Μπισκότα βουτύρου για ...στόλισμα

Μμμμμμ! Λιώνουν στο στόμα και μοσχοβολούν βούτυρο και βανίλια!!! Για μένα το σημαντικό είναι ότι δεν χάνουν το σχήμα τους... απλά φουσκώνουν λίγο!!! Αφράτα όσο πρέπει... τριφτά όσο πρέπει... και επιπλέον... η ζύμη μπορεί να μπει στην κατάψυξη και να ... εμφανιστεί όταν θέλουμε να έχουμε φρεσκοψημένα μπισκοτάκια! Με δυο λόγια... τέλεια ...από κάθε άποψη!! Και την ευκολία;;; Αυτό πάλι πού το πας;;;; Να φτιάχνεις τέτοια μπισκοτάκια σε λιγότερο από δέκα λεπτά!!!! Εντυπωσιακό!! Μα, πού την ανακάλυψες πάλι αυτή τη συνταγή;;;; Έλα, μην το κάνεις θέμα!! Δεν ήταν και τόσο δύσκολο!! Στο βιβλίο της Nigella Lawson "How to be a Domestic Goddess" και είπα να το δοκιμάσω...τελικά έγινε υπέροχο... και κράτησε και το σχήμα του! Εξάλλου, μ' αυτά τα σικάτα και πανέμορφα μπισκοτάκια σκέφτηκα ν' αποχαιρετίσουμε τον Μάρτη και να υποδεχθούμε τον Απρίλη! 
Όλα αυτά πριν τα μπισκοτάκια εμφανιστούν σε κοινή θέα γιατί μετά... δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τί τους συνέβη!! Έκτοτε, αγνοείται η τύχη τους ή μάλλον αγνοούνται τα μπισκοτάκια!! χαχαχαχα
Τα μπισκοτάκια - όνειρο ...δικά σας... για να υποδεχθείτε με το πιο όμορφο και γλυκό κέρασμα τον Απρίλη αλλά προσοχή... μη σας γελάσουν αύριο!! -:))
Καλή σας μέρα!!
ΥΛΙΚΑ για μια λαμαρίνα φούρνου
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λεπτή
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γλ. αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και κρεμώδες μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε σε δύο ή τρεις δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που κολλάει ελάχιστα στα χέρια αλλά έντονα βουτυράτη.
Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ίσο με τη λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε επάνω τη ζύμη, την καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και την ανοίγουμε με το μικρό ρολό ζύμης σε έναν δίσκο.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 1 -1.30 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Όταν την βγάλουμε την κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Για να στολίσουμε τα μπισκότα 
Εάν θέλουμε να στολίσουμε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα, παίρνουμε έτοιμη σε ό,τι χρώμα θέλουμε ή φτιάχνουμε με κάποια συνταγή από αυτές που κυκλοφορούν (προσωπικά παίρνω έτοιμη). Κόβουμε τη ζαχαρόπαστα με το κουπ πάτ που κόψαμε και το μπισκότο εάν θέλουμε να έχει το ίδιο σχήμα και αφού τη βρέξουμε με ελάχιστο νερό στην πίσω πλευρά της, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινελάκι, την τοποθετούμε επάνω στο μπισκότο πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει.
Εάν πάλι θέλουμε να έχει άλλο σχέδιο και σχήμα την κόβουμε με άλλα φορμάκια ή με πατρόν και στολίζουμε τα μπισκότα μας.
Αποφεύγουμε να βρέξουμε το μπισκότο με το πινέλο γιατί μπορεί να πάρει υγρασία (αν κι εγώ το κάνω κάποιες φορές χωρίς να έχει συμβεί να υγρανθεί το μπισκότο, αρκεί το νερό στο πινέλο να είναι ελάχιστο). 

43 σχόλια:

  1. Φαίνονται πεντανόστιμα.Κικίτσα μου!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου, μπορείς σε παρακαλώ να μας κάνεις κάποια ανάρτηση για το πώς βάζουμε τη ζαχαρόπαστα?Θέλω να κάνω αυτά τα μπισκοτάκια στα γενέθλια της μπέμπας μου (το Μάιο) και όλα τα site που έχω δει το θεωρούν δεδομένο και γράφουν απλά ¨Απλώνουμε τώρα τη ζαχαρόπαστα...."Αν μπορείς κάνε κάτι και για εμάς τις νέες νοικοκυρές.....:-)) Πάντως τα μπισκοτάκια σίγουρα είναι μούρλια!Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πινελιά μου σου εστειλα ήδη μέιλ αλλά το έγραψα κι εδώ για να υπάρχει πιο εύκολο! Χαίρομαι που σου άρεσαν και είναι εύκολο!

      Διαγραφή
  3. Ε, όχι βρε παιδιά! Δεν είναι κρίμα να τα φας αυτά?
    Αυτά είναι για στόλισμα! Είναι χάρμα οφθαλμών! Τα κοιτάς και σου φτιάχνουν το κέφι!!!
    ;-)
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι κρίμα;;; Τώρα πρέπει να έχω και τύψεις;;;;; χαχαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσαν Ιωάννα μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια τα έχεις κάνει! Πόσο μου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο όμορφα είναι! Επειδή αγόρασα ένα πολύ όμορφο κουπ-πατ σε σχήμα πεταλούδας λόγω άνοιξης, θα τα κάνω πολύ σύντομα να γεμίσει το σπίτι...πεταλουδίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις Αμαλία μου και θα είναι πολύ ανοιξιάτικα και όμορφα! -:)

      Διαγραφή
  6. Είναι πάρα πολύ όμορφα και φαντάζομαι ότι θα είναι και το ίδιο πολύ γευστικά! Καλή εβδομάδα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα και αφρατοτραγανά! -:)

      Διαγραφή
  7. Μα λυπάσαι και να τα φας αυτά τα πανέμορφα μπισκοτάκια!!!
    Υπέροχα Κική μου!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Έλενά μου! Είναι νοστιμότατα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. "...για να υποδεχθείτε με το πιο όμορφο και γλυκό κέρασμα τον Απρίλη..."
    Πιο γλυκά, πιο όμορφα και πιο νόστιμα δεν γίνεται, Βασιλική μου. Ζωγράφισες με χρώματα και γεύσεις!
    Καλή Πρωταπριλιά λοιπόν!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ζαμπία μου και καλό μήνα! -:)

      Διαγραφή
  9. Πραγματικά στολίδια έτσι όπως τα έκανες. Πάρα πολύ όμορφα Κική μου!!Θα φάω όλες τις καρδούλες σου^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις φας Λίλια μου!!! Γιατί όχι;;; Να σου φτιάξω κι άλλες!! -:)

      Διαγραφή
  10. Όμορφα και ανοιξιάτικα και ανθισμένα τα λουλουδομπισκοτάκια!
    Τα μπισκότα βουτύρου είναι μεγάλη μου αδυναμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία που είναι διακοσμημένα!!!!!!!!
    Ευγε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αριστούργημα τά μπισκοτάκια σου Κική μου!!Καί τόσο όμορφα στολισμένα!!!Μεγαλούργησες πάλι!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Δήμητρά μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Φαίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα!
    Η διακόσμηση είναι τέλεια!! :))
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα Κατερίνα! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!
      Επίσης!! -:)

      Διαγραφή
  14. Λατρεύω τα μπισκότα βουτήρου!!! Δε νομίζω ότι προλαβαίνουν να στολιστούν... :)) Ξεκινάμε τις δοκιμές με το που βγαίνουν από το φούρνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ αφήστε και μερικά για να στολίσετε... όμορφα είναι και στολισμένα!! -:)

      Διαγραφή
  15. Πανέμορφα!
    Μπράβο βρε Κική δεν παίζεσαι στη διακόσμηση!
    Ωραιότατα φαίνονται τα μπισκοτάκια, κοίτα να δεις που στο τέλος θα τη συμπαθήσω τη Nigella!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη μου και τα μπισκότα είναι ωραιότατα!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. απίθαναααα!!! θα φτιάξω, τα λιγουρεύτηκα!!! χεχε.. φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλο μηνα Κικη μου!
    Φανταστικα μπισκοτακια και καταπληκτικη η διακοσμηση τους! Ζωγραφισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι πανέμορφα, λυπάσαι να τα φας!!!!Τέλεια η διακόσμηση Κική μου!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EYXAΡΙΣΤΩ ΚΙΚΗ!!!!! Ηρθαν έπάνω στην ώρα!!!! Με την μαγειρική και ζαχαροπλαστική δεν το έχω !!! ήλπιζα σε σένα και δεν απογοητεύτηκα Ηθελα απελπισμένα μπισκοτάκια που η συνταγή να μ' έπειθε για επιτυχία !!Σε εμπιστεύομαι τυφλά και έτσι σε λίγες μέρες θα την εκτελέσω για τα γενέθλια της Αλκηστης!!!η διακόσμιση των μπισκότων είναι υπέροχη και θα με βοηθήσει πολύ Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! Φιλάκια πολλά και ,καλό βαδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίθανα Κική, τα έφτιαξα και εξαφανίστηκαν στο λεπτό....σε ευχαριστώ για την συνταγή θα γίνει σίγουρα μια από τις αγαπημένες μας!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαίνονται πολύ νόστιμα! Θα την δοκιμάσω αύριο κιόλας!! Αντριάνα

    Υ.Γ. την έτοιμη ζαχαρόπαστα που την αγοράζεις γιατί έχω φάει τον τόπο να βρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τα έφτιαξα και είναι υπέροχα!!!!!!!Τώρα όμως που θέλω να βάλω και ζαχαρόπαστα, πόση χρειάζομαι για 30 μικρά μπισκότα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από το πάχος του φύλλου της ζαχαρόπαστας που θα χρησιμοποιήσεις... γενικά 250 - 300 γρ. αρκούν για ένα λεπτό στρώμα.

      Διαγραφή
  23. Ήταν υπέροχα...Τώρα όμως που θέλω να κάνω για το μαιευτήριο για κέρασμα...Για 3 εβδομάδες νωρίτερα πως να τα συντηρήσω;;;Σε σελοφάν ένα-ένα και κατάψυξη ή εκτός ψυγείου;;;Να βάλω από την αρχή και τη ζαχαρόπαστα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στην κατάψυξη αν και θα πρότεινα να τα κάνει λίγο αργότερα, εάν αυτό είναι δυνατόν. Εάν τα στολίσεις θα τα βάλεις σε σελοφάν ένα ένα για να ξεπαγώσουν αργότερα διαφορετικά μπορείς να τα βάλεις προσεκτικά σε μπολ με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα!
    Θα σου πρότεινα να βάλεις μετά ζαχαρόπαστα αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, βάλε από την αρχή.
    Εάν πάλι έχεις χρόνο φτιάξε μερικά, στόλισέ τα και αφού τα παγώσεις στην κατάψυξη, αφησέ τα να ξεπαγώσουν για να δεις την αντίδραση της ζαχαρόπαστας που θα χρησιμοποιήσεις.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. poly wraia mpiskota! ta eftiaksa kai gw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!