Στρουμπουλά κεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα

Είστε για ένα ουζάκι; Εντάξει, το φθινόπωρο μπήκε και οι βροχές και η μουντάδα εισέβαλαν ξαφνικά και πάλι στη ζωή μας, μόνο που αυτή τη φορά φαντάζουν λίγο πιο φυσικολογικά!!  Παρόλα αυτά, ποιός είπε ότι λίγη παρεούλα κι ένα ουζάκι είναι πολύ καλοκαιρινά για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους; Πάντα ένα ουζάκι είναι δελεαστικό! Πάντα εκείνα τα απαραίτητα μεζεδάκια ή μεζεκλίκια, όπως θα έλεγε κάποιος γνωστός μου, κάνουν την όσφρηση και την όραση να στήνουν χορό και τον ουρανίσκο να ανυπομονεί να τα συναντήσει! 
Αλλά κι αν δεν είναι ουζάκι, ένας μίνι μπουφές με ορεκτικά ή ακόμα πιο απλά ένα πιάτο με ορεκτικά επιβάλλεται να περιέχει τέτοια νόστιμα, στρουμπουλά, τηγανιτά κεφτεδάκια. Κι αν, κάπου στον αέρα, πλανιέται η σκέψη... "τηγανιτά... άρα ανθιυγιεινά" ας την αφήσουμε να πλανιέται ή ακόμα καλύτερα ας την διώξουμε μακριά για να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις! Έτσι κι αλλιώς δεν τα γευόμαστε κάθε μέρα!! Τί λέτε σας... έπεισα να τα δοκιμάσετε; Αν ναι... τότε πάμε να τα φτιάξουμε!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κιμά
3 φέτες ψωμί του τοστ μουσκεμένες σε νερό και καλά στυμένες
7 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομματάκια
80 γρ. φέτα θρυμματισμένη 
1 αυγό
60 ml ούζο
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. τριμμένη ντομάτα ή ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. κύμινο
1/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/3 κ.γλ. πιπέρι
1/2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρά θέλετε τα κεφτεδάκια)
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει το μίγμα και να αναμιχθούν αρώματα και γεύσεις.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό χαρτί και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά ενώ τα γυρίζουμε συχνά έτσι ώστε να τηγανιστούν απ' όλες τις πλευρές.
Καλύπτουμε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα κεφτεδάκια μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι έτσι ώστε να "αφήσουν" το περιττό λάδι τους.
Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Καλή σας μέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη!!

15 σχόλια:

  1. Τι όμορφα στρουμπουλά κεφτεδάκια! Πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώ πώ νοστιμιές Κική μου!!Υπέροχη συνταγή καί τά κεφτεδάκια σου,πολύ λαχταριστά!!Μαζί μέ ουζάκι,τέλειος συνδυασμός!!Θά τά δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ αρεσει κικη μου που μας ρωτας αν μας επεισες......οχι μονο μας επεισες αλλα μας παρα επεισες,σχεδον μου ρθε και η μυρωδια απο το τηανιτο σου κεφτεδακι!!!!!!!φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου τρεχουν τα σαλια με τα κεφτεδακια!! ο καλυτερος μεζες για ενα φθινοπωρινο ουζακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα πω πολλά, μόνο ότι τα θέλω επειγόντως... Αχ τι μας κάνεις, βρε Κική... Αχ!!!
    Πολλά φιλάκια, χρυσοχέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα Κικίτσα μου, θα πω εγώ ποτέ όχι σε στρουμπουλά (χιχι) κεφτεδάκια και μάλιστα από τα χεράκια σου?Μα ποτέ, ποτέ..:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααχ! Κι εγω κεφτεδες ειχα σημερα αλλα οχι τετοιους. Φοβεροι, καλοσχηματισμενοι και πεντανοστιμοι φαινονται! Ευγε στην μαγειρισσα!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιδιαιτέρως λαχταριστοί οι ολοστρόγγυλοι ξεροψημένοι κεφτέδες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κεφτεδάκια; Και γεμιστά με λιαστή ντομάτα και φέτα; Και αρωματισμένα με ούζο; Πω πω Κική.... Τι μας έκανες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και γω βάζω ούζο στα κεφτεδάκια μου! Πολύ ωραία είναι μ αρεσει η ντομάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπω, θα είναι πολύ αρωματικοί οι κεφτέδες αυτοί!!! Αχ, θα τους δοκιμάσω!
    Μια ερώτηση, όμως - γενικά για τους τηγανητούς κεφτέδες: μπορώ να τους τηγανίσω και χωρίς να τους αλευρώσω πρώτα; Γιατί, δεν ξέρω πώς, αλλά κάθε φορά μου κρατούν πολύ αλεύρι και καταλήγουν να μου μαυρίζουν ... :-(
    (Μόλις τώρα συνειδητοποίησα πως, ενώ το "τηγανίζω" γράφεται με γιώτα και θα περίμενε κανείς και τα παράγωγά του να γράφονται το ίδιο, η γραφή τους με "η" είναι η πιο συνηθισμένη - και στην αναζήτηση του google, το "τηγανιτός" μού το έβγαλε λάθος! Πφφφ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O χαρακτηρισμός ''στρουμπουλά'' πολυ μου άρεσε Κική :)

    Τέλεια αρωματικά κεφτεδάκια. Μπορώ να φάω άπειρους...

    Καλό φθινόπωρο :)

    (ωραία η αλλαγή του τίτλου )

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΄Ο,τι πρέπει για το ουζάκι, τα στρουμπουλά κεφτεδάκια σου, Κική μου!!!!
    Και επειδή δεν με ξετρελαίνει η λιαστή ντομάτα (αντίθετα από τον άντρα μου που την λατρεύει) θα ζυμώσω τα μισά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σου!!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!