Τραχανάς... o ελληνικός διατροφικός θησαυρός

Τί είναι;
Ένα ελληνικότατο, παραδοσιακό "ζυμαρικό" φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι ή ψιλοαλεσμένο σιτάρι και γιαούρτι, γάλα, ζωμό κρέατος ή λαχανικών με το οποίο ζυμώνονται. Φτιάχνεται συνήθως από τις νοικοκυρές στο τέλος του καλοκαιριού και διατηρείται για όλο τον χειμώνα.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Μαμά, θα μου δώσεις τούρτα; Vintage τούρτα

Τούρτα βανίλια - σοκολάτα σε χρόνο ...μηδέν!!
Μαμά... έφαγα το φαγητό μου... θα μου δώσεις τούρτα; Και τώρα τί λες, που έβαλες όρο να εξαφανιστεί το φαγάκι από το πιάτο για να δώσεις λαχταριστό γλυκάκι στο μικρούλι ανθρωπάκι που περιμένει ανυπόμονα την... επιβράβευση; 
Όχι δεν είναι σωστό να επιβραβεύεται η σωστή διατροφή αλλά πάλι ποιός λέει ότι ένα, τόσο δα μικρούτσικο ή και μεγαλύτερο ανθρωπάκι δεν χρειάζεται κι ένα κομματάκι από το γλυκό που η μαμά έφτιαξε με τόοοοση αγάπη και φροντίδα;
Ποιός λέει ότι μερικές γλυκές μπουκίτσες στο μικρό στοματάκι δεν είναι η υπέρτατη χαρά γι αυτό; Κι αν κι εσύ πιστεύεις, όπως κι εγώ, ότι είναι μια γλυκιά στιγμή εκείνη που το κουταλάκι φέρνει στο στόμα μια "τέλεια" γλυκομπουκιά όπως αυτή που βλέπεις... τότε δεν έχεις παρά να αποφασίσεις ότι τα γλυκά της μαμάς είναι αρκούντως υγιεινά για να "κλείσουν" ένα σπιτικό γεύμα! 
Εξάλλου, μαθαίνουμε πια... η υπερβολή είναι το πρόβλημα κι όχι το "παν μέτρον άριστον"!!!
Γεύση και άρωμα από σπίτι, λοιπόν, με όλα τα υλικά αγνά, απλά και κυρίως... λαχταριστά. Ένα γλυκάκι που το απολαμβάνουν όλοι, μικροί, μεγαλύτεροι αλλά και πιο μεγάλοι... χωρίς ιδιαίτερες... τύψεις μια που όλα είναι προσεκτικά συνδυασμένα.
Η τουρτίτσα αυτή, στα μάτια μου, φαινόταν πολύ λαχταριστή! Ένα βλέμμα πάνω της και με ξαναγύριζε, μαγικά, στα χρόνια που οι σπιτικές τούρτες ήταν, λίγο πολύ, κάπως έτσι όλες! Με μια διαφορά... η προσθήκη λίγης σοκολατένιας κρέμας ήταν απαραίτητη έως αναγκαία για να γίνει λίγο πιο πλούσια η γεύση της!
Εξάλλου τί θα ήταν ο κόσμος χωρίς σοκολάτα;; Και το ρωτάω εγώ που δεν είμαι κολλητή με την καφετί θεά!! Εδώ όμως η απουσία της ήταν... αισθητή!!
Και να το αποτέλεσμα!! 
ΥΛΙΚΑ για ένα τσέρκι (ή φόρμα με σούστα) 22 εκ.*
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Για τη σαντιγύ
500 ml (2 κουτιά) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη (περίπου)
1 φακελάκι φυσική βανίλια 
Για τα μπισκότα
2 (περίπου) φλ.τσ. γάλα φρέσκο + φυσικό άρωμα πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
1 κ.σ. μέλι
150 ml γάλα φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα (ή έτοιμες νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας)
Πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο και το μέλι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά.
Λίγο πριν το μείγμα κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος.
Την αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βάζουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να γίνει μια κρέμα ελαφρώς παχύρρευστη.**
Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.
Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Για τα μπισκότα
Βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο άρωμα πικραμύγδαλου.
Συνθέτουμε το γλυκό
Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με σούστα. 
Βουτάμε γρήγορα το κάθε μπισκότο - σαβαγιάρ στο γάλα και το τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας.
Μόλις καλύψουμε εντελώς τον πάτο ρίχνουμε επάνω στα σαβαγιάρ μια στρώση από την κρέμα σοκολάτα.
Από πάνω βάζουμε σαντιγύ και πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε δεύτερη στρώση (προαιρετικά) με μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα και επαναλαμβάνουμε τη στρώση με κρέμα σοκολάτας.
Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση από κρέμα σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα έτσι ώστε η "τούρτα" να "σφίξει".
Βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι και κόβουμε σε κομμάτια.
* Η τούρτα μπορεί να γίνει και με μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ και να είναι πιο μεγάλη αν και πιο λεπτή... ειδικά αν πρόκειται να την απολαύσουν μικρά στην ηλικία παιδιά.
** Μπορούμε αν θέλουμε αντί να περιχύσουμε τα μπισκότα με την κρέμα όπως είναι σε ημίρρευστη κατάσταση να χτυπήσουμε λίγο την κρέμα για να αφρατέψει και να σφίξει. Θα γίνει σχεδόν σαν σαντιγύ και μπορούμε να την προσθέσουμε σαν κανονική στρώση κρέμας.
Πηγή: Παραλλαγή από το περιοδικό "Cook Book", Σεπτέμβριος 2010

Διαβάστε Περισσότερα ...

Κέικ με μήλο, καρότο και σταφίδες... χειμωνιάτικη λιχουδιά

Μμμμμ!! Μυρίζει χειμώνας! Τα χιόνια έστω και λίγα εμφανίστηκαν, το κρύο και οι πάγοι, ειδικά στις άκρες του δρόμου καλά κρατούν και, ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από άρωμα κανελογαρίφαλου, τζίντζερ και μοσχοκάρυδου μέσα στο σπίτι! 
Διαβάστε Περισσότερα ...

Kοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

Καλή σας μέρα! Ένα μάθημα με τον τίτλο "Child nutrition and cooking" της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω του δικτύου Coursera με ώθησε στο να φτιάξω αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά. Μια συνταγή που θα συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο βιβλίο συνταγών για παιδιά.
Στη χώρα μας το κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι μάλλον ...συνηθισμένο και παραδοσιακό πιάτο με άπειρες παραλλαγές που έχουν σαν βάση την περιοχή αλλά και την κάθε νοικοκυρά. 
Είναι ένα πιάτο χαρακτηριστικό της μεσογειακής διατροφής που ενδείκνυται για μεγάλους αλλά κυρίως για παιδιά κάτι που στην Αμερική δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Σε γενικές γραμμές είναι σίγουρο ότι τα παιδιά των Μεσογειακών χωρών και, φυσικά, της Ελλάδας τρέφονται ποιοτικά καλύτερα από άλλα παιδιά που είναι συνηθισμένα σε πολύ επεξεργασμένα και έτοιμα τρόφιμα.
Η συγκεκριμένη συνταγή μου ζητήθηκε στα πλαίσια του τελικού "τεστ" για να ολοκληρώσω το μάθημα. 

Έπρεπε να σκεφτώ κάτι που οι μικρές μας, πρώτα απ' όλους μια και η συνταγή θα αφορούσε παιδιά, να θέλουν να το δοκιμάσουν. Με το σκεπτικό αυτό κατέληξα στο κοτόπουλο με ρύζι αλλά όχι στο κλασσικό πιάτο που μπαίνει κάθε τόσο στις παραδοσιακές μας κουζίνες! Κάτι πιο θρεπτικό που θα ακολουθεί την γραμμή και τα συμπεράσματα των μαθημάτων! 

Κι έτσι... αυτή τη φορά το κοτόπουλο με το ρύζι έγινε πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά λόγω των λαχανικών που χάρισαν σ' αυτό όλα τα καλά τους στοιχεία, σε χρώματα, σε γεύση! Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ντοματοχυμός, λάχανο αλλά και καρότο φρόντισαν ώστε το πιάτο να είναι υπερπλήρες σε ό,τι ένα παιδί (αλλά και ένας μεγάλος) χρειάζεται.


ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες ενηλίκων ή 4 παιδικές 
2 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 σκέλιδα σκόρδου
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Μερικά φύλλα λάχανου
2/3 φλ.τσ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 πρέζα ρίγανη
1/3κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι & Πιπέρι
150 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή 2 ώριμες μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες)
250 ml ζεστό νερό (ή ζωμό κότας)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο και ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε αέρα και αντιστάσεις.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου.
Το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να αλλάξει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα. 
Τα σοτάρουμε μέχρι να  μαραθούν.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και αδειάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε το ρύζι και το ζεστό νερό και καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και μετά με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ανοίγουμε το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ντιπ με αβοκάντο και τυριά

Καλημέρα και καλή, χειμωνιάτικη εβδομάδα! Ο χειμώνας μας δείχνει πια το πραγματικό του πρόσωπο και, προσωπικά, εγώ τον καλοδέχθηκα. Δεν λέω ωραία η λιακάδα και η υψηλή, για την εποχή, θερμοκρασία αλλά φυσιολογικό δεν είναι.
Και αφού ο χειμώνας αποφάσισε να έρθει πια... καλώς να ορίσει! 
Τί καλύτερη έκπληξη σήμερα το πρωί, όταν ξυπνώντας αντικρύσαμε μιαν ...άσπρη μέρα που, αφού δεν μπορούμε να την δούμε αλλιώς, την είδαμε με το χιόνι. Λέγοντας χιόνι εννοώ ...πασπάλισμα! Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση αφού ήταν δεν ήταν γύρω στους 8-10 πόντους!
Κι όμως... εδώ ανήκει αυτό που λέμε τα φαινόμενα απατούν! Οι ανηφόρες προς το σχολείο είναι απροσπέλαστες λόγω πάγου αλλά και πιο χαμηλά στην περιοχή... οι δρόμοι, ενώ φαίνονται καθαροί είναι σαν γυαλί από τον πάγο!!
Για να πάμε όμως στη σημερινή συνταγή μας ένα θα πω... μπορεί να αγαπώ τον χειμώνα αλλά αγαπώ και τα φρούτα και τα λαχανικά των ζεστών  περιοχών. Και ιδιαίτερα με το αβοκάντο με έχει πιάσει μια μανία τον τελευταίο καιρό!
Αυτό το φρούτο των τροπικών περιοχών του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής που τώρα πια καλλιεργείται και στη χώρα μιας (στην Κρήτη) με την υπέροχη βουτυρένια υφή και την, σχεδόν, ουδέτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σωρό λιχουδιές αλμυρές και γλυκές!
Μια αλμυρή λιχουδιά για σήμερα είναι αυτό το άλειμμα - ντιπ που σας παρουσιάζω. Πικάντικο, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό αβοκάντο με μπλε τυρί, ταιριάζει υπέροχα σε μπρουσκέτες, νάτσος αλλά και κριτσίνια! Μια λιχουδιά για ένα βραδινό μπροστά στην τηλεόραση, για μια βραδιά με παρέα ή για μια ξαφνική λιγούρα! Θεϊκή γεύση σε λιγότερο από 10 λεπτά... κυριολεκτικά!!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. μπλε τυρί
50 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
2 ώριμα αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα τυριά, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι (εκτός από λίγο πράσινο που κρατάμε για διακόσμηση), τον άνιθο, το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο στο multi και τα πολτοποιούμε κάνοντας ένα ομοιογενές μείγμα.
Το σερβίρουμε με νάτσος ή κριτσίνια.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ο μελένιος μπακλαβάς της γιαγιάς

...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών
Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι να παίρνει το δρόμο προς το στόμα! 
Μπακλαβά είχα χρόνια να κάνω. Πάντα είχα την άποψη ότι δεν μπορώ να τον πετύχω! Πότε στο ψήσιμο, πότε στη γέμιση, πότε στο κόψιμο, πότε στο σιρόπιασμα... ο μπακλαβάς ήταν για μένα μια ...κόκκινη γραμμή. Υπήρξαν άπειρες φορές που ήθελα να τον φτιάξω αλλά ως εκεί! Μόνον η επιθυμία ήταν παρούσα γιατί στο τέλος η απόφαση απομακρυνόταν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Αλμυρό... γαλακτομπούρεκο, το μοναδικό

Γαλακτομπούρεκο το αγαπημένο! Μπουρέκ δηλαδή φύλλο στη γλώσσα της γείτονος χώρας επειδή έχει το φίνο και λεπτό φύλλο και γάλα από την πλούσια, σιμιγδαλένια, υπόλευκη κρέμα του. Το γαλακομπούρεκο έχει άπειρους οπαδούς στη χώρα μας και πώς να μην έχει άλλωστε!
Πώς όμως ένα γαλακτομπούρεκο που το γνωρίζουμε γλυκό μπορεί να ...πάρει τη μορφή μιας αλμυρής πιτολιχουδιάς που θα μας ξετρελλάνει; Κι όμως μπορεί! 
Γυρνώντας μια μια τις σελίδες το βλέμμα μου χάιδεψε πρώτα τη φωτογραφία και μετά τον τίτλο! Στάθηκα απορημένη! Δύο λέξεις γεμάτες αντίφαση... αλμυρό γαλακτομπούρεκο! Αλλά πάλι αυτό που έβλεπα στη φωτογραφία έμοιαζε με γαλακτομπούρεκο με εξαίρεση τα μικρά ροζ κομματάκια που έσπαζαν τη μονοτονία της υπόλευκης κρέμας και την έλλειψη της γυαλάδας του σιροπιού. 
Έξυπνο... δημιουργικό, ωδή στη φαντασία! Κάτι τέτοιες συνταγές-παραλλαγές... τις λατρεύω!
Το βλέμμα προσπέρασε με βιάση τη φωτογραφία κι έφτασε στη συνταγή... μμμμ... το καπνιστό χοιρινό παίρνει τη μορφή της αγαπημένης μου μορταδέλας που τη λατρεύω κι ας αποφεύγω να απολαμβάνω συχνά τη θεϊκή της γεύση.
Κι όσο για το φύλλο, το τραγανό και κρατσανιστό πια χωρίς την γλυκιά υγρασία του σιροπιού φύλλο κρούστας ηχεί σαν μουσική σε κάθε μπουκιά αφού με το ψήσιμο πήρε εκείνο το πανέμορφο, καστανό χρώμα και την μοναδική εύθραυστη υφή του. Ο παπαρουνόσπορος έγινε το ...κερασάκι στην τούρτα σ' αυτή την ευφάνταστη πίτα που έτσι κι αλλιώς είναι λαχταριστά κρεμώδης.
Δοκιμάστε την κι επιστρέψτε για να μου πείτε τη γνώμη σας. Είμαι σίγουρη ότι δεν ενθουσιάστηκα μόνον εγώ και οι λάτρεις της πίτας του τριωρόφου αλλά θα ενθουσιαστείτε κι εσείς και όποιοι την απολαύσουν από τα χεράκια σας!
Κι αν δεν θέλετε την μορταδέλα ...αντικαταστήστε την με το αλλαντικό της αρεσκείας σας ή και με ένα κομμάτι ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο... έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να χάσετε την λαχταριστή νοστιμιά της!
ΥΛΙΚΑ για 1 λαμαρίνα φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ.)
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μορταδέλα κομμένη σε καρεδάκια
250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
Για την κρέμα
200 ml γάλα
250 ml νερό
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά μεγάλα, ελαφρά χτυπημένα
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο (για τη γέμιση) και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να μαραθεί ελαφρά.
Ύστερα, προσθέτουμε και τη μορταδέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα ένα λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε το γάλα με το νερό και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε σ' αυτή το γιαούρτι, το κασέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Μετά, προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-μορταδέλας, τα αυγά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν την βάλουμε στην πίτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου-ελαιολάδου την λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ελαφρά το κάθε ένα χωριστά.
Απλώνουμε την κρέμα και μετά τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι βουτυρώνοντας ελαφρά το κάθε φύλλο χωριστά.
Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) σε αντιστάσεις και αέρα.
Πηγή: Παραλλαγή από το περιοδικό "OLIVE", Δεκέμβριος 2015

Διαβάστε Περισσότερα ...

Κέικ ή Βασιλόπιτα με κάστανο και σοκολάτα

Την Τετάρτη είχαμε Θεοφάνεια! Ναι, ξέρω ότι το ξέρετε! Εκείνο που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι ότι σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (π.χ. στην Γαλλία) τη μέρα αυτή κόβουν μιαν ακόμη βασιλόπιτα. 
Στη χώρα μας, η βασιλόπιτα αυτή λέγεται "Φωτίτσα" από τα Φώτα και είναι παραδοσιακά κάποιο γλυκό ψωμί που μετεξελείχθηκε σε κέικ. 
Διαβάστε Περισσότερα ...

Βελουτέ σούπα λαχανικών

Θεοφάνεια σήμερα και σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά! Χρόνια πολλά και πολλές ευχές για ό,τι καλύτερο σε όλους τους φίλους, αναγνώστες, μέλη, γνωστούς κι αγαπημένους που γιορτάζουν σήμερα!
Χρόνια πολλά και στην αγαπημένη μου φίλη Φωτεινή που γιορτάζει σήμερα!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Κορμός με mousse κάστανο και κρέμα σοκολάτας

Χρόνια πολλά και πάλι! Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά! Ο νέος χρονος μακάρι να φέρει κάθε τι καλό και να διώξει κάθε τι που μας στενοχώρησε, μας πίκρανε, μας απογοήτευσε αλλά και μας πλήγωσε! Και μη νοιάζεσαι που το 2016 είναι δίσεκτο... το 2015 δεν ήταν αλλά είδαμε την προκοπή του!!! Ψηλά το ηθικό, θετική διάθεση, χαμόγελο και αισιοδοξία μήπως και...  :)
Ξεκινάω τη νέα χρονιά με απορία... πειράζει που πέρασαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά;;
Διαβάστε Περισσότερα ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016!!!

Καλή σας μέρα και καλή χρονιά!! 
Εύχομαι σε κάθε έναν χωριστά το 2016 να είναι γεμάτο υγεία, αγάπη, χαμόγελα και αισιοδοξία, έμπνευση και δημιουργίες αλλά και υπομονή!! 
Μακάρι η ζωή όλων να γίνει καλύτερη και κάθε κακό να μείνει πίσω!!! Η άφιξη του νέου χρόνου ας γεννήσει και την ελπίδα για ειρήνη και ...έστω και λίγη, ευημερία!!!! Αφήνουμε τα λάθη πίσω και προσπαθούμε να αρχίσουμε από την αρχή!!
Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος και να έχετε μιαν ήρεμη, όμορφη και νόστιμη χρονιά!!!


Διαβάστε Περισσότερα ...