαχα! Έτσι, σήμερα σας έχω μια συνταγούλα (αν και έλεγα να σας δώσω τη συνταγή για ένα καταπληκτικό κοκκινιστό μοσχαράκι αλλά με τέτοια ζέστη, το αφήνω για τη παρασκευή...είναι τέλειο για το Κυριακάτικο τραπέζι) για μια εύκολη τυρολιχουδιά, γνωστή και πάντα λαχταριστή: γαλοτύρι! 
Προσωπικά μέχρι πρόσφατα, δεν ήξερα ακριβώς πώς φτιάχνεται και το έμαθα από μια φίλη που μου έδωσε μια δική της συνταγή. Έφτιαξα, λοιπόν, κι εγώ το γαλοτύρι μου αλλά όχι ακριβώς όπως μου το είπε λίγο διαφορετικό (έκοψα το τυρί σε λίγο πιο μεγάλα κομμάτια και δεν το πολτοποίησα με το πηρούνι όπως μου είπε). Έγινε, δροσερό, νοστιμότατο και μου άρεσε πάρα πολύ με πίκλες (ξέρετε τα λαχανικά τουρσί) αλλά και με μιαν απλή αγγουροντομάτα και φρέσκο ψωμάκι! 
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σερβίρετε γαλοτύρι... από τον πιο απλό που χρησιμοποίησα εγώ μέχρι να το κάνετε γέμιση για ντοματούλες, πιπεριές Φλωρίνης και αγγουράκια ή μαζί με τηγανιτά λαχανικά αλλά και πάνω σε κρίθινα παξιμάδια με ψιλοκομμένη ντομάτα και κάππαρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και όρεξη!!! Πάμε να δούμε τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 lt κατσικίσιο γάλα, βρασμένο για 10 λεπτά (για να αυξήσουμε και λίγο τα λιπαρά του), χλιαρό
1 κιλό κατσικίσιο τυρί (φέτα) κομμένο σε μικρά κυβάκια ή θρυμματισμένο
350 γρ. φρέσκο γιαούρτι ολόπαχο
1 κ.γλ. αλάτι (προσωπικά έβαλα 1/2 κ.γλ. γιατί δεν τα θέλω ιδιαίτερα αρμυρά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βρασμένο, χλιαρό γάλα, το αλάτι και το γιαούρτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και κλείνουμε το μπολ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες και το γαλοτύρι μας είναι έτοιμο να μας χαρίσει την απίστευτη γεύση.
Καλό σας βράδυ!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Πολύχρωμη ρυζοσαλάτα

Ακόμη μια σαλάτα, σήμερα που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις μας. Αρωματική για την όσφρηση, πολύχρωμη για την όραση, νόστιμη για τη γεύση αλλά και υγιεινή... και με λίγες θερμίδες!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ένα διαφορετικό σοκολατένιο γλυκό... και Χρόνια Πολλά Σοφία

...σοκολατένιο κέικ με παντζάρια και γιαούρτι
Αυτό είναι το γλυκό καλωσόρισμα της αδερφής μου και του γαμπρού μου... η απόλυτη σοκολατένια έκπληξη μιας και παραπονούνταν ότι στο Μόντρεαλ δεν βρήκαν γλυκά όπως τα ήθελαν... Ψάχνοντας κι εγώ, μιας και για μια ακόμη φορά ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο (στο σπίτι μας, από τότε που έφτιαξα το Tante Kiki τα εδέσματα, γλυκά ή αλμυρά, δεν επαναλαμβάνονται συχνά για να ...υπάρχει και υλικό αναρτήσεων και να μην αναρωτιέστε πώς ετοιμάζω τόσα πολλά -:))))))))  και βρήκα ΕΔΩ (στο πολύ ωραίο blog της Royal Coconut) τη συγκεκριμένη συνταγή.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Βραζιλιάνικη λεμονάδα ή ροζ γκρεϊπφρουτολεμονάδα;;;;;

Απολαυστική δροσιά εν μέσω ζέστης!!!!
Καλησπέρα σε όλους! Διαβάσατε τον τίτλο και ...μείνατε άφωνοι, εεεεε;;; Το ξέρω, κι εγώ το ίδιο όταν τον διάβασα... και σκέφτηκα γιατί τί διαφορετικό κάνουν στη Βραζιλία με τα λεμόνια που εμείς δεν το κάνουμε;;;;; Θα δείτε σε λίγο... προσωπικά, πάντως, δεν είχα ξανακούσει τη συγκεκριμένη συνταγή για δροσιστική λεμονάδα! Όλα ξεκίνησαν, από τα περιοδικά που μου έφερε η αδερφούλα μου από το Μόντρεαλ... μέσα στο ένα από αυτά το γνωστό "Food network" magazine υπήρχε η συγκεκριμένη συνταγή, η οποία, ομολογουμένως μου έκλεισε αδιάντροπα το μάτι από την πρώτη στιγμή που την αντίκρυσα... Κυρίως, βέβαια, άφησα να με δελεάσει γιατί έχει μέσα ζαχαρούχο γάλα και ξέρετε τώρα, εμένα την ..."τρελλή" θεία... σκέφτηκα τις ανιψιές μου που τους αρέσει η λεμονάδα,  πορτοκαλάδα και όλα τα ροφήματα τύπου -άδα και τις επιπλέον βιταμίνες και θερμίδες μιας και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των "μοντέλων" διατροφικά (όχι δεν έχω κάτι με τα μοντέλα ...με τις μικρές μας έχω μιαν ανησυχία γιατί είμαστε σαν καλαμάκια (μια χαρά από ύψος αλλά από βάρος... άλλα λόγια, μετριούνται τα κοκκαλάκια μας... ευτυχώς η μικρή έχει ακόμα ...μάγουλα)!!!! χαχαχαχα
Σήμερα το πρωί, λοιπόν, πήρα το περιοδικό ανά χείρας και είπα να περάσω στην εφαρμογή... ξέχασα όμως ότι ήθελε γλυκολέμονα (limes) και όχι λεμόνια κι εμείς δεν είχαμε!!! 'Ετσι κατέληξα στο "παλιά μου τέχνη κόσκινο"... δηλαδή ...έφτιαξα μια λεμονάδα που μόνον λεμονάδα βραζιλιάνικη δεν ήταν αλλά ήταν μια ...λεμονογκρειπφρουτάδα!!!!!!!!!!!! -:))))))) Είχα κόκκινα γκρέιπ φρούτ που τα λατρεύω και λεμόνια. Ακολούθησα βέβαια τις οδηγίες (τα πάντα είναι σχετικά φυσικά) και να η συνταγή που κατέληξα και η οποία έγινε ένα πεντανόστιμο, ελαφρώς ροζέ (είμαστε και πριγκίπισσες, πώς να το κάνουμε!!!) δροσιστικό ρόφημα που οι μικρές (όπως θα δείτε) του "έδωσαν και κατάλαβε", αν κι εγώ είχα βάλει μέσα ΜΟΝΟΝ το ζαχαρούχο γάλα κι όχι την υπόλοιπη ζάχαρη!!!!! Ευτυχίαααα!!!!! Βέβαια, εγώ θα σας δώσω και τις δύο συνταγές κι εσείς ετοιμάστε όποια θέλετε...η διαδικασία είναι ίδια. Πάντως σας προτείνω να δοκιμάσετε είτε το ένα αναψυκτικό είτε το άλλα γιατί και τα δύο είναι τέλεια!!!!!
[1] Βραζιλιάνικη λεμονάδα (Food network magazine) (1lt)
3 γλυκολέμονα (λάιμ), ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια
1/3 φλ.τσ. (67 γρ.) ζάχαρη
3 κ.σ. (45 ml) ζαχαρούχο γάλα
5 φλ.τσ. (960 ml) κρύο νερό 
[2] Γκρεϊπφρουτολεμονάδα ροζ (αυτοσχέδια συνταγή)
1 κόκκινο γκρέιπ φρούτ, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (χωρίς τις ίνες)
2 λεμόνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (χωρίς τις ίνες)
1/3 φλ. τσ. (65 γρ. ζάχαρη)
3 κ.σ. (45 ml) ζαχαρούχο γάλα
5 φλ. τσ. (960 ml) κρύο νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια.
Βάζουμε τα γλυκολέμονα (στην 1η περίπτωση) ή το γκρέιπ φρούτ και τα λεμόνια (στη 2η περίπτωση), ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια απ' όπου έχουμε αφαιρέσει τις ίνες στο multi.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 φλ.τσ. νερό και βάζουμε το μείγμα αν χτυπηθεί για 20-30 δευτερόλεπτα.
Έπειτα, βάζουμε σε κανάτα αναψυκτικού και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Και να τα πειστήρια... η φωτό "μιλάει" από μόνη της... έχουμε "πιάσει" τα καλαμάκια και απολαμβάνουμε με ...θρησκευτική προσήλωση!!!!! -:)))))
Καλό σας βράδυ!! Να περάσετε ένα πανέμορφο και ξένοιαστο Σαββατοκύριακο!!!

Διαβάστε Περισσότερα ...

Γλυκό του κουταλιού σύκο

Καλησπέρα σας! Ονομάστηκαν γλυκά του κουταλιού, γιατί σερβίρονται σε μικρές μερίδες, όσο και το μέγεθος ενός μικρού κουταλιού.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ρεβίθια στο φούρνο ...αλλιώς

Όσπρια! Άκρως θρεπτικά, πολύ νόστιμα και πέρα από κάθε εποχή, αφήστε που είναι και οικονομικά (λόγω συνθηκών)!! Το συγκεκριμένο πιάτο έχει άρωμα καλοκαιριού... Οι μελιτζάνες και οι ντομάτες το συμπληρώνουν τέλεια και το μεταμορφώνουν σε μια γευστική πανδαισία.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Αγκιναρόπιτα

Καλησπέρα σας! Το ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά είναι γνωστό σε όλους, αλλά ξέρετε και την δεύτερη αγάπη μου... τις πίτες!! Μια πιτούλα ...χρειάζεται, έτσι δεν είναι;;;; Ειδικά, αν είναι εύκολη και νόστιμη αλλά έχει και πολύ γνωστή μαμά... Η σημερινή μου πίτα, έχει μαμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αλλά ...νονά εμένα... χαχαχαχα!!! Σας προβλημάτισα εεεεε;;;; Δεν πειράζει... αυτοί είναι ωραίοι κι εύκολοι προβληματισμοί (όχι σαν τους άλλους... αυτούς, της Κυριακής που μόλις μας πέρασε!!!!!!)... Επειδή όμως δεν θέλω να σας τσακίζω τα νεύρα (αρκετά το κάνουν οι πολιτικοί μας και κάποιοι ξένοι που ...ενδιαφέρονται για το μέλλον μας -:(((() θα σας εξηγήσω... Η πίτα που θα σας δώσω είναι παραλλαγή της αγκιναρόπιτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μιας κι έκανα κάποιες μικροαλλαγές για να έχω γευστικά αυτό που επιθυμούσα!!!
ΥΛΙΚΑ
12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες (ή φρέσκιες) σε φέτες
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αβγά
200 γρ. γιαούρτι
1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη για την πίτα + 1/2 φλ. τσ. για το ταψί
1 1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι  ψιλοτριμμένο
1/2 φλ. τσ. ρεγκάτο ψιλοτριμμένο
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λευκό πιπέρι
1 πρέζα λουίζα ή μελισσόχορτο
Αλάτι (προσεκτικά γιατί υπάρχει το κεφαλοτύρι)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε φέτες.
Ανάβουμε τον φούρνο για να προθερμανθεί στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά), πιπέρι, λουίζα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε προσεκτικά έτσι ώστε τα μυρωδικά και το κεφαλοτύρι να αναμειχθούν με τις αγκινάρες χωρίς όμως να λιώσουν οι τελευταίες.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με το 1/2 φλ. τσ. φρυγανιά και αδειάζουμε εκεί το μείγμα με τις αγκινάρες.
Έπειτα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών με το γιαούρτι και το ρεγκάτο και με ένα πηρούνι, πολύ προσεκτικά, ανοίγουμε χώρο ανάμεσα στις αγκινάρες για να προχωρήσει και προς τα κάτω το υγρό αυτό μείγμα .
Βάζουμε την αγκιναρόπιτα στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνειά της και να "σφίξει" η πίτα.
Αφήνουμε να κρυώσει η πίτα μας και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Συνοδεύεται τέλεια με μια απλή ντοματοσαλάτα με ελάχιστη ρίγανη.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Πολυσαλάτα με ψητό κοτόπουλο

ή ...η επόμενη μέρα!!
Καλησπέρα αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι!! Όπως διαπιστώσατε, όλον αυτό τον καιρό... τσάκιζα γλυκά γιατί ακόμη και οι αναρτήσεις που έκανα ήταν για γλυκά... Με ξέρετε τώρα... μόλις "ζορίζομαι" την "πέφτω" στα γλυκά. Καιρός, λοιπόν, να ξαναβρώ τον ρυθμό μου, την κουζίνα μου και τη σωστή διατροφή που την έχασα κάπου στο δρόμο τις προηγούμενες ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Μπισκότα καπουτσίνο

Καλησπέρα σας! Κυριακή μεσημέρι, η αδελφούλα μου και ο γαμπρός μου επέστρεψαν από το Μόντρεαλ κι εμείς οι υπόλοιποι, τα κορίτσια, οι παππουδογιαγιάδες κι εγώ τους υποδεχθήκαμε με μια τεράστια αγκαλιά και διάφορα καλούδια φτιαγμένα από τα χεράκια μας. Ειδικά οι μικρές μας, που τόσες μέρες τους είχαν πεθυμήσει παρά τα τηλέφωνα και τις βιντεοκλήσεις, είναι πια μέσ' την τρελλή χαρά (όχι ότι εμείς είμαστε αλλιώς !!!). Οι ανιψούλες μου όμως, κι αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση και δεν το περίμενα στον βαθμό που το αντιμετώπιζα καθημερινά, δεν μπορούσαν να συνηθίσουν τον αποχωρισμό. Η μεγάλη ένιωθε ανασφάλεια γιατί, όπως έλεγε, είναι τόσο μακριά που δεν μπορούν να έρθουν ό,τι ώρα ήθελε η ίδια κι όσο για την μικρή... τις 4-5 πρώτες μέρες ρωτούσε κάθε τέταρτο πού πήγε η μαμά. Κι όταν λέω δεν το περίμενα, το λέω γιατί έτσι κι αλλιώς ούτε σπίτι άλλαξαν αλλά ήταν και μαζί μου που είναι έτσι κι αλλιώς καθημερινά!!!! Για να μην σας πω για μένα, που, παρ' όλο ότι τις φροντίζω τα πρωινά που δουλεύει η αδελφούλα μου, από τη στιγμή που γεννήθηκαν, πέρασα το απόλυτο χάος και τον απόλυτο πανικό... ειδικά τις 2 πρώτες μέρες που ένιωσα να έχω όλη την ευθύνη και έπρεπε να κάνουμε τα πάντα μαζί όλο το 24ωρο!!!! Αισθάνθηκα κάπως ...ακύρωσα μαθήματα, δεν έγραφα συνταγούλες και ...ό,τι μα ό,τι μαγείρεψα (ευτυχώς όχι για τα κορίτσια αλλά για να δοκιμάσω και να σας δώσω τη συνταγή)... μου απέτυχε!!!! Μέχρι που κάποια στιγμή, αποδέχθηκα την κατάσταση και δεν ξαναπειραματίστηκα στα άδυτα της κουζίνας! Το καλύτερο που έκανα ήταν να στοιβάξω στα ντουλάπια υλικά για να ξεκινήσω από αύριο τα πειράματα!!!!!!!!!-:))))) Για να μην μιλήσω για εκλογές... εκλογές;;;;;;;; τί είναι αυτό;;;;;;;;;;;; Η απόλυτη αποδιοργάνωση σας λέω... έχασα τα αβγά και τα καλάθια που λέει και η παροιμία. Τέλος καλό όλα καλά όμως και η εμπειρία, πραγματικά, πολύτιμη!
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν εμφανιζόμουν καθημερινά με συνταγούλα αλλά και με επισκέψεις στα μπλογκοσπιτάκια σας που τόσο αγαπώ!!! Τέλος πάντων, από σήμερα όλα μπαίνουν ξανά σε μια γνωστή σειρά (μην τρελλαθούμε κιόλας... στην Ελλάδα πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για σειρά σε κανένα επίπεδο) αλλά εννοώ προς το παρόν τουλάχιστον σε μια γνωστή καθημερινότητα! Φυσικά, λίαν προσεχώς σας έχω φωτογραφίες από το Μόντρεαλ και την πόλη του Κεμπέκ.
'Ετσι, σήμερα, σας κερνάω  από τα υπέροχα αυτά μπισκοτάκια, που είχα ετοιμάσει μια δυο μέρες πριν φύγουν. Ποιά είναι η μεγάλη μας απόλαυση τα απογεύματα;;; Μπισκότα ή κέικ και καφές  ή κρύο τσάι, τώρα το καλοκαίρι!
Προς το παρόν για μένα... μπισκότα καπουτσίνο γιατί σε όλους μας αρέσει ο καφές (βέβαια, εγώ τα έφτιαξα με καπουτσίνο ντεκαφεϊνέ για να μπορούν να φάνε κι οι μικρές μας... εσείς μπορείτε να τα κάνετε με κανονικό καπουτσίνο) με μια συνταγή που βρήκα ΕΔΩ και είναι πράγματι πεντανόστιμα, γλυκά και καφεδένια, με μιαν υπέροχη υφή (όσο πρέπει τραγανά αλλά και συνάμα αφράτα). Αφήστε που έγιναν χωρίς καμιά δυσκολία και κυρίως χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, εκτός από το γεγονός ότι κάποια τα στόλισα με ζαχαρόπαστα γιατί είχα να πάω δώρο σ΄ένα νεογέννητο αγοράκι (γι αυτό έκανα διπλή δόση). Τα δικά μας τα περισσότερα τα άφησα σκέτα, μερικά στόλισα με ζαχαρόπαστα για την Ιωάννα αλλά δεν τα κάλυψα με λευκή σοκολάτα γιατί μου φάνηκαν ήδη γλυκά και δεν ήθελα να προσθέσω κι αυτή της σοκολάτας. Φυσικά εσείς μπορείτε να τα στολίσετε με λευκή σοκολάτα και να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα ή κακάο σκόνη... είμαι σίγουρη ότι τους πάει πολύ.
Σας κούρασα όμως με τη γνωστή μου φλυαρία, γι αυτό... πάμε να δούμε τη συνταγή;;;
ΥΛΙΚΑ
6 κ.σ. καπουτσίνο στιγμής (χρησιμοποίησα 4 φακελάκια-δόσεις αντίστοιχο Ντεκαφεϊνέ)
2 κ.σ. ζεστό νερό για να διαλύσουμε τον καφέ
1 φλ.τσ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κρόκο από μεσαίου μεγέθους αβγό, ελαφρά χτυπημένο
2 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χρειάστηκα 2-3 κ.σ. περισσότερο αλεύρι)
1 πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τον καφέ με τις 2 κουταλιές νερό, ανακατεύοντας έως ότου σχηματισθεί μια πάστα.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, με το εξάρτημα Κ, έως ότου έχουμε ένα μείγμα αφράτο.
Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και την πάστα του καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα για ζύμωμα και, σταδιακά, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι.
Μόλις τα υλικά μας τυλιχτούν σαν "μπάλα" γύρω από το εξάρτημα ζυμώματος, βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια, προσθέτοντας λίγο ακόμη αλεύρι, εάν χρειάζεται.
Η τελική ζύμη μας, είναι μαλακή και κολλάει πολύ ελαφρά στα χέρια.
Προσοχή: ζυμώνουμε καλά τη ζύμη προτού καταλήξουμε να προσθέσουμε αλεύρι για να μην γίνουν σκληρά τα μπισκότα μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες φούρνου και βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
Κόβουμε με κουπ-πάτ διάφορα σχέδια ή κόβουμε τετράγωνα ή μακρόστενα μπισκότα με ένα μαχαίρι και τα βάζουμε στο ταψί.
Επάναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο κομμάτι ζύμης και ψήνουμε για 10-14 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος ή έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο (είναι ακόμα μαλακά) και τα αφήνουμε για 6-7 λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Ύστερα, προσεκτικά τα μετακινούμε, με μια σπάτουλα,  σε σχάρα για να κρυώσουν χωρίς να "ιδρώσουν" από την κάτω πλευρά και να μας γίνουν μαλακά.
TIPS
* Εάν θέλουμε να στολίσουμε τα μπισκότα με γλάσο άσπρης σοκολάτας, λιώνουμε απλά μιαν άσπρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων (εδώ πολύ προσεκτικά) και κάνουμε σχέδια μ' αυτή στα μπισκότα. Ύστερα, πασπαλίζουμε με κανέλα ή κακάο σε σκόνη.
* Όταν τα μπισκότα καλύπτονται με άσπρη σοκολάτα, γίνονται ελαφρώς πιο μαλακά στο κέντρο ενώ παραμένουν πιο τραγανά γύρω γύρω.
Κι αυτά είναι τα μπισκοτάκια που πήγα για δώρο στον νεογέννητο μπέμπη με όλες τις ευχές για υγεία, αγάπη, τύχη κι ευτυχία. Αφού τα στόλισα με ζαχαρόπαστα και το απλό γλάσο (όχι το ρουαγιάλ γιατί δεν ήθελα να έχει αβγό αν και είναι  καλύτερο σε υφή και πιο άσπρο) τα έβαλα σε σακουλάκια, τα έδεσα άλλα με λευκές κι άλλα με σιελ υφασμάτινες κορδελίτσες και τα έβαλα σε ένα υφασμάτινο καλάθι, ξέρετε από αυτά που βάζουν μέσα τα καλλυντικά των μωρών που το τύλιξα με σελοφάν, του έβαλα κι ένα σιελ μπαλόνι και να ένα ωραίο και  καθόλου ακριβό δώρο ή ένα ωραίο συμπλήρωμα του κανονικού δώρου!
Καλή εβδομάδα να έχουμε από αύριο κι όπως είδατε... απέφυγα να σχολιάσω οτιδήποτε σχετικό με την πολιτική επικαιρότητα και τις εκλογές γιατί απλά... δεν θέλω να νευριάσω για πολλοστή φορά!!
Καλή εβδομάδα!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

...όλη η γλύκα και η δροσιά ...χωρίς τύψεις
Καλησπέρα μπλογκογειτονίτσα μου αγαπημένη!! Ικανοποιημένη που κατάφερα και σήμερα να καθίσω για λίγο μπροστά στο laptopaki μου, είπα να σας γλυκάνω λίγο, χωρίς όμως να σας φορτώσω με ενοχές και θερμίδες.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Το χοιρινό κρέας και τα μέρη του...

Καλησπέρα σε όλους! Το να διαλέξουμε το σωστό κομμάτι κρέατος ανάλογα με το φαγητό που θέλουμε να μαγειρέψουμε είναι εξίσου σημαντικό με το να το μαγειρέψουμε σωστά. Ας ελέγξουμε τις γνώσεις μας για να έχουμε τα καλύτερα γευστικά αποτελέσματα...
-1-
ΛΑΙΜΟΣ
Πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού. Οφείλει τη νοστιμιά του στο λίπος που διαθέτει. Οι μπριζόλες λαιμού είανι ιδανικές για κάρβουνο και ψήσιμο στον φούρνο.
-2-
ΜΑΓΟΥΛΑ
Νόστιμο κομμάτι του χοιρινού, ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα αλλά και αλλαντικά. Από μάγουλα προέρχεται το φημισμένο αλλαντικό guanciale με γεύση καπνιστού μπέικον.
-3 - 4-
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Ψητές ή τηγανιτές, συνήθως είναι άνοστες αλλά και σκληρές. Οι περισσότεροι σεφ καταφεύγουν στο μαρινάρισμά τους. Για κάθε κιλό χοιρινού βάζουν σ' ένα μπολ: 1/2 φλ.τσ. ξίδι, 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλάτι, τα μυρωδικά που θέλουμε και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε το κρέας μέσα σ' αυτό για 4-48 ώρες στο ψυγείο.
-4 - 5-
ΩΜΟΠΛΑΤΗ ή ΣΠΑΛΑ ή ΧΕΡΑΚΙ ή ΠΙΚ ΝΙΚ
Απ' αυτό το κομμάτι παρασκευάζονται τα πιο οικονομικά αλλαντικά για σάντουιτς. Όταν οι Ιταλοί παραγωγοί θέλουν να κάνουν οικονομικό προσούτο χρησιμοποιούν αυτό το κομμάτι. Ιδανικό για μαγειρεμένο στην κατσαρόλα αλλά και αργοψημένο στον φούρνο.
-6-
ΣΤΗΘΟΠΛΕΥΡΑ ή ΚΟΡΤΕΖΙΝΕΣ ή SPARE RIBS
Είναι οι απολήξεις από τα κόκκαλα των πλευρών στο στήθος. Αγαπημένο κομμάτι για μπάρμπεκιου σε όλο τον κόσμο. Δεν υστερεί ψητό στον φούρνο και μαριναρισμένο σε μείγματα μπαχαρικών.
-7- 
ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ
Το κομμάτι με την υψηλότερη ποσότητα ζελατίνης, όπου οφείλει και την μεγάλη πηκτική του ικανότητα στο μαγείρεμα. Βασικό συστατικό του πατσά, χρησιμοποιείται πολύ σε σούπες, γίνεται γεμιστό αλλά χρησιμοποιείται και για την παρασκευή αλλαντικών.
-8-
ΜΠΟΥΤΙ ή HAM ή ΟΥΡΑ ή ΚΙΛΟΤΟ
Το τέλειο κομμάτι για ένα κλασσικό ψητό φούρνου αλλά και ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Από το κομμάτι αυτό παρασκευάζονται τα περισσότερα αλλαντικά.
-9-
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
Ίσως το πιο διάσημο κομμάτι του χοιρινού, το φιλέτο του. Πολύ μαλακό αν και χωρίς γευστική ένταση είναι αρκετά στεγνό ακόμη και μετά το ψήσιμο. Καλό είναι να μαρινάρεται πριν το ψήσιμο για να ...αποκτά γευστικό χρώμα.
-10-
ΚΟΙΛΙΑ ή ΠΑΝΤΣΕΤΑ ή ΜΠΕΪΚΟΝ
Η βάση των περισσότερων αλλαντικών. Αργοψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα είναι ένα από τα νοστιμότερα κομμάτια.
-11-
ΚΟΤΣΙ
Πολύ νόστιμο κομμάτι που όμως χρειάζεται πολύωρο ψήσιμο στο φούρνο ή μαγείρεμα στην κατσαρόλα για να αποδώσει το γευστικό του βάθος. Αγαπημένο πιάτο που βρίσκεται σε κάθε μπυραρία που σέβεται τον εαυτό της. 
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ντρέσινγκ για βραστά λαχανικά κι ένα νέο βραβείο

Καλησπέρα σας!!! Εεεε, λοιπόν, συνέβη κι αυτό... μέσα σ' όλα τα στραβά κι ανάποδα των τελευταίων 3-4 ημερών... επηρεάστηκε και ο blogger και μόλις ανακάλυψα ότι το  εισαγωγικό κειμενάκι μου... πήγε περίπατο!!!!! Και δεν ξέρω και την αιτία!!!! Δεν πειράζει όμως... φαντάζομαι ότι καταλάβατε ότι "κάτι" τρέχει γιατί δεν κάνω καθημερινή ανάρτηση αλλά και γιατί νομίζω ότι το μυαλό μου πλέον δεν ... δεν σας λέω!!!! Ελπίζω ότι αυτή η "ιστορία" θα τελειώσει την Κυριακή το απόγευμα και, για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, ουδεμία σχέση έχει με τις επικείμενες εκλογές παρ΄όλο που κι αυτές είναι κρίσιμες.  Είναι ένα ζήτημα καθαρά προσωπικό που με έχει αποσυντονίσει και που συνδέεται και με άλλα μικρότερα, αλλά, ξαναλέω, ότι ελπίζω ότι όλα αυτά θα έχουν περάσει μέχρι την Κυριακή. Δεν θέλω όμως να σας ζαλίζω και γι αυτό, λέω, με την ζέστη που έχει να ...φάμε παρεούλα (ξέρετε ότι οι δύσκολες μέρες με την παρεούλα γίνονται ευκολότερες) μια νοστιμότατη βραστή σαλάτα, υγιεινή, δροσερή αλλά και γεμάτη ανηθοάρωμα που πραγματικά η γεύση της ...απογειώνει. Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε τί εννοώ...
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. λευκό πιπέρι
1/3 φλ.τσ. μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά
2/3 φλ. τσ. γάλα ή κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. 
Προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι, τη μαγιονέζα και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη.
Σερβίρουμε τα λαχανικά μας και απολαμβάνουμε όλο το άρωμα του φρέσκου άνηθου.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη Γεωργία του  http://beautystr.blogspot.gr/
για την τιμή που μου έκανε να μου χαρίσει το παρακάτω βραβείο και να της ζητήσω συγγνώμην που άργησα να το αναρτήσω...
Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να σας πώ 5 πράγματα που αγαπώ το καλοκαίρι...
1- τη θάλασσα και το κολύμπι
2- τα ταξίδια με καράβι
3- την ηρεμία τα μεσημέρια και τα απογεύματα που κάθομαι στη βεράντα μου
4- τις μεγάλες, σε διάρκεια, μέρες
5- την δροσερή σπιτική λεμονάδα
 Το συγκεκριμένο ...δροσερό βραβείο θα ήθελα να το μοιραστώ με τα παρακάτω μπλογκ αλλά και με όλους εσάς που διαβάζετε το Tante Kiki και με στηρίζετε με την παρουσία σας... όπως και με τους παλιότερους κι αγαπημένους φίλους bloggers που αξίζουν όλα τα βραβεία του κόσμου για τις ιδέες τους...
Διαβάστε Περισσότερα ...